• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    JENNE
    JENNE --- ---
    LENNIEG: danKlorix, aktivni chlor, je potreba pro ruzne ucely redit..stejne jako Savo origos..
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    LENNIEG: taky jsem importovala Savo :D
    V nemecku jsem taky zadnou obdobu nenasla.
    Jen davej bacha, at te s tim nevidi zadnej Nemec: neni to eko, a je to urcite nebezpecny pro zivotni prostredi (neznama tekutina z vychodniho bloku:))
    LENNIEG
    LENNIEG --- ---
    SEJDA: Super, dik. Necekala jsem, ze prave Savo sem budu muset importovat :D.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    LENNIEG: neexistuje, to co prodavaji nemci, jsou nejake stavicky, bezpecne, aby je asi i decka mohla pit, nicmene o rad mene funkcni. Vzdy se nam vyplatilo si zajet/nechat si poslat ceske Savo proti plisni. :/
    LENNIEG
    LENNIEG --- ---
    Cau decka! Muzete mi prosim nekdo poradit, co je nemecky ekvivalent Sava proti plisni? Pod jakou znackou se to tady prodava nebo co mam vlastne hledat v drogerii? Diky!
    KAAA1903
    KAAA1903 --- ---
    Pojedeme z Prahy. Takže počítám, že pojedeme po dálnici na Plzeň a pak dále po dálnici až ke sjezdu k letišti. Na cestu samotnou taky počítám cca 3 hod. Nějaké zastávky (max. 2) + nějaká rezerva. Takže celkem tak počítám max. 4,5 hod.
    Každopádně díky za info ohledně WAZE - to neznám. A ten google maps také zkusím.
    SM3
    SM3 --- ---
    KAAA1903: 4.5h to je s kamionem kousek za Norimberk z Prahy, máš to +-300km, takže to za 3hodiny musíš ujet. Jak píše VOY: bud si nainstaluj Waze vypočte ti to i s aktuální dopravou, případně nabídne objížďku apod., nebo navigace s tmc. Když se koukneš na google maps, tak vidíš i aktuální opravy a uzavírky. Pokud rozumíš německy, tak radio s dopravou. Po Německu se jezdí pěkně a němci většinou přemýšlí, takže ikdyž je zúžení / kolona, tak to většinou odsejpá... Případně na fb ve skupinách napiš mezi kamionáky před cestou a on tam určitě někdo před pár hodinami jel .)
    VOY
    VOY --- ---
    KAAA1903: hodil bych si to do google maps pro tvuj ocekavany cas prijezdu. pripadne pouzij Waze, ten ti taky umi spocist cas cesty podle dopravy v danem casovem obdobi.
    MEDDOG
    MEDDOG --- ---
    KAAA1903: Odkud pojedeš? Nebo lépe, kudy pojedete?
    V okolí se dost staví. Otázka je taky v jaký čas pojedete?
    KAAA1903
    KAAA1903 --- ---
    Ahoj,
    měl bych dotaz. Za měsíc se chystám s rodinou na dovolenou. Odlétáme z Německa z Norimberku. Pojedeme autem. Má někdo zkušenosti s cestování na letiště v Norimberku - jde mi třeba o to, zda nehrozí nějaké zácpy, nebo jestli tam zrovna není nějaká rekonstrukce a tak. Nechci čekat příliš dlouho na letišti (letíme s malou dvouletou holčičkou), ale zase nechci být ve steru, že nestihneme letadlo. Takže jen prevence, kolik času si mám dát fóra.
    Díky za jakékoliv info.
    JENNE
    JENNE --- ---
    SEJDA: Pokud vezes na miste spolujezdce kojence ve skorapce- sedacce (co se upevnuje do protismeru jizdy), musi byt vypnuty airbag spolujezdce.. Tecka....

ENDREW: Kdyz s nim nikdo nesedi vzadu, tak s nim nikdo vzadu nesedi.. Nemusim ho kvuli tomu strkat dopredu...
    Aby si tady z toho nekdo neodvodil, ze to tak musi byt...
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    SEJDA: To je u kojencu a nemluvnat, kdyz s nim nikdo nesedi vzadu, jinak je obecne bezpecnejsi vozit dite vzadu...
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    Vepredu se obecne doprucuje vozit dite s vypnutym prednim spolujezdce airbagem .. a sedackou orintevanou proti smeru jizdy ? :-O
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    JENNE: děkuji!
    JENNE
    JENNE --- ---
    TIGRE: oprava od 12let a nebo vysky 150cm...( a podsedak může mit od 15kg)
    JENNE
    JENNE --- ---
    TIGRE: Pokud bude mít věku (vysce a vaze)a EU normám odpovídající autosedačku, tak může sedět vpredu (7lete dite).Nicméně kvůli airbagu spolujezdce se doporučuje, aby bylo sedadlo v nejzassi pozici...(od 12let a vysky 1,50m už nemusí používat autosedačku......)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Prosba o radu... UTFG mi nepomůže, neboť na netu (alespoň v aj, bohužel němčinu neovládám) nacházím dosti protichůdné informace...

Může se mnou na německých silnicích jet dcera (7 let) na předním sedadle spolujezdce v případě, že bude mít sedačku, ev. podsedák? Vím, že dřív bylo omezení podobně jako u nás v podobě věkové hranice 12 let, ale tuší někdo, jaká je situace nyní? Předem díky!
    CAPONE
    CAPONE --- ---
    ahoj zítra jsem v Berlíně srazí ? :-)
    JENNE
    JENNE --- ---
    ENDREW: no hrabu se internetem a taky nevidim duvod, proc by to chteli pozadovat... Mozna bych pro jistotu zavolala na tu jejich linku : "kostenfreie Infohotline 0800 1234-11"

Dej kdyz tak vedet, jak to dopadne..
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    JENNE: Meldepflicht jak tomu rozumim ja, je ale pouze oznamovaci nutnost.
    Nikoliv, ze musis dolozit puvod penez.
    Lediglich Privatpersonen können die Meldepflicht auch telefonisch erledigen. - Z tohoto mi jasne vypliva, ze nutnost dolozit puvod penez v podobe oscanovanych vypisu jak bylo od me banky zadano, se nezaklada na zadnem zakonem pozadavku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam