KUTAS: Někdy v 95. roce mi fotr zabavil neotevřenej starter deck ze třetí edice. Vzpomněl jsem si na to po dlouhých letech (až donedávna jsem na magicy zapomněl a nesáhl na ně), tak jsem se ho zeptal, jestli ho ještě má, protože jsem doufal, že by mohl ležet někde na půdě. Prej ho vyhodil. U nás ve škole z toho totiž jedna učitelka udělala celkem brutální kauzu. Dokonce tvrdila, že hrajem o peníze (čistá lež), a že kvůli kartám dochází k násilí (hoodně přibarvené to pošťuchování kolem hádek o pravidla). Možná byla nasraná, protože když jsme v AJ brali fairy tales a mytologii, všichni hráči ji opravovali a házeli po ní slova, která vůbec neznala. Tatovi jsem poslal odkaz s dnešní cenovkou. Málem se z toho tapnul. Nicméně jsme to brali s humorem, ten deck by se samozřejmě v mých rukou dneška stejně nedožil.
Měl jsem i solidní fanouškovskou sbírku karet ilustrovaných Danem Frazierem, včetně jedné podepsané (tenkrát stačilo napsat WoTC a čtvrt roku počkat). Tu zas kámoš, kterej mi ji schovával před rodičem, ztratil v zájezdovým autobuse.
Ale pořád to bylo dobrý proti známému, kterýmu matka (fanatická křesťanka) ty karty spálila včetně Wheel of Fortune (kterou vyměnil za sbírku plechovek od limonád).
Pardon za boomer offtopic, síla vzpomínek