• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    AYOS: ja sem smerem fulda, tak primo ke me je to kolem stovky
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    AYOS: hele sel sem z jedny samponsky party, co me ani trochu nebavila, kde sem byl protoze tam performoval jeden muj potenicalni obchodni kontakt (hodlam se do budoucna venovat i software pro muzikanty) a nahodou sem narazil na stanovy mestecko, ai ve tri ctyri rano tam bubinkovali, tak sem je tam vsechny za trest zhulil a sel sem dal :) ale o mem pravidelnem vyskytu neuvazuju. jinak ja bydlim asi 60 km od frankfurtu, tak se kdyztak stav, az tam pojedes
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    AYOS: takze je to popelnicovej fetis, jinak by ses na to vykaslal :)
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    AYOS: hele tady lidi proste projdou kolem a je jim to sumak. nesetkala jsem se s tim, ze by nas nekdo odnekud vyhnal (coz je imho "nejhorsi" co se ti muze stat:) a ani jsem neslysela ze by se to nejak stavalo nekomu jinymu. bydlime v prenzlauer bergu, to je ctvrt kde jsou hlavne duchodci a rodinky s detma a chodime se hrabat v popelnicich i behem odpoledne pred zavirackou. a potkavame tam i lidi, do kterejch by to clovek vubec nerek; jednou tam treba prisel takovej starsi velmi dobre upravenej pan, pozdravil nas, vytah rybarskej prut, vytah si dva pecny chleba a zase odesel :)
    na to optani je to samozrejme lepsi, ale ja bych to teda nebrala ani za minimalni cenu, nevim proc platit za neco, co je "na vyhozeni". nicmene timhle zpusobem se da sehnat vetsinou jen pecivo a podobny produkty, ktery se musej vyhazovat kazdej den, ovoce a zelenina uz je horsi, o zivocisnejch produktech ani nemluve...
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    O tom kontejnerovani mi vypravel kamos, co pracoval v Irsku. Byly hlidany ochrankou u marketu, prestoze se to stejne odveze nekam na smetiste. Tak tam vzdycky prijeli autem, nahazeli to tam a zas naskocili, mezitim je pronasledoval sekuritak. Druha strategie byla se v kontejneru nepozorovane zakempit a uvnitr rozjet la grande bouffe :-) Teda nevim, vadil by mi ten smrad, ale ma to nadech dobrodruzstvi.
    JENNE
    JENNE --- ---
    ANDY_WARHOL: no asi v principu jo.. (proto mistni zacali s Tafel - coz je lifrovani prebytku a prerozdelovani lidem na hartz IV atd, coz je urcite rozumnejsi, nez vyhazovani do kontejneru, navic pro Tafel delaji dobrovolnici)...
    Ale jestli tohle uspokoji aktivistu-dumpstera, to nevim... taky se v tom nevyznam ;)))
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    jediny dalsi duvod ktery menapada (pokud to neni protoze nemam penize a nebo protoze chci zabranit plytvani jidla) ze jde o nejaky popelnicovy fetish, ale to predpokladam je nesmysl :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    rikam ze tomu nerozumim, jen mi to prijde praktictejsi si to vzit nez to do toho kose vyhodi, nez to z nej pak lovit. jestli ma byt ucel neplytvani potravinami, tak to naplnis i takto ne ?
    JENNE
    JENNE --- ---
    ANDY_WARHOL: njn, jenze o to v principu u dumpster nejde .. (nejde o to, ziskat jidlo protze nemas prachy)..
    JENNE
    JENNE --- ---
    AYOS: no mistni spise mluvi o containern ... Jinak se to asi lisi misto od mista, tady hoodne funguje Tafel, takze ta prebira rovnou vecer prebytky, jinak jak uz tu nekdo psal, k veceru jsou veci v obchodech za hubicku..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    myslim si ze by si se proste mel zeptat v obchode a oni ti reknou, ze si mas treba pred zavirackou prijit, nebo ze to davaj levneji, nebo te odpalkujou, je to imho pohdlnejsi nez hrabat v popelnici
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    AYOS: vubec nevim jak je to s ostatnima mestama, ale v berline je to uplne bezna vec. navic clovek z toho kontaku casto vytahne i mnohem cerstvejsi suroviny, nez se v cechach vubec kdy dostanou na pult. nektery kontaky sou sice zamceny v kleci, to je pak na tobe, jestli si risknes vysadit dvere z pantu nebo ne, ale nektery obchody zas davaj prebytky ke konci dne jen tak na optani, treba pekarny, benzinky, atd. staci jen bejt milej, hezky poprosit a vysvetlit ze nemas moc penez :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ja tomuhle sice nerozumim, ale vsiml jsem si ze v kauflandu v sobotu pred zaviracko licitujou turci o zbylou zeleninu a oni jim to davaji za hodne nizkou cenu, je to kaufland kde v sobotu zaviraji nekdy v pul dvanacty, tohle se tam zacne dit az tesne nez zavrou.
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    AYOS: Jojo, kočka tatarku taky občas doma udělá, ale ne vždycky je chuť nebo čas.

S dumpsterem je to konkrétně tady strašně na píču. Všecko je pod třema zámkama - běžně: kontejnery ve dvoře za závorou s kamerou, v zamčený ohrádce se špičatym plotem, a na každym z nich ještě visáč. Takže si čéék fakt koleduje, a jak řikáš, tady se to bere ještě jako větší prasárna než u nás. Co mě dostává je, že místní multi-kulti alternativní mládež to vůbec neřeší a místo toho se chodí do malejch poboček velkejch suprošů a regulérně tam čóruje. Což dělat fakt nechci. A na stránkách dumpstern Mannheim visí jenom jeden, asi dva roky starej, příspěvek, kterej zní něco jako - "nevíte, kde se dá tady v Mannheimu dumpsterovat"?... Což svědčí samo o sobě...

MEET/FACTORY
    JENNE
    JENNE --- ---
    RAVEBOY: no ono sojove maso je mam takovy pocit taky spise ceska predstava o tom, jak se stravovat bez masa - proto u Indu a dalsich nenajdes sojove maso ale treba tofu a spoustu insipirace na talir.. (sama bez masa varim pres 20let.., vegani ale nejsme...)
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    AYOS: To je oslava Burschenschaftů neboli buršáckejch spolků. Což jsou staroněmecký unie studentů, který jsou už několik století spojený s konzervatismem a/nebo nacionalismem. Za nacistů byli hodně aktivní v souvislosti s ovládnutím univerzit a i dneska to tam tak nějak smrdí - hodně lidí důležitejch pro ultranacionalistickou NPD vzešlo z jejich kruhů...

STURM/DRANG
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    stoji to za to si pridelavat do zivota takove problemy ?
    ne neodpovidejte mi, je to jen recnicka otazka, vy byste nemenili svuj zivot a ja ten svuj.
    a navic je to oftopic
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    AYOS: Čuz! Co se tejče veganpeneření, tak tady u nás v Mannheimu to řešíme následovně: co se nedá sehnat jinde, tak kupujeme v AlNatuře, ale je hodně trendy a hodně předražená (něco jako CountryLife u nás), pár věcí se dá v dm-ku (maj tam i pár věcí přímo s Vegan brandem od Vegan Society - cibulový sádlo Zwiebelschmalz, pár výtečnejch pomazánek, polívkovej bujón) a jinak třeba tofu kupujem u Číňanů v asia shopu (dá se u nich sehnat libová cca 15cm krychlička v nálevu za euro, což je v porovnání s cenama v AlNatuře fantazie). Sojový maso si holt pravidelně ve dvacetikilovkách dovážíme z Prahy.

V suproších nenakupujem prakticky vůbec, ale třeba v Kauflandu maj veganskou zmrzlinu. Co nám bohužel stále uniká, je sojová tatarka nebo sojanéza. Nenašel jsem zatim nikde...

SONST/DAS WAR'S
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    ..to není žádnej velkej objev, mitfahr funguje spolehlivě a o hodně levnějc než vlaky/busy. A to nejen v rámci německa, ale i okolních sousedních zemí. Osobně jsem se vždycky nejdřív díval na tenhle web a až pak na db.de. Dal bych to na nástěnku, furt se tu na to někdo ptá...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    no nevim, je to nejaky divny, jako by nekdo neustale ten web vypinal a zapinal, proste nekdy to nacte a pak desetkrat ne, musim reloadovat, asi je to v patek pretizeny
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam