• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    HOUMI
    HOUMI --- ---
    V0IT: uzmul jsem treti, moc dekuji
    NECRO_BUTCHER
    NECRO_BUTCHER --- ---
    V0IT: děkuji za první..
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    V0IT: Děkuji, vzal jsem si ten poslední.....

Jinak dnes na aréně 550z za 50z, pár drobných zadarmo. Tak berte
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    V0IT: diky, nevzal jsem zadny, Arenu nehraju, ale ocenuji praci, kterou s tim mas!
    IFEELGOOD
    IFEELGOOD --- ---
    ASYD: děkuji, myslel jsem si to :)
    ASYD
    ASYD --- ---
    Ad prvni dve… nekdy je na copy/blink spellu napsane ze potvora prijde s jednim cukrem, ale to tam mas explicitne napsane
    ASYD
    ASYD --- ---
    Ano, ano a ano
    IFEELGOOD
    IFEELGOOD --- ---
    Ahoj, mám další sadu otázek :)

1. chci si jen potvrdit, když dělám kopii nebo kopie, karty co už je na battlefieldu, a tak karta má na sobě už nějaké +1/+1 countery.... mnou vytvořená kopie tyto countery mít nebude, kopíruju jen tu bacic kartu, je to tak ?

2. To samé vlastně platí i pro exile/blink....tzn když blinknu nějakou kartu, co si během hry nastřádala nějaké +1/+1 (nebo i např trample) countery...v podstatě ji jen vyresetuju, nevrátí se zpět s těmi countery, ale jen v základu

3, poslední je karta Kindred Discovery, odpověď tuším, ale chci to raději potvrdit, protože trochu plavu v exact ENG

- když vyberu že zmíněná kreatura budou např. Spirits.... Když zaútočím 5 Spirity, beru si 5 karet nebo 1? Myslím si, že 5... protože je tam "..a creature" tzn ta instance se triggerne s každou kreaturou zvlášť. Myslím si to správně?

Děkuji!

MATHES
    MATHES --- ---
    IFEELGOOD
    IFEELGOOD --- ---
    PLOMBDENTIST: děkuji! a platí to i pro end step u opopennetů že? Např kdybych zahrál instant spell během tahu protivníka, resolve bude at the next end step, ale té jeho end step, je to tak?
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    Takze pokud se nachazis ve sve druhe mainfazi, next end step nasleduje po ni, na konci tveho kola
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    IFEELGOOD: end step je jen jeden, na konci kazdeho kola
    IFEELGOOD
    IFEELGOOD --- ---
    Mám ještě jeden dotaz. Když mám svůj tah, např druhou main fázi a něco se děje během "...at the end of the NEXT end step"
    je tím myšlena ta aktuální - nejbližší end step v mém tahu, co se stane téměř hned, nebo musím počkat na svou druhou end step, tedy až odehrajou své tahy i ostatní hráči?
    MATHES
    MATHES --- ---
    IFEELGOOD: spousta veci tam je, spousta veci tam neni, kazdopadne, kdyz si nebudes jistej, tak se neboj zeptat. nekousem:)
    IFEELGOOD
    IFEELGOOD --- ---
    ASYD:
    MATHES: super, díky moc. Tušil jsem to, asi jsem byl ztracen v angličtině a interpretaci..tak jsem si chtěl být jist

a díky za ten link, alespoň tam dohledám další nejasnosti :)
    MATHES
    MATHES --- ---
    IFEELGOOD: jak rika ASYD a taky ruling na gathereru ( https://gatherer.wizards.com/Pages/Card/Details.aspx?name=ranar%20the%20ever-watchful )

18.6.2021 "The first card you foretell" refers to the first one you exile from your hand as part of the foretell special action. It doesn't refer to a foretold spell you cast from exile.
    ASYD
    ASYD --- ---
    IFEELGOOD: foretell je abilita ktera dava kartu do exilu za 2 many...commander rika ze misto tech dvou to mas zadara
    samotne zacasteni te exilovane karty uz tvuj genos neovlivnuje, tedy platis co je psano na karte

to plati i pro tu andelskou kartu...za nula ji das do face down exilu foretell abilitou, ale kdyz ji pozdeji castis, stoji te to co pise karta, tedy XXW
    ale i kdyby ti genos zlevnoval o dve genericke many to casteni, tak to zlevnuje CELKOVY mana cost, tedy jen dve genericke...pokud si vyberes treba prave 20 andelu (tedy X = 20), tak na to musis vynalozit 20 + 20 - 2 => 38 many (a jednu W)
    IFEELGOOD
    IFEELGOOD --- ---
    Tak jo. Mám dotaz na FORETELL mechaniku

mám commandera Ranar the Ever-Watchful

standardně poslat kartu do exilu jako foretell stojí 2 generic many. Ranar umí: The first card you foretell each turn costs 0 to foretell. Takže když to udělám jednou, je to zadarmo.

jenže tady pak tápu, když zahraju v dalším kole kartu Z foretellu, (tzn tu co jsem exilnul v předchozím kole) je díky mému commanderu také zadarmo? (myslím generic mana zadarmo) Protože ta mechanika se opět jmenuje foretell, jako např. na této kartě:

Takže moje otázka zní, je Foretell jen když exilnu kartu z ruky (a mám ji díky commanderovi zadarmo) nebo TAKÉ zahrání karty z exilu za foretell cost (a pak bych měl také generic manu zadarmo díky commanderovi?)

Pokud je to ta druhá možnost, jak v tomto případě funguje tato karta:

mohu díky commanderovi z jednoho X udělat 0 a tím pádem druhé X zaplatiti veškerou z bývající manou a vytvořit si tak třeba 20 andělů ?

Děkuji/!
    MATHES
    MATHES --- ---
    IFEELGOOD: je to tenhle klub
    IFEELGOOD
    IFEELGOOD --- ---
    Ahoj, je zde prosím na Nyxu nějaký MTG klub, kde by se mohl nováček jako já ptát na pár detailů ohledně pravidel a Commander módu? Ať s tím nespamuju tady.
    Dekuji
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam