• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    AMYMAL
    AMYMAL --- ---
    SEJDA: rozumim, diky obema za info, zajimalo me jestli Schufa vycmucha muj zaznam v Solusu, ale chapu to spravne, ze se to tyka vyhradne Nemecka, cili Schufa se Solusem nekomunikuje?
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    VOY: Mam comdirect a sem spokojenej. Minimalni poplatky vedeni uctu zdarma a druhyho dne mam prachy na ceskem uctu. U sparkasse min 3 dny a vic.
    VOY
    VOY --- ---
    Jen tak mimochodem, zvazuji odchod od Deutsche Bank, kterou mi na zacatku v Nemecku zamestnavatel tak trochu natlacil (skrz relokacni firmu). Jaka je dobra alternativa? Zejmena mi vadi, ze kdyz nekde zaplatim kartou tak to trva casto silene dlouho nez se dana transakce objevi v mem online vypisu. Mam krome Deutsche taky jeste N26, ale nejsem si jist, jestli je to spravna banka pro primarni ucet.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    SEJDA: me u comerzbank nechteli protoze nemam zaznam v schufa. Stejne tak i u jinych internetovych bank. U Sparkasse nebyl Problem protoze tam ma i muj zamestnavatel ucet a tak stacilo rict, ze jsem zamestnan tady a tady a ze chci aby mi mohla chodit vyplata a za 10 min jsem odchazel s uctem. Jenze Sparkasse je jaka je a tak jsem ho pak obratem zrusil a zridil si ucet kde vedeni je zdarma.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    ENDREW: to nevim, ve sparkasse mi otevreli ucet i bez prihlaseni na urad.

AMYMAL: neni to urad ale soukroma firma .. bohatne na tom, ze si u ni jine firmy nechavali overovat lidi, jeji naklady tvori pak to, ze plati jinym firmam, aby k ni posilaly data:
    nakup kreditkou, nebo jakykoli nakup u nekterych spolecnosti (ebay/amazon snad uz i otto atd), otevreni/zruseni uctu, poskytnuti/sesplatneni uveru (mozna i dotaz na uver), kdo kdy zadal o nahlednuti atd atd.
    Podle nemeckeho prava mas narok 1 za rok, od jakekoli firmy pozadovat, aby ti zaslala veskere informace, ktere maji o tobe ulozene v informacnim systemu.
    Pokud je tvuj problem, ze jsi neprosel schvalenim "Schufa", napis do Shufy dopis (predloha se da najit na google), at ti poslou (zdarma) vsechny informace o tobe.

Pokud jsi v Nemecku kratce, a mas malo zaznamu v Schufa, mas tim automaticky snizene hodnoceni kredibility u mnoha spolecnosti, protoze o tobe nic moc nevi a nezapadas.
    Na druhou stanu vim, ze kdyz nekdo ma uver dele nez 1 rok, pravidlne splaci tj. ma v Schufa zaznam, ze ma otevreny ucet, ale nema tam zaznam o pozdni splatce, ma skoro 100% kredibilitu.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    AMYMAL: Zkus to tady. Moc toho nevim,jen vim ze musis bejt vedenej aby sis mohl otevrit ucet a dokud nejsi vedenej je docela dost obtizny si ho otevrit, ale neni to nemozny.
    AMYMAL
    AMYMAL --- ---
    Zdravim, máte někdo prosím zkušenost s úřadem Schufa? Potřebuju se na něco zeptat. Díky.
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    Omlouvam se za spam, dovolil bych si malou reklamu...
    [ pop & rock ze světa aneb la musique amerikkalainen verboten! comprendo? ]
    Pokud byste se chteli podelit o naky mistni hity, sem s tim ! :)
    MEDDOG
    MEDDOG --- ---
    DOMNICK: Až tam budu dám vědět, jezdím teda spíše Do Genthin, ale to je kousek.
    DOMNICK
    DOMNICK --- ---
    Tvl. to jsem v tom Magdeburgu sam???
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Startseite | Deutscher Evangelischer Kirchentag
    https://www.kirchentag.de

Nechystáte se někdo, docela o tom uvažuji. Potkala jsem pár lidí, co letos byli a i když nejsou věřící, byl to prej i dobrej jazykovej kemp :)
    JAFMAN
    JAFMAN --- ---
    DOMNICK: uz tam bohuzel nejezdim..
    KROJC
    KROJC --- ---
    Pod Lipskem jsou hezký jezera.Jen pozor na FKK pláže.Není na co koukat.
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    ahoj, nevím jestli to sem patří, ale jedu přes Německo do Polska., tedy po trase Dresden - Berlin - Anklam, a hledám po trase nějaké slušné kempy k přenocování. Jedu s dětmi, takže vítána pěkná místa, jezera, koupání atd. Víte o něčem, případně doporučíte www databázi? Díky.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    DREWDER: rekapitulace .. nemci se deli na 4 skupiny
    1) maji zabanovany torrent
    2) plati vypalne
    3) plati pravniky, kteri je brani pred vypalnym
    4) zahazuji pokusy o vypalne do kose

Mam za to, ze vsichni jsou stejne uspesni .. jestli to je fakt od osoudu, at zvedne telefon, a zavola na mistni soud a overi si to .. fakticky je soud povinen poslat upozorneni, at se podobneho cinu nedopousti a az po 2. nevyslesenem upozorneni(tj. 3x a dost) posila az 800 € pokutu, myslim, ze se zakon jeste nezmenil, a ani si nedovedu predstavit, proc by ta pokuta mela byt za torrent vyssi.
    STOW_AWAY
    STOW_AWAY --- ---
    DREWDER: pokud kamarad umi nemecky tak sepsany je to tady, celou castku platit nemusi ale pravnik neco stat bude
    Filesharing Abmahnung: So reagieren Sie richtig!
    https://www.e-recht24.de/artikel/tauschboersen/6716-filesharing-abmahnungen.html
    TAARA
    TAARA --- ---
    DREWDER: ahoj trochu filtruj, uz se to tu resilo tak pred rokem :) Uz si nevzpominam jak to tady resili jini, ja bych zaplatila a nestahovala :)
    DREWDER
    DREWDER --- ---
    Ahoj,
    nevím jestli to sem úplně patří ale mám dotaz. Kamarád žije v Berlíně a stáhnul si přes torrenty pár dílů nějakého seriálu. Dnes mu přišel dopis od soudu, že je povinen zaplatit přes 1000 euro právě kvůli ilegálnímu stahování (jsou tam ip adresy, jména těch epizod atd.) Nevyzná se někdo v tomhle odvětví německého práva? Dá se to nějak vyřešit bez zaplacení té částky? Předem děkuji za všechny odpovědi!
    DOMNICK
    DOMNICK --- ---
    JAFMAN: Ahoj, já jsem tady už dlouho...
    DOMNICK
    DOMNICK --- ---
    Není někdo v městě Magdeburg jako já???
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam