• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    RAVEBOY: se divim, ze ti sezrali to stim pendlerem, tusim, ze se pise, ze KFZ steuer plati kazdy, kdo auto provozuje pravidelne v D (jedno jaka registrace, jedno kdo je vlastnik, jedno kde jsi danovy rezident), celkove byli oba vic hodni, nez si myslis.
    Btw. v cechach se plati silnicni dan, bohuzel pouze z aut registrovanych na PO nebo OSVC.
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    ANDY_WARHOL: Já měl teďkon před dvěma tejdnama docela problém v Mannheimu. Zaparkoval jsem a když jsem lezl z auta, tak poliši - starší chlápek celkem v pohodě a mladší ženská docela svině. Napřed se mě zeptali, jestli tu bydlim, tak jsem neprozřetelně řek, že už tři roky a ona hned, že teda mám problém, protože nemám přihlášený auto na daň z auta, tak jsem hned začal mlžit, že tu přespávám, protože jsem pendler a že jsem tam přihlášenej kvůli odvodu daní ze zaměstnaneckýho příjmu, ale že auto mám hlášený v Čechách, tak ona hned, že kdyby tu možnost měla, tak by platila taky v ČR, protože to vyjde levnějc (naštěstí nevěděla, že u nás žádná daň z auta neni ;-D)... chlápek pak přibrzdil, že to se bude těžko obou stranám prokazovat, tak to necháme bejt, jenže ona hned zase, že nemám plaketu, že jsem v zelený zóně. Tak jsem napřed dělal blbýho, že zelená zóna přece začíná až za řekou, kde je centrum, ale oni, že začíná už cca čtvrt kilometru od místa, kde jsme stáli. Tak jsem řekl, že OK, že to jsem bohužel nevěděl a pak jsem jim ukázal na SPZce tu zelenou samolepku z STK/emisí a řekl jsem, že mám alespoň českou a to mi naštěstí zbaštili... ale nakonec jenom kvůli tomu, že si ten chlapík předtim u techničáku všimnul přílohy, že mám auto na plyn, takže bych jí měl dostat na přepážce místního ouřadu automaticky... No bylo to krušný, záleží fakt, na koho člověk natrefí...

    EINS/ZWEI/POLIZEI
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PROMETHEA: me tu plaketu nikdy nekontrolovali, pak uz sem ji sice mel, ale i kdyz sem ji nemel, tak sem tam nekolikrat prijel, protoze sem to nevedel :) a nic
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ANDY_WARHOL: osobne mam zkusenost z teodor-stern-kai a gartenstrase, ze sem tam vzdy v jedne z techto ulic zaparkoval, je to kousek od hlavniho nadrazi pres reku hned za mostem.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Máte tip na elektronické tržiště ala Votocvohoz nebo Mimibazar v Německu ? Hodilo by se mi to pro klientky v Drážďanech, co jsou těhotné a nemají moc peněz nazbyt.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    SMOKY: ja minule parkovala na velkým platzu u Stadionu, byla tsm hned tram zastávka, kousek od centra a i se svým obřím autem jsem se vešla.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SMOKY: napadla me jeste Hanauer Straße (za EZB) smerem z centra se da parkovat zadarmo
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    V centru zadarmo nic moc (bud je to pro obyvatele nebo na automat, kterej neni moc levnej), na vjezd do centra bys mel mit tu umweltplaketu, ale bohuzel nevim, hak moc to ve frankfurtu kontrolujou
    Zadarmo jsou vsechny P+R parkoviste mimo frankfurt na zastavkach s-bahnu (ted me napada treba bad vilbel).nevyhoda je, ze pak si musis koupit zase jizdenku na mhd, takze to vlastne az tak zadarmo neni
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Jaká je možnost parkování ve Frankfurtu? Budu mít na několik dní byt poblíž Hauptwache , ale nepředpokládám , že bych u něj mohl parkovat. Nejaky tip na levné parkování na několik dní někde poblíž ?
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    ENDREW: Čau, problém už je vyřešen - dneska mi je přivezl RAVEBOY, ale fakt moc díky za nabídku! Měj se.
    KATTY1987
    KATTY1987 --- ---
    Sorry za OT, ale nejede náhodou nekdo v nedeli z Berlina do Prahy?
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    ENDREW: Mezitím vyřešeno ;-)

    ALLES KLAR/RB
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    FERRENC: cau, asi bych ti mohl pomoct, ale jen na omezenou dobu. Popravde me ale barovy zidle desej trochu rozmerove.
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    Nebydlíte někdo, prosím, v Německu blízko hranic ČR, nebo nemáte tam známého? Potřeboval bych k někomu poslat balík (barové židle) z Anglie, protože k nám je nedovezou.

    Moc díky.
    TARL_CABOT
    TARL_CABOT --- ---
    Někdo na pokec ve Friedrichshafenu nebo blízkém okolí? Jsem tu na služebce a zřejmě sem budu pravidelně jezdit.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    Mohl by se mi prosim ozvat do posty nekdo kdo dela v de a bydli v cz potreboval bych se na neco optat.
    _HABU_
    _HABU_ --- ---
    KETHAMINA: Přidávám se k dotazu. Xing je v podstatě německá verze LinkedInu. Studivz neznám, ale jako obecný diskuzák to taky nevypadá.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam