• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    ASYD
    ASYD --- ---
    Nemam love :-( okamzite bych vymenil za premier draft rivals of ixalan co ted pridali
    MATHES
    MATHES --- ---
    prave ted v arene
    MATHES
    MATHES --- ---
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    Beru prostredni! Diky!
    XAKROO
    XAKROO --- ---
    WIRUSS:
    první děkuji
    ASYD
    ASYD --- ---
    vzal jsem posledni, dik
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    Mám tu 3 kódy, jen už nevím, na jakou edici to bylo, válí se mi to v poznámkách už nějakou chvilku, tak třeba budou fungovat...

69F69-5DBEA-D42CE-AB32D-4062A
    43275-6593B-3F701-0C8A5-11A9F
    6AC63-E508B-41FA1-4468E-0DC57
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    CHOBOT: díky, zkusím. Já teď používám LifeElk, je taky minimalistický, ale chybí mi tam historie.
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    CHOBOT: Carbon to byl dřív, teď se to jmenuje lotus: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vanilla.mtgcounter&hl=cs&gl=U

Nicméně doporučuju mrknout se po "carbon mtg apk" a vyzkoušet to, imo nejlepší minimalistická lifecounter app
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    DURDIN: carbon, ale řekl bych, že to je starší verze, nová někdy z loňska byla imo změna k horšímu
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    UNGISED_COM: nevíš co to je za aplikace, kterou mají na počítání životů?
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    Rád bych si vytisknul krabičky na MTG balíky, nemáte prosím náhodou někdo vhodný 3D Print Model?
    Vím, že tu nějaký zdobený v minulosti proběhnul, ale rád bych něco jednoduchého a odolného, ideálně bez veškěrých ozdob, zajímá mě verze jak pro 100 double-sleeved cards, tak pro 75 double-sleeved cards (MD+SB).
    Díky!
    UNGISED_COM
    UNGISED_COM --- ---
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    UBIK: Dost možná jen karty vytištěný jinde než v Belgii. Karty z USA jsou v tomhle nejhorší, mají jinej povrch a divně smrdí.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    UBIK: já dostal nějaké boostery ze Středozemě pod stromeček (zdroj je imho najáda), a musím říct, že jsem taky nějakou chvíli studoval, jestli ty karty nejsou fake. Třeba u Pokemon karet jsou padělané karty celkem "běžné", ale ty podezřelé MtG mají celkem kvalitní tisk, tloušťka a rozměr sedí, jen jsou na omak drsnější a strašně smrdí nějakou chemií. Osobně si myslím, že se začalo používat nějaké jiné lepidlo/barva, ale je divné, že jen u té stredozemě?
    V0IT
    V0IT --- ---
    v Areně je 400 gemů za 1500 goldů a 5x různý boostery s 10% slevou
    UBIK
    UBIK --- ---
    MATEEJ: Díky. Obal boosteru se většinou otevře na horní hraně vcelku. Tyhle se ale prostě potrhaly. Zároveň mi přijdou karty matnější a tenčí, smrdí hrozně chemicky. Set Boostery jsou úplně normální.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    UBIK: Odpověď/neodpověď (protože do jisté míry spekulace):

1) WotC oficiálně oznámili, že v uplynulých dvou letech měli problémy s výrobou zapříčiněné covidem, prostě byl nedostatek nějaké složky, které se buď vyrobilo málo nebo se zasekla v nějakém přístavu. Takovou složkou může být třeba lepidlo, materiál na obaly boosterů, nějaká složka papíru nebo něco, čím se následně upravuje jeho povrch po tisku. (Myslím, že konkrétně zmiňovali problém s výrobou obalů.)
    Nekvalita tedy mohla být způsobená tím, že se použil nějaký materiál, který se obvykle nepoužívá, protože nefunguje tak dobře nebo může mít nějaké nežádoucí vlastnosti.

2) O tomhle žádné oficiální informace neposkytují, ale už dávno netisknou všechny karty v jedné tiskárně, jako to dělali před 20 lety. Tj. výsledný produkt se může nepatrně lišit, zejména když se to skombinuje s bodem 1.

3) Z tohoto oficiálního zdroje https://magic.wizards.com/en/news/making-magic/what-are-play-boosters je zjevné, že draft boostery se během posledních 2 let ocitly na úplně nejnižším stupni důležitosti ze všech jejich produktů. Což v kombinaci s body 1 a 2 znamená, že zrovna u nich je asi nejpravděpodobnější, že nějaký batch bude vyrobený v podprůměrné kvalitě.
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    UBIK: Chápu.
    UBIK
    UBIK --- ---
    PETGRIDUS: Taky je nemám rád a mám s nimi špatné zkušenosti, celou tu partičku společně se Smartys. Ale spěchal jsem, proto píšu výjimečně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam