• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JENNE: ja mam tedy ted dva trvale, ale ten nemecky si zahy zrusim.
    JENNE
    JENNE --- ---
    ANDY_WARHOL: Jasne, jakmile mas jeden pobyt, danis v miste pobytu.. Kdyz mas vice, danis tam, kde mas tzv. "centrum zivota" - pokud ani to nejde urcit (ze pentlujes sem a tam), tak zkousi tech slavny 183 dni v roce atd. Nemusi byt jednoduche se nekdy s uredniky domluvit..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PAGAN_DARKEN: prihlasit se muzes az budes mit kam, jakou adresu bys tam hodlal uvest, kdyz bys nemel pronajaty byt ?
    PAGAN_DARKEN
    PAGAN_DARKEN --- ---
    ANDY_WARHOL: Blbá formulace, nahlášení pobytu?
    JENNE: Takže bych platil daně podle německých zákonů? Popravdě, moje němčina je stále slabší a spíš hovorová, představa že se budu hádat s německým finančákem mě děsí :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    a ja nejspis po novem roce budu stejne normalni zamestnanec nebo budu mit sro a sam v tom nebudu figurovat. takze budu oficialne bez prijmu.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    to bych tu totiz musel danit na veky a to predpokladam je nesmysl.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JENNE: kdyz me vycapali prihlasenim, tak logicky me musi zase nechat bejt odhlasenim. nemuze to byt jednostrany proces.
    JENNE
    JENNE --- ---
    ANDY_WARHOL: jiste, vitej v mistnim danovem systemu..
    Spatne jsem se vyjadrila - je JEDNO, jestli jsi tady a v CR prihlasenej (na prechodny a trvaly pobyt jsme si hrali pred 20lety, dneska to je proste prihlaseni k pobytu) a dal se pro ucely jednotlivych zakonu urcuje, tzv. danova rezidentura.
    Jeslti uz o Tobe mistni Financak vi (mas ID s kterym si muzes vyzadat danovou kartu, pod kterym muzes podat danove priznani atd) - tak ted bych teprve doporucila si ujasnit, zda ti mistni financaci dovoli danit v CR. Vrele..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PAGAN_DARKEN: nic jako povoleni k pobytu tu neni
    ja sem si byt pronajal, akorat sem dolozil ze tu mam praci (firma mi dala potvrzeni) a to bylo vse.
    PAGAN_DARKEN
    PAGAN_DARKEN --- ---
    To je další věc která mě zajímala... jestli musím mít nejdřív povolení k pobytu a pak si pronajmout byt a nebo naopak :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JENNE: no nevim, ale predtim sem tu zil bez prihlaseni k pobytu a nevedelo se o me. ted sem se prihlasil a uz mi prisel papir s financaku s nejakym identifikacnim cislem, takze to evidentne nejak souvisi.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JENNE: no tak to nevim, ale v tom formulari bylo jasne na vyber ze dvou druhu pobytu,mozna tomu rikaji jinak, ale v podstate se jednalo o prechodny nebo trvaly.
    JENNE
    JENNE --- ---
    ANDY_WARHOL: jsem netusila, ze se tu da zarizovat taky prechodny pobyt? Co to je? Pro ucely ruznych zakonu (zdravotni, dane, cizinecky atd) se urcuje rezidentura a ta nema nic spolecneho s tim, kde a kolikrat jsi prihlaseny k pobytu (v ramci EU )..
    PAGAN_DARKEN
    PAGAN_DARKEN --- ---
    Auto nemám a nechci, ale jaký má přechodný pobyt omezení?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    je tu ve hre, ze tu budu jako normalni zamestnanec a pak se to vyresi. tak jako tak do konce roku se musim rozhodnout.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PAGAN_DARKEN: ty jestli budes fakturovat ceskym firmam, tak byt tebou bych si zaridil jen prechodny pobyt a nemuzou na tebe.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JENNE: ja sem si to taky zjistoval, funguju jako preshranicni styk, az to nebude mozne tak si udelam sro. ted sem se tu trvale prihlasil, abych si mohl zaregistrovat auto, ale v nejblizsi dobe planuju zmenit prihlaseni na prechodne prave z duvodu podnikani v cr. je to takova hra kocka s mysi, tak uvidime
    PAGAN_DARKEN
    PAGAN_DARKEN --- ---
    JENNE: No, tím sem si právě také nebyl jist a informace co sem našel na internetu jsou dost protichůdné.
    JENNE
    JENNE --- ---
    PAGAN_DARKEN:
    ANDY_WARHOL:
    Nejsem si tak uplne jista, ze placeni dani v CR by mohlo mistni Finanzamt uspokojit, zalezi, jak by urcili Vasi danovou rezidenturu...
    Takze ja bych si nejdrive s nejakym danarem ujasnila pojmy "danovy rezident", "stredisko zivotnich zajmu" a "sluzbova stala provozovna" - za podminek, za kterych svoje podnikani provozujete. Pro sichr...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PAGAN_DARKEN: já tohle neřeším. Doktorům se vyhejbam. nemam CAS na to aby ze ME někdo udělal pacienta. na zranění by melo stačit nejlevnější cestovní pojištění. pokud jsou na tvoji karticce hvězdičky, tak by na základní a nutné ošetření melo stačit i to. ovsm pak budeš doplacet to co musí platit i místní a samozřejmě nadstandardní věcí

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam