• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    BOREC: nn v tom Španělsku nám to vysvětlovali opravdu tím hazardem.

Jinak chodím občas draftovat s takovou partičkou u které se rozhodně nedá říct, že malá chlastaj... (ale je pravda, že to je pár jedinců z x co se potkává).
    BOREC
    BOREC --- ---
    ASYD:
    KUTAS: imho mají zkušenost že se u karet typu Magic málo chlastá
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    KUTAS:
    ASYD:

IMO břed, pokud se nehraje o prachy, tak je to jedno.
    ASYD
    ASYD --- ---
    KUTAS: to se nam nekolikrat stalo i v praze
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    S tím gamblingem jen takový fun fact - kdysi v Seville na služebce nás vyhodili z několika hospod, protože mají zákaz nebo nemají licenci, aby se tam hráli karty (možná jsme jen blbě natrefili... v dalších to vůbec nebyl problém).
    MATHES
    MATHES --- ---
    "sekundarni trh nas nezajima, ale"

- vydavame specialni prodkuty s konkretnima kartama, ktera maji na sekundarnim trhu vysoce nadprumernou cenu
    - zamestnancum (a rozhodcim) davame jako soucast odmeny karty s vysokou hodnotou na sekundarnim trhu (kterym obchazime zdaneni)44
    - mame reprint policy, ktera se v podstate opira o sekundarni trh
    MATHES
    MATHES --- ---
    MATEEJ: tohle je presne ta kravina za kterou se schovavaj.

podle ceho vybiraj karty do ruznych special from the vault a podobnych produktu? jestli nahodne, tak je docela zajimavy, ze tam je vzdycky nejaka fakt chase draha karta:)

ze jsou boostery gambling with extra steps je taky uplne jasny a dany. je jedno jestli jsou to stesticka na pouti, boostery, nebo protoceni valcu.
    MAKROBIJEC
    MAKROBIJEC --- ---
    MATEEJ: To mi připomíná zakáz GP v Německu, protože jim hraní o price money připomínalo hazard. Kombinací těchto pohledů je Mtg loterie při nákupu produktů kde výhrou je možnost účastnit se hazardu na turnajích.

Samozřejmě 13+, nikdo mladší k magicu nemá přístup, to se kontroluje prokázáním věku kartičkou do knihovny při nákupu i během registrací na turnaj.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    MATHES: Tak on je primárně opravdu nezajímá, protože z něj nemají ani korunu a to nenáviděj. Sekundárně je samozřejmě zajímá, protože jeho existence a funkčnost má přímý vztah s Magicem a jeho prodejností.

A extrémně opatrní ve vyjadřování jsou i kvůli gamblingu. Kdyby takhle vysocí představitelé Hasbra veřejně prohlásili (nebo třeba jen přiznali), že jednotlivé MtG karty mají na sekundárním trhu velmi rozdílnou hodnotu a že výše té hodnoty je důležitá pro prodej packů, mohlo by se to v budoucnu obrátit proti nim. (Třeba u sběratelských sportovních karet už v USA existují rozsudky, které soudně potvrzují, že jde o gambling, jenom se zatím nic nevysoudilo, protože žalobci neprokázali způsobenou škodu. Hasbru by uškodilo už to, že by oficiální nálepku gamblingu dostala hra pro děti.)
    MATHES
    MATHES --- ---
    MATEEJ: cislo 5) je bullshit level "nemichame sport s politikou" :D
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    MATHES:

Hasbro strongly refutes claims it is ‘destroying’ Magic: The Gathering - Polygon
    https://www.polygon.com/23500171/hasbro-magic-overprinting-fireside-chat-cynthia-williams

1) Jak se čekalo, bylo to prohlášení směrem k investorům, ne k hráčům - jejich stížnosti smetli ze stolu tak rezolutně, jak by si v marketingovém prohlášení směřovaném k hráčům nedovolili.

2) Pro mě nejzajímavější informace je, že nové sety dotiskují. (Snad u všech setů, s výjimkou Universes Beyond, se můžou podívat, jak se prodával předchozí podobný set, a tolik karet udělat. IMO je to finančně a logisticky výhodnější než dotiskování, ale samozřejmě nemám zkušenosti s tiskovou výrobou něčeho, jehož náklady se pohybují ve stovkách milionů výtisků.)

3) Zaregistrovali jste, že si někdo stěžoval na to, že se sety tisknou v příliš velkých nákladech? Já ne, jenom že se tiskne čím dál tím víc sad. Přesto se z nějakého důvodu věnovali nákladům jednotlivých sad.

4) Možná proto, aby v rámci damage control mohli říct, že 30th Aniversary Edition teda vytiskneme míň, když vám to tak vadí. (Což je podle mě lež - 30th Aniversary Edition je tak strašně drahá a niche věc, že se podle všech zpráv moc neprodává, takže by ji stejně nedotiskovali.)

5) Sekundární trh je jakože nezajímá a našlapujou kolem něj extrémně opatrně.
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    Zlaťáky v aréně zdarma, respektivě 550z za 50z
    DRUI
    DRUI --- ---
    BOREC: Beru, diky moc! :)
    BOREC
    BOREC --- ---
    B72AC-A710D-70213-359B9-63406

6x Aréna Brothers War booster
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    MATEEJ: mám jich ještě pár u nás v herně, když se objeví nováčci, tak rozdávám
    LOP4TA
    LOP4TA --- ---
    BOREC: jako jo, ale bylo to pro 8 a 9 lete tak jsem jim to chtel zjednodussit
    BOREC
    BOREC --- ---
    LOP4TA: nepodcenoval bych mladase, párkrát jim vysvetlis tu mechaniku a pak si to pamatuji dle obrázku a velmi rychle se i ty texty resp. hesla naučí
    LOP4TA
    LOP4TA --- ---
    LUCINKA: jop ten jsem nakonec vzal taky. Ale ja si pamatuju ze jsem zacinal na portal starter decku. kde proste byli potvory bez schopnosti ci tamhle trample a tamhle flying. tohle je plny textu dle me :D
    LUCINKA
    LUCINKA --- ---
    LOP4TA: Já kupoval tenhle: https://mk1.co.nz/products/magic-the-gathering-arena-starter-kit
    A je celkem v pohodě. Dají se najít na netu. Jen asi ne v čechách.
    LOP4TA
    LOP4TA --- ---
    LUCINKA: ja bohuzel pred 2 lety nic nemohl najit, kdyz jsem prave hledal vanocni darek
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam