• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    V0IT
    V0IT --- ---
    předpokládaný bany, ale za mě dost odvážný unbany na DC

KAPITAN_JACK
    KAPITAN_JACK --- ---
    MATEEJ: Untitled Goose Game
    BESH
    BESH --- ---
    LEONEULER: "Eldraine is a top-down, fairy tale–inspired plane that relishes in the whimsy of a good tale, but with a special Magic twist. This time, we're venturing beyond the scenic castles and into the wilds, a land filled with faeries, giants, and more."
    LEONEULER
    LEONEULER --- ---
    MATEEJ: vypadá to moc hezky. Sice to graficky moc nezapadá do MTG, ale jinak je to hezký. Z čeho si to bere inspiraci?
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Enchanting Tales (non-Standard reprinty)

en-337ae9d424

en-ac840e73f9

en-cb7ed319b8

en-e59a1f6847

wot-31-necropotence
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    en-0284d07b3e
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    mother goose on steroids

image0
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    hajp

n-DEu-Ke-Xk-Yg
    HEERO
    HEERO --- ---
    V0IT: to je pecka :P upřímně mě to nenapadlo
    V0IT
    V0IT --- ---
    HEERO: Parallax efekty musíš stiflovat, aby se karty nevrátili zpět. Proto se hraje v Ertaiovi, protože si counterováním svojí ability ještě lízneš kartu:)
    MATHES
    MATHES --- ---
    HEERO: ano takhle to funguje, ale nejde na to vyuzit upkeep trigger, protoze fading rika, kdyz nemuzes odstranit counter tak sacni, nemuzes nechat vyhodnotit odstraneni posledni counteru driv, nez exilnes tech 5 landu a pak se vsechno vrati.

Takhle jak si to sepsal to funguje, ale potrebujes neco jak aktivovat leave trigger (bounce, sac atp).
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    HEERO: ne, samotny tide takhle nefunguje a vrati exilnuty landy
    HEERO
    HEERO --- ---
    Prostě kdybych neměl na stole nic jinýho než Tide, tak pak na začátku upkeepu podrzim prioritu a:
    1) remove land
    2) remove land
    3) remove land
    4) remove land
    5) remove land
    6) trigger leave tide
    7) a 5x trigger remove land, který už se nevrátí

Jest tak?
    HEERO
    HEERO --- ---
    MAKROBIJEC: tak to si nejsem úplně jistej, jestli si to vysvětlení zjednodušil, ale myslím že chápu.
    MAKROBIJEC
    MAKROBIJEC --- ---
    HEERO: Pro lepší pochopení bych se nejdřív odebral z upkeepu.

Zahraju tide a na stole mám Auratoga. Když nechci aby se nic vracelo, tak řeknu, že držím prioritu - 5x aktivuji tide - porad držím prioritu a 5 triggerů leží na stacku - aktivuji Auratoga a obětují - přestanu držet prioritu a vyhodnocuji triggery:
    1) tide leaves battlefield a nic se nevrací
    2) auratog se posílí
    3 postupně exilnes landy navždy

Zpátky k do upkeeku:
    Na stack jde fading. Ty exilnes 5 zemí pod Tide. Trigger fadingu resolves - nejsou tam country, takže sac Tide - přijde trigger Tide leaves battlefield - vrátí se všech 5 Landu.

Ve zkratce, na stack nejdřív musíš hodit aktivace tidu a na úplem vrcholu stacku se Tide zbavit. Tohle platí pro všechny "when xxx leaves battlefield, return xyz"
    HEERO
    HEERO --- ---
    Mam dotaz na tuhle kartu, jestli mi potvrdíte, že to jde takto hrát? https://gatherer.wizards.com/pages/card/details.aspx?name=Parallax+Tide
    Na začátku mýho upkeepu se spustí fading abilita, já na ní zareaguji 5x remove abiltou a když už nemůžu odebrat poslední counter, objetuji parallax, ale jelikož je všechno ještě na stacku a Landy ještě nejsou v exilu, tak se soupeři nevrátí na stůl nic?
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    WIRUSS: Popravdě? Netuším. Ale možné to je.
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    Děkuji moc vzal jsem si.

B873F-45B7B-2BB97-4D179-A9B8A
    9DED1-96DE4-14635-E81B0-EACB0
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    ROBIN_SNNS: :-( A nejsi jen přes limit? Z každé samy max. 5 kódů... Bohužel Wizardi místo toho, aby to psalo, že je vyčerpán limit, tak to řekne, že kód byl již použit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam