• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    WRATA
    WRATA --- ---
    A ted koukam ze rytir to ma za 600 pod nazvem Dragon Shield Card Drawers
    WRATA
    WRATA --- ---
    Jeste jsem si vzpomnel ze Dragon Shield dela takovy krabicky kde jsou primo 4 separatory v ruznejch barvach https://www.google.com/search?q=Dragon%20Shield%204-Compartment&sourceid=chrome&ie=UTF-8 a pri hledani sem narazil na tuhle vec taky od DS, je to teda drahy jak pes a vypada to ze je to z papiru takze zkusit nekoho s 3d tiskarnou zda by to dokazal udelat nejak pekne udelat? https://www.dragonshield.com/p/fortress-card-drawers/AT-33700
    AMSTERDAM
    AMSTERDAM --- ---
    MOMENT: ano, presne tak. Premejslim, jestli si z toho neudelat projekt a neutruhlit to.
    momentalni stav je tenhle a je mi neuspokujujici, chtel bych tomu dat ponekud vyssi stabni kulturu. V pravo knihovna mono-black karet budouci deck building, vlevo land station s kolekci zemi ze starejch edic (musi byt). Chtel bych si na to udelat dedikovany OCD oltarik, kde to bude cele nejak ulozeno, razeno a rozdeleno s ponekud ladneji.

MOMENT
    MOMENT --- ---
    AMSTERDAM: pokud narazis na ty knihovnicky kartoteky, dej vedet. Ty by se mi libily nejvic.
    WRATA
    WRATA --- ---
    AMSTERDAM: Dlouhy leta kupuju krabice na 4k karet. At v Najade nebo Rytiri ale rekl bych ze to budou mit i jiny herny po republice. Separatory resim tak ze vezmu kartu a dam ji do klasickyho obalu s kusem papiru kam napisu treba co to je za edici, navic se to napsat primo na tu krabici
    Na najade najdes snadno https://www.najada.games/produkt/storage-box-for-3200-cards-CZJB85 a na rytiri staci do vyhledavace zadat 4000 a najde ti ji to taky
    AMSTERDAM
    AMSTERDAM --- ---
    Jak mate doma vyreseno skladovani vetsiho mnozstvi karet? Potreboval bych nejaky suplikovej/krabicovej system, podobnej, jako byly driv v knihovnach papirkovy katalogy, v kterejch se bude dobre hledat podle kategorii.
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Potkala jsem právě zajímavý balík - soupeři se povedlo zabít mne ve třetím kole. Heil hydra!

ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    V0IT: Děkuji. Hezký booster
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    BESH: super edice ta dominaria remastered, doporucuju vsem.
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    V0IT: vzal jsem dekuji
    V0IT
    V0IT --- ---
    DSK: 8422C-129A7-82813-A4E2F-D1FB2
    V0IT
    V0IT --- ---
    DSK: 8448A-19167-26DB9-EA04F-7151F
    WRATA
    WRATA --- ---
    WHITEANGEL
    WHITEANGEL --- ---
    Daj se nekde efektivne kupovat karty do MTGA mimo jejich shop a MTGA Codes ?
    NECRO_BUTCHER
    NECRO_BUTCHER --- ---
    hlásím 500 goldů zadax na MTGA
    BESH
    BESH --- ---
    KUTAS: Jako jo, ale kdyz uz z nejakeho formatu mam hromadu karet, tak mi prijde skoda ty karty neprotocit a vrsit dalsi kopu papiru. Treba booster box Dominaria Remastered jsem si nabouchal do Moxfieldu po boosterech, takze je muzu po hrani slozit zase do booster formy a za rok to znovu vzit do hospody, spis nez bych kupoval dalsi DR.
    NECRO_BUTCHER
    NECRO_BUTCHER --- ---
    KUTAS: normálně to taky mám tak, jako plně pracující mám málo času a nějaký ty peníze navíc.

Za korony jsem neměl prachy a hromadu času, tak jsem to tak nějak využil...
    Furt si myslim, že kdybych se snažil, tak jsem schopnej jeden tenhle boo za 1 EUR prodat.. :-D
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    Mně přijde výrazně jednodušší tohle outsourcovat = koupit si draft boostery :)

Zárovň chápu, že když někdo neví co s časem, tak to musela být i docela zábava a rozumím tomu, že se NECRO_BUTCHER do toho pustil.
    NECRO_BUTCHER
    NECRO_BUTCHER --- ---
    BESH: hele já jsem se s tim sral několik dní. Měl jsem pool tak za 10 let draftování plus nějakej starší bordel karet co jsem si kupoval na začátek.

Prvně jsem vyndal R/M a podle toho definoval počet boo, který dokážu udělat.
    Ty R/M jsem zamíchal cca 8:1.
    Pak jsem vytáhl commony dle typu - creatures, sorkéra, instáče, enchanty a artificaty. Z nějakejch boo jsem si zhruba ohlídal rozložení creature/noncreatre v boosteru. To i včetně rozložení artefaktů atp.
    Pak jsem to tak nějak namíchal i včetně rozložení barev. Typy byly v různejch paklech, mix barev tak aby každá byla cca 15%, zbytek multicolor.
    To samý jsem udělal s Učkama.. u těch jsem tolik neřešil card-type.
    a pak jsem to tak nějak random skládal do boostrů.. na dno jedno rare, sem tam sem hodil dvě. na to 3-4 Učka, random doházíš Céčkama, kde chceš mít poměr creature/noncreature zhruba 5-6 creature, 4-5 noncreature, 1-2 artefakty na pack.

Pak to začneš zase skládat. Na stůl se toho vejde tak max 5x4, 5x5.
    Pak to pakluješ do pytlíků.
    Opakuješ, dokud nevyházíš ten pool.
    Samo počítáš rovnou s tim, aby ten U/C pool byl dostatečně velkej na ty R/M karty. Původně jsem chtěl mít každou kartu jednou, ale pak jsem tam nějaký doházel to 2-3 kopií.. (zápočet reprintů :-) )
    Udělal jsem tak 200-300 boosterů.

Jak jsem měl hodně času tak s tou matematikou za tim stavěnim jsem si fakt vyhrál, aby to složeni bylo co nejvěrnější normálním boosterům.

Přesněji už si to nepamatuju, byl to čas hlubokýho lock-downu, kde jsem měl opravdu hodně volnýho čas k vyplnění.. :-D :-D
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    BESH: nejjednoduseji to udelas tak, ze vezmes karty z jedne edice, rozdelis na sloupce podle rarit a pripadne landy a pak na slepo nalizes draft boostery. Zase, nejjednoduseji je udelas vsechny stejny v poctu rarit, napr.: 1 R/M, 3-4 UC, 9-10 C. Nektery edice muzes jednoduse spojit, treba foundations bude uplne v pohode fungovat s core sety (napr. M21)
    Nejsem zadny profik, tohle jsem si vydedukoval, vratil jsem se k magicu klasicky ted teprve po 20 letech a predtim jsem to podle me ani nehral spravne podle pravidel :D, tim chci naznacit, ze se nemusis niceho bat :)

Ale existuje stranka, kde jsou nahrany vselijaky cube decklisty a muzes si zadat low budget, tim se dostanes rychle ke cube, kde budes mit samy playable karty:
    Cube Cobra
    https://cubecobra.com/landing
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam