• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    MATHES: No já to myslela spíš jako ochranu před množením poison counterů (měla jsem hexproof na sobě). Každopádně díky za objasnění.
    MATHES
    MATHES --- ---
    kriste jezisi... ten obrazek jsem cekal mensi
    MATHES
    MATHES --- ---
    ROBIN_SNNS: protoze proliferate neciluje a hexproof chrani pred vsim, kde je "target creature", protoze cil nemuzes vybrat.

Proliferate nerika "choose any number of target permanents or players" ale keyword rika
    "...hoose any number of permanents or players that have counters on them". Protoze tam chybi slovo target, muzes tim zacilovat hexproof i shroud.

uplne stejne muze bytosti s protekci / hexproof / shroud zabit tohle

ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Malý dotaz k pravidlům - proč hexproof nechrání před proliferate efektem?
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Tak mě právě vážně nasral protihráč LauncherNet s land-destroyer balíkem, který založil na artefaktu Liquimetal coating a kartách co ničí artefakty - vč. planeswalkera karna jeho +1 zní: "until your next turn one target noncreature artifact becomes an artifact creature with power and toughness each equal to its mana value" což pro země znamená okamžité zničení.
    Nechutné.
    IFEELGOOD
    IFEELGOOD --- ---
    MATHES: mockrát díky!
    MATHES
    MATHES --- ---
    IFEELGOOD: Mana value v pripade X spell zalezi, kde spell je - pokud je kdekoliv jinde, nez na stacku, tak je X vzdy 0

na stacku ma X spell mana value podle casting costu

tj v tomhle pripade, kdy X=5 to bude na stacku 7CC spell - saruman trigger ->amass 7, pak se vyhodnoti summon -> amass 5 => finalni amass bude celkem 12
    IFEELGOOD
    IFEELGOOD --- ---
    Ahoj, mám dotaz na termín "mana value"
    u karet které mají X, počítá se to také do mana value pro Sarumanův trigger? Nebo prostě nehledě na X, mana value "Summons of Saruman" je prostě 2?

Příklad, X = 5

Amass Orcs bude 12 nebo 7 ?

Díky

VRBIK
    VRBIK --- ---
    Draft token se slevou, končí soon.
    ASYD
    ASYD --- ---
    Dnes konci spoiler FF. Uz maji snad jen dve karty
    WRATA
    WRATA --- ---
    BOTA01: To je ale Final Fantasy, ne Edge of Eternities. A to co je v commander deckach je neco uplne jinyho nez to co bude v main setu
    BOTA01
    BOTA01 --- ---
    WRATA: Vzdyt uz jsou venku decklisty preconu, kde je skoro cely set.

Magic: The Gathering®—FINAL FANTASY™ Commander Decklists
    https://magic.wizards.com/en/news/announcements/final-fantasy-commander-decklists
    WRATA
    WRATA --- ---
    AMSTERDAM: Absolutne netusim, musis si pockat na spoilery jako vsichni ostatni
    AMSTERDAM
    AMSTERDAM --- ---
    WRATA: a jina ocekavani, herni mechaniky?
    WRATA
    WRATA --- ---
    AMSTERDAM: Core, budem resit co se stalo s Tezzeretem po Phyrexii
    AMSTERDAM
    AMSTERDAM --- ---
    Edge of Eternetis je Universes Beyond nebo Core set?
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    ROBIN_SNNS: pral bych mu tu radost, slozit ctyrkaretni kombo, bez hledani ve ctvrtem kole, se mu jiste nepovede moc casto :)
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Tak jsem právě narazila na nepříjemné klofací kombo.
    Soupeř si vyvolal Putrid Goblin 1B se schopností persist a enchantment Solemnity (2W) se schopností "permanents (players, creatures, lands, artifacts, enchantments) cannot get counters"
    Když k tomu přidal ještě Ashnod's Altar (3) "sacrifice a creature: get 2) a potvoru se schopností "when this or another creature dies, target opponent looses 1 life and you gain 1 life" tak bylo kombo hotové.
    Asi netřeba zmiňovat, že už mne soupeř k tahu nepustil a hra skončila ve 4. kole.
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    PLOMBDENTIST: doplním ještě Worst Fears, Sorin Markov a Cruel Entertainment
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam