• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    HEERO
    HEERO --- ---
    Ja bych ocenil ranked brawl a nějaký smysluplný ban list, protože hrát s Ragavanem nebo Tamiyo, to je úplný potěšení :)
    ASYD
    ASYD --- ---
    Ja bych ocenil phantom drafty za babku.
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    Je mi to cele dost lito, nastesti v limited to zas takovy problem neni, dokud budou lidi, kteri budou chtit draftovat i neco jineho, nez spidermana. Akorat by bylo fer, kdyby na arene meli vic moznosti premier draftu a ne jen aktualni edici. A nebo si dam proste pauzu, nekteri lide okolo me budou mit mozna i radost, ze resim taky neco jineho :D
    MATHES
    MATHES --- ---
    a k tomu jeste teda nekoncici pridavani "out of the game" mechanik - jako speed, day&night, venturing into dungeon, initiative atd atd
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Mě teda víc oslovilo tohle video.

UB můžeš do značné míry držet mimo svůj deck a sbírku, nebo si naopak užít ta IP, které tě oslovují. Prostě si ten Magic můžeš dělat takovej, jakej ti vyhovuje a jak se ti líbí.

Co ale ovlivnit nemůžeš, to je, jak se proměňuje originální magicový lore. Antropomorfní zvířátka všude, Ravnikou se prohánější zástupy detektivů v holmesovských loveckých ušankách, klasické MtG figury si teď chvilku hrají na kovboje, chvilku na závodníky, kteří závodí po světech, ve kterých auta nikdy nebyla... Tohle mi strašně nesedne a narozdíl od UB se to nedá odfiltrovat.

The Growing Problem In Magic: The Gathering Is NOT Universes Beyond...It's Universes Within.
    https://www.youtube.com/watch?v=nnb5dHdB8uc
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    moderni mtg je postaveny jako inflacni hra, kde je na hrace vytvaren tlak, aby neustale nakupovali nove karty, ktere se ale v case stavaji bezcennymi (diky reprintum a power creepu), takze cilem neni mit odladene eternal formaty a spokojene hrace, ale predevsim prodavat novy produkt a mit spokojene akcionare

prestoze je hra od pocatku definovana jako tradable, tak je tenhle aspekt dnes aktivne potlacovan (napriklad pomoci secret lairs a print on demand), protoze z nej neplyne pro hasbro zadny zisk

nastesti existuji cesty, jak ukazat prostrednicek, ale presto si mtg uzit :-)
    AMSTERDAM
    AMSTERDAM --- ---
    _DOMINIK_: jo, to jsem si z toho odnes a ano, je to hrozny, prznej si vlastni produkt... lidi to bude plest. a jak tam spravne rika, tohle se bude opakovat. umim si predstavit, ze to bude dobre prodavat mezi mladyma/novyma hracema.. bejt mi deset let a vyrustat v americe, asi by mi
    v regalu v obchoce blizsi Spiderman nez Lilliana.
    _DOMINIK_
    _DOMINIK_ --- ---
    AMSTERDAM: hele, koukal jsi vubec na to video? Jedna vec totiz je to, ze cross-universe mtg je (objektivne) linej cash-grab a (subjektivne) poslapani identity mtg a jeho lore. Ale druha vec je, ze KAZDA KARTA Z MARVELU (a asi i mnoha dalsich budoucich cross edic) BUDE EXISTOVAT VE DVOU VERZICH! Tzn pokud hrajes jak na mtgo/mtga, tak v papire (coz ja treba jo), budes se muset zorientovavat dvojmo. Je to hloupy, zbytecny a aktivne problematicky. A podle dosavadni historie Mtg u Hasbra bude progresivne jen hur, pokud i tohle projde bez hracskyho backlashe
    AMSTERDAM
    AMSTERDAM --- ---
    MATHES: you can't die if you are already dead :)

jdu zalezt zpatky do ty rakve, enjoy your clouds :)
    MATHES
    MATHES --- ---
    MATHES
    MATHES --- ---
    AMSTERDAM: samotna existence techhle karet znamena, ze na ne s driv nebo pozdeji narazis at chces, nebo ne. je to dalsi symptom hasbro ownershipu, kterej tu hru proste nici. coz je minimalne pro me trigger by default.

chci utocit
    utoc
    utoci optimus prime, rainbow dash, deadpool a cloud
    dogmeat blokne prime, ezio blokne dash, 4. a 5. doktori Who doublebloknou deadpoola a clouda chumpblockne Ian Malcolm

ja nevim jak ostatni, ale ja bych se v tyhle situaci chtel pred damage vratit o 15 let zpatky, kdy byl magic jeste v poradku...
    (ano ja vim - nebyl, ale to bylo na delsi povidani)
    AMSTERDAM
    AMSTERDAM --- ---
    AMSTERDAM: vetsinou hraju mono-black a vubec nepotrebuju vyhravat, staci mi radost z toho, ze poslu zombie, upiry nebo jinej mor na modryho hrace. Counter spelly pokladam za stejne trapny jako andely, vily, rystic studies, Dr. Who nebo Jursky Park. Vse zaslouzi zkazu, rozklad a zmar stejnym dilem.. a Spiderman tim spis o to vic. Takze se vlastne tesim, az proti tomu budu hrat. Zalezi, proc clovek tu hru hraje, me staci povylezt z rakve, udelat se ve tretim kole Necropotentni a sirit trochu temnoty.
    AMSTERDAM
    AMSTERDAM --- ---
    ASYD:
    MATHES:
    ja tomuhle argumentu ("vysla broken karta, nakonec je potreba to prijmout") rozumim, ale neni ten rant celej o tom, ze ten Marvel je jen fancy reprint? mam pocit, ze kazdy mluvime o necem jinym...
    ASYD
    ASYD --- ---
    mne UB nechavaj jakz takz chladnym...ale final fantasy miluju, takze na to se tesim z principu
    nakonec ale originalni MTG lore je beztak taky traparna, takze pro tohle bulet nebudu

jen me nebavi cumet na vylozene non-kouzelne realie treba jurskeho parku anebo stree fighter atp
    ASYD
    ASYD --- ---
    presne. ty to treba igonorujes ale najednou na tebe od soupere vybehne spongebob a mas smutnicek
    MATHES
    MATHES --- ---
    AMSTERDAM: driv nebyl commander tak rozsierenej format a kdyz ti proste do tvyho commandera vyjde karta v techhle posranejch setech, tak je to lose-lose scenar. bud budes sam sebe nenavidet, zes klesnul tak hluboko, nebo budes mrzutej, ze vis, ze existuje karta, kterou v decku nemas, ktera by ten deck udelala lepsi. jedno z toho nakonec vyhodnotis jako to min hrozny... ale to si kazdej vyhodnoti jinak a pak at chces nebo ne, tak na ty karta narazis, protoze proste existujou
    AMSTERDAM
    AMSTERDAM --- ---
    _DOMINIK_:
    RUNYAR:
    BESH:

a na tohle nemate za tu dobu uz vypracovanou imunitu?

Ja tu hru hraju dva roky, zacal jsem s pre-con decky, asi jako kazdy novacek z moderni doby. Velmi rychle jsem pochopil, ze jsou to polovicni produkty a ze "produkty" nema smysl vubec kupovat - tedy ze ten magic ( magic of Magic ) spociva v tom DIY aspektu, kdy si kazdy postavi svoji hru.. a jestli Hasbro/Wizzards zrovna vydaj draky, final fantasy nebo mickey mouse nam muze byt dost ukradeny.

Kolik edic/setu vychazelo behem jednoho roku pred patnacti, dvaceti lety? Jedna? Dve? Max tri? jestli je jich ted 6 nebo vic za rok, tak bych ty "navic" rychlokvasky zcela ignoroval a do zbytku bych vubec nevenoval energii.
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    Já mám kolegu v práci... bavili jsme se na tohle téma a on MtG nehraje, ale tyhle sety kupuje kvůli sběratelské hodnotě... Takže bohužel dokud tohle bude mít svoje příznivce což podle všeho má, tak asi těžko přestanou
    DRUI
    DRUI --- ---
    _DOMINIK_: Projde. FF je uz ted nejprodavanejsi set vsechn dob (preorders) a to jeste nevysel.
    _DOMINIK_
    _DOMINIK_ --- ---
    BESH: straslivej fuckup! ja mtg hraju uz skoro 30 let (omg!), intenzivne a bez prestavky, a tu hru zboznuju. ale v posledni dobe jsem ze vsech tech ocividnych cash-grab rozhodnuti Wotc/Hasbra vyslovene nasranej a zadny cross-universe produkty nekupuju uz ze zasady. a od ted v tom rozhodne budu pokracovat. jak rika ve videu: pokud jim tohle "projde" (a oni slysi ciste jen na zisky), bude progresivne jen cim dal hur...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam