• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HEEROMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    WRATA
    WRATA --- ---
    HEERO: Ocelot Pride nebo Guide of Souls, Ephemerate, Psychic Frog, Amulet of Vigor, Mox Opal, Cori Steel Cutter, Goblin Charbelcher a Blade of the Bloodchief.
    V podstate vsechny klicovy karty z tech Tier 1 decku. Meta je super stale a je potreba s ni fakt shaknout.
    Jo a unban Fury, tak to schytala fakt zbytecne
    HEERO
    HEERO --- ---
    WRATA: co bys banoval?
    WRATA
    WRATA --- ---
    JELENIPLOUTEF: Ja teda nevim ale aktualni meta je strasna. Podobne jako pauper by ten format potreboval tak 20 banu aby se zase ozivilo
    JELENIPLOUTEF
    JELENIPLOUTEF --- ---
    Pánové modern, to to umírá, umřelo? Meta mi přijde dobrá.
    MATEJKYS
    MATEJKYS --- ---
    Na legačku do Najády občas někdo dítko vezme. Ne často, ale stane se. Zažil jsem i takhle mladýho kluka s bráchou a tátou větším turnaji v Najádě a dal to. Ale samo záleží na dítěti :)
    BESH
    BESH --- ---
    MISON: Na Magic turnaje chodi do Najady zejména dospeli muzi a fakt ani na prereleasech tam neni atmosfera vhodna pro deti. Zato jsem tam v minulosti byl na par turnajich v Pokemonu a tam je to uplne v pohode. Dokonce jsou i vekove kategorie, ktere to zohlednuji, takze nesouperis behem turnaje s dospelaky, ale jen proti ostatnim juniorum apod. Velmi child-friendly!
    MISON
    MISON --- ---
    BOREC: Ok, díky za nasdílení zkušeností. Z toho si beru, že na turnaje ještě pár let počkáme. Možná by ale nebylo špatný tam občas zajít se podívat a třeba si tam jenom zahrát, ale nevím jestli to je možný? Dnes jedu do Najady něco vyzvednout, tak se rovnou zeptám.
    VFISA
    VFISA --- ---
    BOREC: ja tam chodil na Star Trek CCG
    BOREC
    BOREC --- ---
    Kdo si pamatuje starou Najadu v Karlíně, když tam makal Petr Coka a Ondra ? :)
    BOREC
    BOREC --- ---
    Se synem 12 let, 2 roky tak chodime
    7 let to na turnaj nevím no, ono se to nezdá ale pro ty děti je to fakt dlouhý. Plus je dobrý mít co nejvíc namakly pravidla a umět si vyložit většinu karet.
    BOREC
    BOREC --- ---
    MISON: chodíme do rytíře na ty pre- seal decky nových sad když jsou to nějaký normální, a baví ho to ačkoli zatím mel vždy jen prohry.
    PIKACZU007
    PIKACZU007 --- ---
    MISON: Najáda do toho teď dost šlape a rozhodně bych se tam nebál děti vzít. Knecht mi také připadá jako v pohodě prostředí
    ASYD
    ASYD --- ---
    PIKACZU007: Printer goes brrr
    MISON
    MISON --- ---
    A ještě dotaz. Berete někdo svoje děti do nějakých pražských podniků typu Najada s tím, že si tam MtG zahrají? Máre s tím někdo zkušenosti? Mám syna 7 let a dceru 10 a oba je to docela baví, hlavně syna.
    VFISA
    VFISA --- ---
    BESH: Jj, to je ono.
    BESH
    BESH --- ---
    LOP4TA: Predpokladam, ze nejak takto.

Foundations Student … - List - Cube Cobra
    https://cubecobra.com/cube/list/5b73c9bb-4928-4d6a-9580-30d5a718d925
    LOP4TA
    LOP4TA --- ---
    VFISA: měl bys někde info jak vypada ten cube karetně? dík moc
    VFISA
    VFISA --- ---
    Já se snažím teď doskladat Foundations draft Cube od profesora, foundations na draft mi přijde ideální a vidina nekonečného draftu je hodně lákavá.

Co se týká sbírání - tak jsem v tom trošku po uši:
    D&D (AFR a AFC)
    Baldur’s Gate
    LOTR (LTR a LFC)

Kdybych se blázen nepustil do Baldur’s gate tak určitě sbírám WOE a ELD kvůli grafice, kvůli dětem pak možná BLB

Z LOTRu jsem si sestavil jumpstart minicube, nakonec koupil i všechny commander ya sestavil ještě Nazgûl Commander.

Další rok půjdu do Hobita a fakt už snad končím :)
    BESH
    BESH --- ---
    _DOMINIK_: Na to uz asi nemam palici. Ja to nakonec ustalil na obcasnem hrani s kamarady (commander nebo sealed deck) a vyberu jeden set rocne, kde poctive zajdu na prerelease a oddraftuju ho do mrte v Arene...a pak si zase dam rok pauzu od novinek. :)
    _DOMINIK_
    _DOMINIK_ --- ---
    Btw (uz jsem to tady jednou psal, par let zpet, tak sorry za opacko, ale treba se to bude nejakym novym hracum hodit), MtG Arena se da hrat uplne zadarmo, pokud prekonate pocatecni "vstupni" fazi (ta ovsem neni uplne kratka) a magic vas bavi natolik, abyste denne odehrali alespon jednu vyhru (radeji ale ctyri).
    Jde to snaz pres draftovani, ale je to mozny i bez hrani limited, aspon teda po ty vstupni fazi (Overeno osobne: Ja uz ted mam 3 deti, tudiz na limited nemam vubec cas a hraju tak 20-30 minut denne, typicky. Hraju free entry daily eventy, kdyz zrovna nejaky jsou, a pak vyhradne constructed bo1 ranked hry ve formatu, ktery me aktualne nejvic bavi. Nejcasteji historic).
    Matery pass taky neni nijak potreba (ja ho posledni asi dva roky nekupoval, protoze bez hrani limited jsem na nem po case vysal vsechny svoje gemy).

Osobne si uz mnoho let muzu postavit doslova kdykoli jakykoli deck. Mam spoustu vsech in-game materialu a prakticky vsechny staple karty ze vsech edic. A moje celkova investice do MTGA cini 4.95 USD.

Tady na nastence je porad k precteni muj "primer na grindeni areny", vetsina z nej je porad validni, co jsem ted rychle kouknul...
    _DOMINIK_
    _DOMINIK_ --- ---
    TONY_TAIL: ja chapu, ze pro nektery lidi je pre-modern asi idealni (pro ty, co maji na MtG opravdu hodne malo casu a nestihnou se jim okoukat furt ty same karty a decky. plus nostalgici). ale na me je to teda fakt uz extremne zafreezovanej format

ja mam na mtg taky uz hodne omezeny cas a energii, ale kdyz vyjdou novy karticky, tak si chci aspon ty nejzajimavejsi/nejsilnejsi z nich vyzkouset! :)

a proto jsem na arene (a vlastne i v papire) dogravitoval k "eternal" (nerotujici, ale rozsirujici se o nove karty) formatum, predevsim teda k historicu. stare decky jsou porad legalni a ty dobre typicky i "neustale" kompetetivni, ale zaroven se s kazdou edici ten format trochu promicha a obcerstvi. imho win-win :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam