• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    REFLEX: drive jsem hodne pouzival idealo.de dnes uz vice geizhals.de .. umi vyhledavat i v eshopech z Rakouska, Svycarska semo tamo i Britanie, nebo Polska
    DA se tam i zvolit jestli dorucuji do tve zeme.

Jinak ebay.
    VOY
    VOY --- ---
    REFLEX: Zkusil bych check24. Na elektroniku Saturn nebo Amazon.
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    Ahoj, poprosil bych nekoho kdo zije v nemcku, vyuziva se nejaky srovnavac eshopu, zbozi jako je v CR heureka.cz? Eventuelne je nejaky velky eshop s elektronikou jako alza, mall?

Diky moc
    VOY
    VOY --- ---
    JENNE: Dik, prave smlouva obsahuje jen pomerne obecne, ze jsme zodpovedni za Schonheitsreparaturen a to se podle vseho posuzuje taky v zavislosti na tom jak moc cloveku za tu dobu ten byt mohl ferove opotrebit. Nicmene nez jsme my nastoupili tak to cely kompletne vymalovali a vypadalo to, ze delali dost veci, tak sem se proto trochu obaval, jestli budou stejnou vec ocekavat ze zaplatim ja sam az pujdu :-).
    JENNE
    JENNE --- ---
    VOY:Podivej se do smlouvy, tam bude uvedene, co se od Vas ocekava..
    Jinak to byva zadelat diry, vymalovat/vytapetovat.. viz pak na netu nejake info, ono se to pred par lety menilo: http://www.sueddeutsche.de/...us-der-mietwohnung-was-kommt-bei-der-renovierung-auf-mich-zu-1.1735114
    Delat to nemusis, pokud se dohodnete - stava se, ze novy najemce si to chce stejne vymalovat po svem (navic vy tam nebudete xx let, jen rok, takze nebude potreba nejake silene renovace)...
    VOY
    VOY --- ---
    Muzete nekdo prosim nasdilet zkusenost s tim co se tak obycejne ceka, ze provedu s najemnim byte pred jeho opustenim? Pochopil jsem, ze standard je, ze to na svoje naklady vymaluju a zadelam diry ve zdech? Nebo se mylim a delat to nemusim? Snazim se spocist co me bude stat pripadne stehovani, v byte budeme v dobe stehovani zhruba rok, takze jsme zadnou velkou skodu udelat zatim nestihli :-).
    JENNE
    JENNE --- ---
    EZOP: No to je vcelku velky rozptyl :))) Hele, na Ksichtbuku najdes hned nekolik skupin - Cesi a Slovaci v Düsseldorf, ........ v NRW, atd.. mrkni do nich, poradaji se i pravidelne srazy v Köln, Düsseldorf a tusim v Aachen je nekde hospoda s ceskou majitelkou nebo tak neco.. Sama jsem tu uz hodne dlouho, tak mne srazy nejak nechytaji, neni duvod..
    EZOP
    EZOP --- ---
    Někdo poblíž Aachen Dusseldorf Kolín??
    KOSTRA11
    KOSTRA11 --- ---
    VOY: Proč se nezeptáš na berňáku?! Není to jednodušší?
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    8BB76E1: SEJDA:
    Tak tady podle toho to vypada, ze mystifikuju .. http://www.daily-paragraph.de/steuerrecht/auslandsimmobilie/3472

Dan se bude platit v CR, v Nemecku se uz nic nedani. Nejlepsi ale asi bude zajit na svuj Finanzamt, vylozit vse na rovinu, a zjistit, jak se to bude danit. Steuerberater podobnou otazku zodpovi za cca 200 €.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    V ČR příjmy z ČR, v zemi, kde je rezidentem, se uvadeji do přiznání všechny příjmy z celého světa, a pak podle existujících či neexistujících smluv o zamezení dvojího zdanění se buď vyjme příjem nebo zapocte daň zaplacena v jiné zemi, atd..
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    SEJDA: no to netuším.. podle toho, co všude píšou ( https://portal.pohoda.cz/dane-ucetnictvi-mzdy/dan-z-prijmu/nove-omezeni-danovych-nerezidentu/ ) se daní v cz jen příjmy z cz, takže z jiných zemí EU by se měly danit v té zemi, kde je člověk daňovým rezidentem? já si chtěl přivydělávat přeposíláním zboží, ale pak jsem si přečetl o těch daních, a došel jsem k závěru, že se v tom nevyznám a tím pádem žádné přeposílání dělat nebudu.. (nejsem v Německu, ale trochu dál)
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    Buď se daň zapocte jako zaplacená, a nebo se příjmy z ČR tzv. "vyjmou", tedy napíší se do přiznání, ale vyjmou se za základu daně v dalších krocích ve formuláři. Viz smlouvu o zamezení dvojího zdanění.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    8BB76E1: taky mam ten pocit, pak se do nemeckeho danoveho priznani uda, kolik byly prijmy z EU, kolik byla zaplacena dan .. a rozdil oproti nemecke dani se dopocita, ze?
    VOY
    VOY --- ---
    8BB76E1: Bezva, diky. Tim to pro me je asi jednodussi.
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    VOY: pokud žiješ v Německu a příjmy budou z Česka, pořád to musíš danit v Česku.. viz daňový nerezident..
    VOY
    VOY --- ---
    Dotaz ohledne dani. Pokud ziju v Nemecku a chtel bych pronajimat svuj byt v Praze, jakym zpusobem to spravne v Nemecku zdanit, aby bylo vsechno v poradku a jak se tam zhruba pohybuje danova sazba?
    AMYMAL
    AMYMAL --- ---
    SEJDA: rozumim, diky obema za info, zajimalo me jestli Schufa vycmucha muj zaznam v Solusu, ale chapu to spravne, ze se to tyka vyhradne Nemecka, cili Schufa se Solusem nekomunikuje?
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    VOY: Mam comdirect a sem spokojenej. Minimalni poplatky vedeni uctu zdarma a druhyho dne mam prachy na ceskem uctu. U sparkasse min 3 dny a vic.
    VOY
    VOY --- ---
    Jen tak mimochodem, zvazuji odchod od Deutsche Bank, kterou mi na zacatku v Nemecku zamestnavatel tak trochu natlacil (skrz relokacni firmu). Jaka je dobra alternativa? Zejmena mi vadi, ze kdyz nekde zaplatim kartou tak to trva casto silene dlouho nez se dana transakce objevi v mem online vypisu. Mam krome Deutsche taky jeste N26, ale nejsem si jist, jestli je to spravna banka pro primarni ucet.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam