MATHES: Hele ta schopnost, je taky fajn, celkově je tahle sada fajn až na ty lore sračky. Já jsem přesně ten člověk, co by si rovnou koupil, tak 2-3 boxy a chtěl bych tuhle sadu mít celou, po dlouhé době vyfoilovanou v albu. O to víc mě štve to vědomé a vlastně rasistické ničení předlohy - LOTR, je svět kde se od sebe rasy lidí prostě mnohem více, než jen barvou. Už od počátku byli takto stvořeny. Eru je tvořil s jistým záměrem, dle písně, a to je právě na tom to zajímavé. Zde udělali to, že bez jakéholiv vnitřního smyslu některé postavy "hodili do černé" a bylo jim naprosto jedno, jaká je jejich historie či příbuzenské vztahy. A proč píšu rasistické? No proto, že ve světě, kde nejde o barvu kůže přidali, jen jednu aktuálně preferovanou rasu a úplně se vyprdli na ostatní. Pokud budeme brát, že většina obyvatel Středozemě je europoidní, tak přidali negroidní na mongoloidní australoidní a kapoidní se vysrali. Přičemž pro Rohan (který vycházel z anglosaské tradice, tedy dost severské téma), oblékli do mongolského vybavení, tak proč nepoužili i další rasu, ale jsou negroidní? Jasně, nedával bych stejně na ničení lore, ale alespoň by mě to dávalo vnitřní smysl, na kterém si Tolkien zakládal.