• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    REONA: v pohode!:)....don't wory....zkusit se musi skoro vsechno..
    REONA
    REONA --- ---
    Tak teď mam špatný svědomí, že jsem ti to doporučila zkusit :(
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    No tak Cary Wurst stoji pekne za hovno velkej vysusenej libereckej parek s hranolema ostrym kecupem a zasipanej kary... klidne zkuste ale ja nedoporucuju...:)
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    REONA: jo to je presny proto vic v hospach je maj jako lahvone tady jsem snad toceny videl jen v Munchenu a v Dublinu v Irsku taky bylo docela casto toceny, ale jak rikas lahvon je vecinou lepci. A tmavy Weise Bier je snad jeste lepci jak svetli...
    No a kdys us jsme u toho mensi navod na nalejvani lahvone wisse bier:)
    nejdriv nalejete tak 3/4piva do sklenicky pod uhlem 45 stupnu pak zbytek lahvne poradne protrepat a dolejt tim se vytvori poradna pena a hlavne se dovnitr dostanou kvasinky ktery jsou ty nejdulezitejsi..:)... tod vse Enjoy!
    KEJLA
    KEJLA --- ---
    jinak sem videl v tv nemcum nejvice chutnaji(byl to nejakej pruzkum Pro7 galileo) bolonsky spagety
    REONA
    REONA --- ---
    DREAMCASTER: Já jsem pila tady v Praze nějaký pšeničný z Německa, ale bylo v plechovce, tak nevím...jinak...jéé, co jsme to měli doma...nevzpomenu si, musela bych vidět, ale vím, že lahváče mi chutnaly víc než točený.
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    REONA: Ok.. no ty jo minule co jsem byl v ty papalisky VW kantine tak to tam stal ten gulas za hovno tak uvidim kdystak napisu jaky to je...
    jinak wise bere jaky kdo ma zkusenosti?....osbne muzu doporucit a beru za nejlepci co maj mi prislo ze je to 3ti z leva... no ,ale vozkousejte sami...
    REONA
    REONA --- ---
    DREAMCASTER: Curry-wurst - klobása. Klobásy dělají na milion způsobů a záleží hlavně kde jseš, všude je nějaká místní specialita. Pokud máš tedy rád klobásky, směle do toho, většinou je fakt uměj...
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    REONA: dik moc... jinak dneska mi kolegove rekli ze prej naka jejich mistni specialita je Cari-Vurs vi o tom nekdo neco?:)
    REONA
    REONA --- ---
    KEJLA: Joo, to když jsem vařila v německé restauraci, tak to jo, měli jsme mysliveckej řízek (s žampionama) a cikánskej (s červenou omáčkou)

DREAMCASTER: Vyfoť nebo najdi na netu jídelák a já ti ho přeložím (určitě bys to také zvládnul pomocí slovníku, ale asi budu rychlejší ;)
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    REONA: Ja sem viriyenej umim jen anglicky a siju do nich jen in English a nikdy nevim co v knechpe neroyumim jidelaku:/ takze jsem s toho vyparanoidnele tak du radsi k cinaku do mekace bo nekam kde maj obrazky:/ abych nahodou neprehmatnul...
    KEJLA
    KEJLA --- ---
    REONA: Schnitzel to je takovy ze sezenes vsude s nejakou omackou zalitou sem si daval rizek se zampiony v hotelu kde sem bydlel
    nebylo to spatny sice sem jedlik ale ty porce vsude jsou hrozne moc na me
    REONA
    REONA --- ---
    DREAMCASTER: Týjo, teta je prakticky němka (žila tam 39 let, má německé občanství) a vynikající kuchařka, ale nevybavuju si nic než eintopf :D
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    PROMETHEA: nemam kde bydlim na hotelu.. a ma tam jen lednici..
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    DREAMCASTER: jo tak proto se ptas? :DD
    si uvar nakou ceskou kulinarskou vychytavku ne? :)
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    PROMETHEA: no ty jo kebabu us mam plny zuby...:) druhej tejden ve Wolfsburku a ted us vsechno jen ne kebab:)....
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ja jsem se jenom doslechla, ze kebab byl vynalezenej v nemecku
    a jinak k tem specialitam..to se asi lisi kraj od kraje
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    nadhodne nekdo jestli znate naky nemecky kulinarsky vychytavky?....sim sim...:)
    KEJLA
    KEJLA --- ---
    DREAMCASTER: presne ta nemecka dechnoteka s paricim cernochem ve prostred salu :-)
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    KEJLA: no ty voe... zvlaste v baru kde celou nco vic nes nahlas hraje bavorsky DEchno!.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam