• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    IFEELGOOD
    IFEELGOOD --- ---
    ahoj, mám dotaz - jak by prosím v tomto případě fungoval Zurgo + Infantry shield? Zurgo má Mobilize 2 a Infantry Shield dává equiped creature Mobilize X. Je to replacement efekt? Nebo Bude mít Zurgo teď Mobilize 2x?
    Mobilize 2 (zurgo)
    Mobilize 5 (Zurgo + blade + shield)

Musím si vybrat, nebo má oboje?
    Dííííky
    ASYD
    ASYD --- ---
    HEERO: Zacina?
    HEERO
    HEERO --- ---
    BESH: tak pro tour je trochu něco jiného než arena bo1. Já sám jsem se placal na platinum tier 4 několik týdnů s UW control a když už jsem se nasral a chtěl jít dál, tak jsem si vzal mono red a za 3 dny jsem byl diamond tieru. Ale různý combo, reanimace atd...ty jsou na bo1 ve svém živlu. Izzet cauldron se na bo1 zas tak často nehraje a říkám to z toho titulu, že jsem za poslední měsíc odehrál stovky her....
    BESH
    BESH --- ---
    HEERO: Umm, nehralo nahodou na poslednim standard turnaji 60% lidi Izzet Cauldron? To nevypada jako nejpestrejsi meta.
    HEERO
    HEERO --- ---
    NECRO_BUTCHER: add standard, hraju na aréně prakticky nepřetržitě od vydání areny, páč limited mě neba a standart mě vždy lákal, jen je to prostě na mě drahej formát, kdy si člověk nakoupí drahy karty, který většinou po rotaci jdou značně dolů. A to jsem si říkal v době, kdy standard měl posledních 5 edic nebo kolik to bylo....a teď má těch edic 12.... Nejdřív jsem byl docela rád, že je víc druhů decků, který se na STD hrajou a po nějaký době mě to vlastně začalo dost štvát. Asi je to tím, že hraju BO1. Ale dřív měl člověk deck, který byl, nechci říct úplně dobrý proti všem, protože to nebude nikdy a je to blbost, ale dalo se to řekněme uhrát a přizpůsobit metě, protože jako vždy 50% decků na std je nějaký aggro a zbytek mety (+- 5 dalších decku) se vešel do těch druhých 50%. Dneska jich je 2x tolik a za mě je to nehratelný.
    MATHES
    MATHES --- ---
    NECRO_BUTCHER: to je sracka o tom zadna

ja v podstate kvuli vsem temhle vecem rezignoval na papir a hraju uz jenom arenu
    NECRO_BUTCHER
    NECRO_BUTCHER --- ---
    BESH: tak to je lepší, než jsem myslel..

ale pick-two draf, kterej končí na druhý prohře je vojeb.. :-)
    BESH
    BESH --- ---
    NECRO_BUTCHER: Jo to jo, funkcne je to identicky. Jenom jinej art a nazvy karet.
    NECRO_BUTCHER
    NECRO_BUTCHER --- ---
    BESH: já jsem o tom zkoušel i něco hledat a vono to možná vyklulišily tak, že ty karty na aréně maj jinej jenom obrázek a jméno..
    což dává trochu větší logiku, než dva různý sety..

Ale ověřený to nějak jistě nemám..
    BESH
    BESH --- ---
    NECRO_BUTCHER: Ano, neni to krasa? A bude to jeste lepsi, postupne totiz takovych setu bude pribyvat!
    NECRO_BUTCHER
    NECRO_BUTCHER --- ---
    hele jak to vůbec bude ted se standartem na aréně?
    V papíru se pojedou karty ze spidermana, na aréně se pojedou(ty)jiný karty, páč na spidermana nemaj digital licenci

rotace nějakej čas trvá.. to bude na aréně na rok, dva komplet jinej standart než v papíru?
    FORACE
    FORACE --- ---
    WENOUSH: mam to uplne stejne, nekolik mesicu sem si nekoupil ani kartu (po 12ti letech v kuse), nepustil Arenu a u Spidermana jsem se ani nepodival na karty co jsou v edici. Ale premodern si obcas zahraju....
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    Já jsem dospěl do fáze, že jsem se tak přesytil X sadama a Universes Beyond shitem, že mě MtG úplně přestalo zajímat....

Alespoň mám čas na deskovky a VtES
    BESH
    BESH --- ---
    HEERO: Ja uz jsem zvolil ustup. Frekvence setu a temat je na me fakt moc. Takze ted si vybiram vzdy jeden max dva sety rocne, zajdu na prerelease a oddraftuju ho v Arene a pak davam pauzu. V pauze chodim v obcasne frekvenci hrat s kamosema sealed starsich edic a v posledni dobe hlavne Commander. Standard uz nesleduju vubec, na to fakt nemam cas a silu.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    HEERO: V roce 2023 byl LOTR set nejprodávanějším setem všech dob. FF set jen v pre-orderech vydělal to, co LOTR set za 7 měsíců prodeje. To je totální úlet, pro mě docela překvapivej.

https://draftsim.com/mtg-final-fantasy-best-selling-set/
    HEERO
    HEERO --- ---
    RUNYAR: a je někde jasný důkaz, že to bylo kvůli FF? Co kdyby v té době vydali nějakou normální sadu a byla by taky mega úspěšná, protože všeobecně MTG a karetní hry jsou jsou na vzestupu? Nebo to bylo kvůli tomu, že tam zase dali speciální očíslovaný karty, co stojí tisíce dolarů? A tím pádem z toho wizardi dělají prakticky zlatou rybku...
    _DOMINIK_
    _DOMINIK_ --- ---
    RUNYAR: a spiderman je trhnul jeste jednou. vystup je pro krtecky z wotc/hasbra tudiz jasny: printujme uz predevsim cross-universe produkty! je to levnejsi (kdo by se zdrzoval vymyslenim nejakeho noveho lore a jeho zabudovanim do mtg universa) a nese to daleko vic zlatacku. a dokud to my (hraci mtg) budeme kupovat, bude to jen horsi (pardon, uz se v tomhle ohledu opakuju ponekolikaty)
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    HEERO: tak ukázalo se, že takové FF v MtG trhlo rekordy... Dalo se to čekat, když to mělo úspěch....
    HEERO
    HEERO --- ---
    Magic: The Gathering přináší do karet světy PlayStationu | Hrej.cz
    https://hrej.cz/article/magic-the-gathering-prinasi-do-karet-svety-playstationu

Jako MTG začíná být dobrá bramboračka
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    Dnes draft token v areně za výhodnou cenu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam