• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    ASYD
    ASYD --- ---
    Myslim ze obe
    WRATA
    WRATA --- ---
    Hele kdo se tomu venuje. Jak to funguje kdyz otevru Alchemy booster a je tam rare ktera ma ruzny verze? Dostanu obe verze karty nebo jenom tu alchemy verzi?
    Zaujal me totiz tento bundle

RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    MATHES: :) dík za radu. Popřemýšlím, ale když to jde craftit tak to je asi zbytečné kupovat
    MATHES
    MATHES --- ---
    RUNYAR: my answer still stands
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    MATHES: já mám 97K zlatých, šetřím na nějaké history drafty. Karty vyloženě asi nepotřebuji, když bych chtěl něco konkrétního postavím z wildcars, ale jsem sběratel... tak právě nevím jestli koupit nebo ne
    MATHES
    MATHES --- ---
    RUNYAR: pokud potrebujes/chces ty karty a nemas wildcards tak asi jo. jinak ne.
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    Mám dotaz, má smysl kupovat ty anthology sety co jsou teď v Aréně v obchodě? Nebo vlastně ani ne?
    MATEJKYS
    MATEJKYS --- ---
    MATHES: V MUD se na Premodernu hraje (bez Icy). Není to sice Tier 1 deck, ale tak o tom ten formát moc není, takže tam můžeš hrát vesele, co se ti líbí :)
    MATHES
    MATHES --- ---
    MATEJKYS: orb se hraje snad uz jenom na vintage cube s Urzou, ne? :)
    MATEJKYS
    MATEJKYS --- ---
    ROBIN_SNNS: Orb a Icy by sis mohla zahrát na Premodernu, ale ani tam to nijak neprorazilo v MUDu :)
    FORACE
    FORACE --- ---
    CHOBOT: stejne jako to dopsali na Howling Mine. If howling mine is untapped..
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    DEMENCE
    DEMENCE --- ---
    ROBIN_SNNS: 4 uz nefunguje... artifact ma efekt ikdyz je taplej.. ale hlavne je to vsechno v podstate slabe...
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    ROBIN_SNNS: Tohle nebyly soutěžní komba, tedy s výjimkou Stasis + Winter Orb + Icy Manipulator control locku. Ještě tak Ball Lightning a Blood Lust v monored fritce (respektive RU s Psionic Blastem, což teda nebyl Standard, ale 1.5 nebo jak se tomu tehdy říkalo).
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    PLOMBDENTIST: Popravdě jsem nad formáty moc nepřemýšlela, ale v duchu srovnávala nejspíš se standardem
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    ROBIN_SNNS: uronil jsem slzu ;) .. btw "kombo" 7 se aspon u nas ve tride hralo s norrittem a sengir vampirem :)
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    ROBIN_SNNS: na jakem formatu? na legacy, kde jsou tyhle karty legalni to hratelne neni, protoze existuji lepsi komba, napriklad doomsday je vlastne kombo o jedine karte za 3 cerne many
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Narazila jsem na dvě stará čísla Legendy z let 95/96 s komby pro MtG (4th, Ice Age, Mirage, Chronicles). Myslíte, že by ta komba byla hratelná i dnes (přeci jen došlo k řadě změn pravidel)?:

1) Odhodit Nicol Bolas (Chronicles, 2UUBBRR, 7/7, soupeř odhazuje po zranění) pomocí Mindbomb (4th, U) a pak zahrát Shallow Grave (Mirage, 1B)
    2) Worldly Tutor (Mirage, G) najde drahou bytost a přes polymorph (Mirage, 3U) ji vyvolá.
    3)Bazaar of Wonders (Mirage, 3UU, enchantment) pošle hřbitovy do exilu a bude counterovat všechny karty, které jsou již ve hře nebo na hřbitovech a pak stačí mlecí karta (zde Millstone 4th, 2). Doplňková karta je zde Recall (Chronicles, XXU) na sosání odhozených.
    4)Winter Orb (4th, 2) umožní odtapnout jen jednu zemi každému hráči, Icy Manipulator (4th, 4) může tapnout Winter orb aby účinkoval jen na soupeře.
    5)Force of Nature (4th, 8/8, Trample, pay GGGG nebo 8dmg) v kombinaci se Spirit Link (4th, W) přidá bytosti lifelink, takže bytost vám zobe životy a léčí současně (plichta nebo +8l v případě útoku).
    6) Ball Lightning (4th, RRR, 6/1) v kombinaci se spirit link (4th, W, lifelink) zaútočí a předkoncem kola se stáhne zpátky do ruky pomocí World of Undoing zpátky na ruku (vč. spirit linku). Lze doplnit ještě i o Blood Lust (4th, 1R, +4/-4 - nejde pod 1, instant)
    7)libovolná kombinace útočící soupeřovi bytosti se Sorceress Queen (4th, 1BB), vlastní sylné bytosti ideálně s lifelinkem. Queen změní útočníka na 0/2 a bránicí bytost jej dorazí.

Je mi jasné, že řada kouzel je nejspíš na dnešek už pomalá a drahá. Ale zrovna ta 2, 3 a 4 se mi docela dost líbí
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    Mě ten moderní přístup už dlouhodobě opravdu přestává bavit. Kurvení tématiky nesouvisejícími crossovery s LoL/W40k/Fortnite a podobně. Naposled mě dostalo, že ta sticker mechanika z Unfinity bude legální na eternal formatech.
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    Hasbro Needs To Respect Magic: The Gathering Way More
    https://www.thegamer.com/magic-the-gathering-mtg-hasbro-respect-brand/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam