• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    delaj ho i v dunkel verzi, ale tu tady nemaj, coz je skoda
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    ANDY_WARHOL: Vyzkousim ten Maisel, diky za tip. Zatim u me vede Schneider.
    OTZ
    OTZ --- ---
    JENNE: FB nevedu. ale za to info dík, třeba se tam bude dát dobře sehnat práce:)
    OTZ
    OTZ --- ---
    RAVEBOY: dík:) btw sojanéza se dá prej udělat z tofu, viz vegerecepty tady
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    ANDY_WARHOL: V Hol Ab marketu (prevazne pivni market :-), zejtra tam pujdu, tak napisu presny ceny.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    znamej paulaner vysel na trochu vic, ale vic jak 80 centu nestoji urcite, ja ho nekupju, protoze me nechutna. ten maisel je mnohem lepsi
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    FLEGMA: tak sem si dneska kupoval pivo, moje oblibeny, imho jedno z tech lepsich psenicnych piv
    Brauerei Gebr. Maisel KG Bayreuth - Maisel's Weisse - Mach's auf deine Weisse.
    http://www.maisel.com/intro/startseite_2.html
    4 pak v kartonu, jedno vyslo na 70 centu
    takze opravdu nechapu, kde nakupujes
    MARKOVKA
    MARKOVKA --- ---
    JENNE: nic se nestalo :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    jojo, taky mi to prislo ze popisuje uplne jinou realitu
    JENNE
    JENNE --- ---
    JENNE: omlouvam se MARKOVKA za zkomoleni nicku:)
    JENNE
    JENNE --- ---
    OTZ: jj, ziju hnedle kousinek za D´dorf, ale patrime uz mezi "starousedliky" ci jak nas nazvat :)), mrkni na Ksichtbuk na Cesi a Slovaci v NRW, hodne lidi pentluje pravidelne.
    Az tu budes, tak kazdou prvni sobotu v mesici, se schazi Cesi/Slovaci v hospode na Pempelforter Str. 8, 40211 Düsseldorf, od 19 hod, nemusis se bat tam zajit, je tam pokazde nekdo novy (sama tam tedy chodim jen vyjimecne:)), protoze tolik casu uz nemam, ale znam organizatory...).
    ..
    ad jidlo - no je to tu trochu jinak, nez popisuje Mrakovka, asi ten vychod/zapad porad rozdily ma..
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    Ad jídlo - většina věcí už byla řečená, akorát tady v Mannheimu je to vždycky o pár cenťáků dražší. Do suprošů nechodim, takže nemůžu porovnávat, ale naštěstí máme 10 minut pěšky turecký i asijský potraviny, takže když dá čéék pozor na data spotřeby, tak epesní... (zbytek jakožto vegoši dokupujem v DMku, v nejhorším v předražený Alnatuře).

Do kuchyně nám tu nejvíc chybí mouka na bramborový knedlíky, ale dá se s trochou fantazie nahradit těstem na Spätzle. A sojový maso si vždycky dovezeme dvacetikilovku z Čech, PragoSoja je prostě bezkonkurenčně laciná.

Z pamlsků mi tady nejvíc chybí sojanéza/sojová tatarka a taky Kofola - tu si dycky dávám hned za Rozvadovem na pumpě, když je vychlazená ;-D

OTZ: Do Německa a po Německu mám nejlepší zkušenosti s http://www.mitfahrgelegenheit.de/

TRANS/EUROPA/EXPRESS
    COLOSIMO
    COLOSIMO --- ---
    zdravim, chtěl jsem se zeptat nevíte zda-li existuje obdoba:
    www.epoptavky.cz
    www.aaapoptavky.cz
    i na německých servrech?
    respektive kde by měl hledat stavař práci v německu?
    díky
    OTZ
    OTZ --- ---
    MARKOVKA: dík, takhle obsáhlý to ani nemuselo bejt:)) já jestli, tak pojeud do dusseldorfu..nebo poblíž něj. je tam někdo odsud?

tímto bych se rovnou zeptal na spolujízdu tam (nebo aspoň směrem). já vysoká osoba, nějakej ten batoh a pejsek..cca za měsíc
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    asi je to tim, ze ja ziju v zapadnim nemecku, na vychod bych nesel, at se rika co se rika, bude to tam proste horsi. nase firma otevrela ted pobocku v lipsku, a par mych kolegu tam chtelo jit (ceskych kolegu), ja bych tam nesel ani nahodou, tady v Hesensku mi to prijde dost na pohodu.
    MARKOVKA
    MARKOVKA --- ---
    OTZ: Jsem v byvalem vychodnim Nemecku a ze supermarketu obchodim jen Edeku, Penny a Kaufland (ostatni jsou zruky/z dosahu MHD).

Mistni jidlo nemam zrovna nejradej.
    - Nenasla jsem tunaka, ktery by nesmrdel a dosahoval chuti Rio mare.
    - Rajcata v krabici / plechovce ujdou, ale italsky z CR jsou lepsi nez italsky z DE :))
    - Sunky tu jim asi 2 druhy. V CR mi chutnaji (opet) vic.
    - Chleba v DE mi nechutna. Seminkovej normalne nejim, tak nemuzu posoudit. Bily je docela OK (0.89 €, snim ho za 3 dny, super cena). Housky (ruzne tvary, jednotna chut) ujdou, ale dobry kminovy dalamanek a rohliky z CR bych jedla mnohem radeji.
    - Nenasla jsem ekvivalent obycejneho bileho jogurtu jako je Hollandia.
    - V mase se nevyznam. Koupim, uvarim lip jak v menze a s chuti snim.
    - Chybi mi caje jako Lipton a obecne obycejne zelene a bile. V regalech se tu vali nespocet druhu bzund typu vanocni/babiccin blivajz. Asi nemaji v oblibe obycejne caje nebo nevim. Je tu Meßmer - dobry a pak nejaky bio/fairtrade.
    - Ryze je vyborna a levnejsi. Dovazim domu :))
    - Chybi mi sladkosti typu Bebe susenky, Fidorka, Fitness/Chocapic apod. tycinky. Cokolady tu maji samozrejme dobre. Lindt je vsude.
    - Chybi mi tez ochucene mineralky jako Matonni nebo obycejna Dobra voda. Zase je sympaticka nizsi cena mineralek s vyssim obsahem vapniku.
    - Tvrdy kozi syr mnam ...
    - Petrzel (koren) nepatri mezi bezny sortiment supermarketu ...

Co mi vylozene vadi:
    - spousta veci, ktere kupuji jsou ve variante po x kusech/kilech
    - v regalech je zkazenyho/plesnivyho ovoce/zeleniny vic nez vidim v CR
    - nenavist k Edece, ktera prodava (aspon ta pobocka u nas) dlouho prosly jogurty (dele jak tyden) a jeste k tomu za puvodni cenu ;)

Nemam cas prolezt vsechny obchody co ve meste jsou a nechci chodit tam, odkud bych to vlastni silou neodnesla, nebo kam nejede primo tramvaj. Proto je mozne, ze se muze lisit zkusenost ma a jinych lidi. Take existuje vice druhu potravin, ktere nemohu jist a tudiz me vic mrzi, kdyz to co muzu bud neni nebo je plesnive a ponechano v regalech ...

Jeste menza. Menu je odnedavna za 2.5, driv bylo za 2€. Vyber ze 3 jidel (1 z toho je bezmase). Spousta jsou hotovy, jen ohraty veci. Rizek byva studeny a mokry. Pochybuju, ze jej nekdy smazili. Na jejich univerzalni bile omacky mam alergii (netusim, co v ni je). Zelenina/brambory/ryze smrdi. Po nekterych 'umelych' jidlech mam strevni obtize. Proto tam uz nechodim. Jen jakousi rybu delaji dobrou, je videt, ze ji opravdu museli osmazit a ochutit ;) Jeste existuje dalsi menza v meste, kam opravdu z casovych duvodu neni mozne dojit. Nektera jidla maji jina, vetsi vyber a mirne chutnejsi.

Zaver: zalezi kde v Nemecku jsi, jake mas moznosti stravovani ci stravovaci omezeni, ...
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    ANDY_WARHOL: jj, my tady ve vecerce, kde jsou ceny trosku nastreleny, kupujeme stenburg export za 70 centu a je to v pohode. takovej nemeckej branik :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    stavu maj i v nettu, ale tam maji jen jahodouvou aspon u nas
    ale nestoji moc, a je lepsi nez bezna ceska stava
    DUHOS
    DUHOS --- ---
    Dnes jsem koukal v Real Marketu a nic jsem nenasel (maximalne koncentrat citronu a limetky) a Globus mam docela z ruky na to, abych tam frcel jen pro stavu.. :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    FLEGMA: to tam mate predrazeny. tady v krame je nejdrazi pivo tak za 1.6 ale to je opravdu to mejdrazsi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam