Spoustě lidí vadí, jak wizardi tahaj do magicu jiná IP ve snaze přitáhnout (pravděpodobně jenom pro tu jednu sadu) nové zákazníky.
Ale narazil jsem jen na jediného youtubera, kterému vadilo, že nedělají opak, tj. že se nesnaží nacpat magicový lore a postavy do cizích produktů a šířit tak věhlas značky a získávat tak hráče tímhle (dost možná trvanlivějším) způsobem. Cože je podle mě velmi smyslupná poznámka.
Magicovej lore je pěkně hlubokej a celkem povedenej a planeswalkeři jsou výrazný a genderově/věkově/rasově velmi pestrý. Ale že by na ně člověk narazil někdo jinde, ať už v rámci Hasbra nebo mimo něj, to ne. Bůhví, jak to vypadá s tím animovaným seriálem, poslední info je myslím z léta 2021, tehdy řekli, že to poběží na Netflixu v roce 2022 a že Gideona Juru namluví pan XY. A od té doby ticho po pěšině...
A když chtěj prodat mtg IP do jinejch produktů, tak z toho vyleze tohle, Jurovy fakin mražený koule:
Jace, Chandra, And Vivien Join Gideon As Part Of MTG Arena x Hot Pockets Promotion - Star City Gameshttps://articles.starcitygames.com/magic-the-gathering/jace-chandra-and-vivien-join-gideon-as-part-of-mtg-arena-x-hot-pockets-promotion/To by člověk blil, Milane.
A protože máme mtg lore rád, tak mě tohle sere mnohem víc, než nějaký Secret Lair nebo LOTR/WH40k sady.