MATHES:
Hasbro strongly refutes claims it is ‘destroying’ Magic: The Gathering - Polygonhttps://www.polygon.com/23500171/hasbro-magic-overprinting-fireside-chat-cynthia-williams1) Jak se čekalo, bylo to prohlášení směrem k investorům, ne k hráčům - jejich stížnosti smetli ze stolu tak rezolutně, jak by si v marketingovém prohlášení směřovaném k hráčům nedovolili.
2) Pro mě nejzajímavější informace je, že nové sety dotiskují. (Snad u všech setů, s výjimkou Universes Beyond, se můžou podívat, jak se prodával předchozí podobný set, a tolik karet udělat. IMO je to finančně a logisticky výhodnější než dotiskování, ale samozřejmě nemám zkušenosti s tiskovou výrobou něčeho, jehož náklady se pohybují ve stovkách milionů výtisků.)
3) Zaregistrovali jste, že si někdo stěžoval na to, že se sety tisknou v příliš velkých nákladech? Já ne, jenom že se tiskne čím dál tím víc sad. Přesto se z nějakého důvodu věnovali nákladům jednotlivých sad.
4) Možná proto, aby v rámci damage control mohli říct, že 30th Aniversary Edition teda vytiskneme míň, když vám to tak vadí. (Což je podle mě lež - 30th Aniversary Edition je tak strašně drahá a niche věc, že se podle všech zpráv moc neprodává, takže by ji stejně nedotiskovali.)
5) Sekundární trh je jakože nezajímá a našlapujou kolem něj extrémně opatrně.