• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HEEROMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    BESH
    BESH --- ---
    _DOMINIK_: Na to uz asi nemam palici. Ja to nakonec ustalil na obcasnem hrani s kamarady (commander nebo sealed deck) a vyberu jeden set rocne, kde poctive zajdu na prerelease a oddraftuju ho do mrte v Arene...a pak si zase dam rok pauzu od novinek. :)
    _DOMINIK_
    _DOMINIK_ --- ---
    Btw (uz jsem to tady jednou psal, par let zpet, tak sorry za opacko, ale treba se to bude nejakym novym hracum hodit), MtG Arena se da hrat uplne zadarmo, pokud prekonate pocatecni "vstupni" fazi (ta ovsem neni uplne kratka) a magic vas bavi natolik, abyste denne odehrali alespon jednu vyhru (radeji ale ctyri).
    Jde to snaz pres draftovani, ale je to mozny i bez hrani limited, aspon teda po ty vstupni fazi (Overeno osobne: Ja uz ted mam 3 deti, tudiz na limited nemam vubec cas a hraju tak 20-30 minut denne, typicky. Hraju free entry daily eventy, kdyz zrovna nejaky jsou, a pak vyhradne constructed bo1 ranked hry ve formatu, ktery me aktualne nejvic bavi. Nejcasteji historic).
    Matery pass taky neni nijak potreba (ja ho posledni asi dva roky nekupoval, protoze bez hrani limited jsem na nem po case vysal vsechny svoje gemy).

Osobne si uz mnoho let muzu postavit doslova kdykoli jakykoli deck. Mam spoustu vsech in-game materialu a prakticky vsechny staple karty ze vsech edic. A moje celkova investice do MTGA cini 4.95 USD.

Tady na nastence je porad k precteni muj "primer na grindeni areny", vetsina z nej je porad validni, co jsem ted rychle kouknul...
    _DOMINIK_
    _DOMINIK_ --- ---
    TONY_TAIL: ja chapu, ze pro nektery lidi je pre-modern asi idealni (pro ty, co maji na MtG opravdu hodne malo casu a nestihnou se jim okoukat furt ty same karty a decky. plus nostalgici). ale na me je to teda fakt uz extremne zafreezovanej format

ja mam na mtg taky uz hodne omezeny cas a energii, ale kdyz vyjdou novy karticky, tak si chci aspon ty nejzajimavejsi/nejsilnejsi z nich vyzkouset! :)

a proto jsem na arene (a vlastne i v papire) dogravitoval k "eternal" (nerotujici, ale rozsirujici se o nove karty) formatum, predevsim teda k historicu. stare decky jsou porad legalni a ty dobre typicky i "neustale" kompetetivni, ale zaroven se s kazdou edici ten format trochu promicha a obcerstvi. imho win-win :)
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    KUTAS: no jo to věřím... si pamatuji na první reálné setkání s MtG kdy kamarád dotáhl krabici od bot plnou karet a stavělo se. Samosebou jsem mu nemohl konkurovat, měl praxi a já ani skoro neznal pravidla, ale bylo to fajn
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    RUNYAR: tak já si pamatuju to kouzlo, jak jsem na začátku kupoval boostery a z toho jsme skládali balíčky... cernyrytir to pak docela pokazil a začaly závody ve zbrojení :)

Proto vlastně pořád schovávám karty a počítám trochu s tím, že když by to ty děti nějak nadchlo, tak budem mít pool z kterého budeme moct skládat decky - kamarád to takhle má a skvěle je to baví.
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    MISON: No sice žijeme v kapitalistickém světě, ale mne díky těmhle edicím alá spiderman, nebo LotR prostě přestalo bavit hrát denně. Dřív jsem se těšil na nové edice a teď si zahraju párkrát do týdne pár her. Právě protože mne nebaví když mne válcuje frodo nebo spiderman :-) kdyby prostě karta fungovala jak funguje a měla jiný název a art ne kopírák postav z jiného universa tak v pohodě. Ale chápu proč to wizard dělá, prostě to nese... Myslím, že to má více lidí podobně.

Pokud o master pass vyplatí se jenom když chceš hrát denně a krom artu, avatarů atd... úplně zbytečné. V reálu díky wildcartám ani nepotřebuješ. Popřípadě se dá vydělat na gemy hraním draftů třebas. Stejně v reálu si postavíš z divokých karet balík co pak hraješ. Osobně bych je zrušil úplně. Pak by jsi byl nucen stavět balíky z toho co máš a nehrál by jsi pořád furt dokola proti 2-3 meta balíkům. Na začátku jsem to tak dělal a stavěl z toho co jsem otevřel a měl jsem radost když jsem si něco vymyslel a každý další otevřený balík nadšeně zkoumal co s novýma kartama můžu postavit :-)
    PIKACZU007
    PIKACZU007 --- ---
    LUCINKA: já moc nedraftuju, jen jednou za čas za token z master passu právě, takže u mě je to jednou za čas dát pět set :)
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    Já hraju mtg asi od roku 2000, během několika let jsem začal skládat jednokarťáky a postupně se dopracoval ke 100 highlanderu a teď ty balíky prakticky nemám s kým hrát a leží doma ve skříni... jen do nich občas přihodím pár karet z draftů, které občas hodím i nějak rozděleně do desek... a čekám, až povyrostou děti jestli je to třeba nebude bavit.
    Jinak Arenu jsem samozřejmě hrál taky snad i pár let, takže delší dobu než třeba HS. Ale po nějaké době mi ten zápřah denních Q přijde fakt otravnej.... a teď se reálně držím prostě už jen papírového limited s kámoši, mám vlastně dvě partičky, které občas hrajou a úplně mi to vyhovuje.... draftuju edice, které mě baví nebo jsou třeba levné nebo klidně dražší, ale něčím zajímavé. Arena mě vůbec nepálí a ani mi nikdy nepřirostl k srdci formát Commanderu. Vlastně neřeším ani ten Universes Beyond, vlastně teď mě docela i bavil LOTR draft.

Za celou svoji hru jsem se zúčastnil jednoho turnaje highlanderu, ale to už je fakt dávno (pamatuju, jak jsem tam koupil dual landy za 300,-). Ten hospodskej draft mi přijde nejlepší a nejzábavnější... (kdysi dávno jsme ještě backdraftovali, ale teď už i na to kašlem).
    TONY_TAIL
    TONY_TAIL --- ---
    BESH: Na tohle existuje řešení a jmenuje se Pre-Moderm! Vřele doporučuji.
    LUCINKA
    LUCINKA --- ---
    PIKACZU007: Když ho koupíš, tak ho zaplatíš :) a když ho člověk koupíš za gemy cos vyhrál v draftech tak je to o to lepší. Jen člověk musí opravdu levlovat, protože pak se se MP skoro zapalatí na gemech samo. Tuším, že stál 3400 gemů a pokud vylevluješ nakonec tak jsi dostal 1200 gemů plus jeden nebo dva tokeny na draft. Protože jsem převážně draftoval, tak to bylo fajn. Rozdílné gemy se dali vyhrát v draftech.
    Asi by mě potěšilo, kdyby se sety měnili tak jednou dvakrát ročně. A ne každé tři měsíce. Ale to je jiná písnička.
    LUCINKA
    LUCINKA --- ---
    Když jsem hrál nějaký čas Arenu, tak skrz drafty a daily quest jsem dokázal kupovat Mastery Pass vlastně zadarmo. Jen to znamenalo denně hrát hodinu až dvě balíček co mě nebavil, jen abych posunul lvl v Mastery Pass. Pak díky otevřeným balíkům má člověk dost wild cards na to si postavit vlastně co chce. Jen to znamená, každý tři měsíce se učit nový set, aby ty drafty nestáli úplně za hov... a nakonec mě dohnalo, že mě některé sety a mechaniky prostě nebavili. Jenže pak ten model přestane fungovat :)
    BESH
    BESH --- ---
    MISON: Kdyz se clovek vrati po nejakem case, tak je to vzdycky zase zabava. Nicmene frekvence releasu je tak zbesial, ze te to rychle unavi. Sotva trochu poberes jeden release, tak uz je tu dalsi. Vycerpani prijde velmi brzy. Drzim palce.
    PIKACZU007
    PIKACZU007 --- ---
    MISON: de facto je to tak jak jsi napsal...dost díky více balíčkům co z passu dostaneš (při průměrném štěstí) otevřeš dost karet, které se používají v T1 a T2 balících a zbytek naprosto bez problémů dostavíš wild kartami.
    MISON
    MISON --- ---
    PIKACZU007: Rozvěď prosím to s tím Mastery Passem. Koupíš diamanty za reál money, z toho koupíš Mastery Pass a díky tomu nasbíráš dostatek balíčků, abys držel tempo s budováním lepších decků jak běží čas?
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    PIKACZU007: Já zas hraju jen papírovej, ale spíš jen pro zábavu s kamarádem. S Arenou jsem nějak nechtěl začínat.
    PIKACZU007
    PIKACZU007 --- ---
    Já už si nedokážu představit (aspoň teď), že bych hrál papírový Magic. Peníze umím utopit i jinými způsoby :) Aréna mi vyhovuje naprosto, hraju dvojku, takže stačí jednou za čas koupit Mastery pass a zbytek jsem schopný dotovat skillem. Ideální
    MISON
    MISON --- ---
    Já se k MtG po miliardě let vrátil a i jako malej jsem hrál spíš sporadicky. Baví mě hlavně standard a tudíž mě MtG Arena baví a Universes Beyond mě tolik netrápí. Třeba ten strašnej Spiderman je v Areně s MtG flavour, takže za mě cajk. Věřím ale, že hrát s reálnejma kartama, tak by mě zrovna Spiderman taky hodně sral. Na druhou stranu, pokud to Wizardům nese peníze, tak je to za mě cajk POKUD budou mimo tyhle úlety dál pracovat na kvalitní MtG hře a universu. Žijeme v kapitalistickým světě, inflace rostou, investoři chtějí návratnost ... takže mám pro to jistý pochopení a jsem ochotnej to do jistý míry tolerovat. Horší je, když se to totálně vymkne kontrole a firmy začnou dělat už jenom ten bullshit, který jim zrovna vynáší krátkodobě peníze, ale zabijou tím kompletně svůj původní produkt/službu. Jsem zvědav, jak se to bude vyvíjet a držím nám všem palce :D
    WRATA
    WRATA --- ---
    HEERO: Jako nevim kde bych to hral. Na formatech kde je to relevatni uz mas Stiffle a Tale's End ktery sou oba lepsi
    WRATA
    WRATA --- ---
    BESH: Protoze Spiderman mel bejt puvodne jenom nejakej extended secret lair a rychlou jehlou se z toho snazili udelat plnohodnotnou sadu coz proste nevyslo. Soul Stone do ty sady vubec nepatri a nebejt jeho tak tam vyslo presne 0 zajmavejch karet. Power toho setu je proste silene nizko. A je uz ted videt jak treba v porovnani s Avatarem je ta sada slaba, spoilery na Marvel Super Heroes taky svedci o tom ze tam ten power bude nekde jinde.
    Nicmene co jim rekordy trhlo je Final Fantasy
    BESH
    BESH --- ---
    JANDOS: Spiderman udajne zadny rekordy netrhal a kdo vi, jak se bude darit dalsim releasum.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam