• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    Klub je pro vsechny kdo cestuji do nemcka za praci, na dovolenou,Informace o zajimavych mistech,mestech,gurmanskych specialitach daneho reigionu, atd...
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Německo
    Spratelene kluby: [ München ] , [ BERLIN.....mesto andelu... ]
    rozbalit záhlaví
    VOY
    VOY --- ---
    PETER_PAN: Ne, ale napr. s deutsche bank, kterou jsem si zalozil nekdy na zacatku a dodneska mi z nich odchazi SEPA Lastschrifty si muzu u sparkasse vybrat prave za krasnych 5 euro. Samozrejme pokud vybiras ze site cash group je to zdarma.

    Ja bych fakt asi doporucil tu N26, protoze mas 5 vyberu z bankomatu zdarma (nebo 3 kdyz tam nic moc neposilas), mastercard kurz pri vyberech a platbach v CR a slusnou webovou aplikaci. Plus vyuzivame to, ze muzes ihned prevest penize nekomu kdo ma taky N26, typicky zene nebo nejakymu kolegovi. Mno a to cely te nestoji zadny mesicni poplatky, takze vlastne nemuzes moc prohrat.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    VOY: Coze. Volksbank ma 5 EUR za vyber z bankomatu? :-) Doufam ze ne z toho vlastniho.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    ENDREW: Ovsem ucet u Comdirectu uz nemam viz ( ENDREW: ) Takze pokud planujes objemnejsi transakce, radeji se poohledni jinde.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    PETER_PAN:
    Consor bank maji vedeni zdarma ( https://www.consorsbank.de/home )
    a ja byl u comdirect taky vedeni zdarma + jsou jeste dalsi, ale u techle jsem byl.

    Ke vsem uctum stadartne davaji EC kartu (nemcky vynalez, aby nemuseli platit banky poplatky VISE aMC) aLe u vyse zminenych po case sami radi nabizeji Kreditky (VISA, nebo MC) s nejakym kreditem. Je to stejne jako u nas ze mas tusim 50 dni bezurocne obdobi, takze mas dost casu to tam zase nalejt, kdyz jednou vyberes v londyne.
    VOY
    VOY --- ---
    PETER_PAN: Rikej tomu treba cechackovska obsese, ale narozdil od mistnich mi nepripada normalni, kdyz ode me nekdo zada penize za vedeni uctu, vydani platebni karty, ktera se nezmeni po prekroceni hranic na kus plastovyho odpadu, a 5 euro za vyber z bankomatu.
    VOY
    VOY --- ---
    PETER_PAN: Rozhodne N26.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    PETER_PAN: Ptal jsem se na to mistnich, ale ty takove čecháčkovské obsese vazne neresi :-)
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: Mam dotaz k Nemeckym bankam. Mam ted ucet u Volksbank a nejenze mi k tomu nedali VISA ani MC, ale dali nejaky V-Pay, ktera je v Nemecku hodne rozsirena, ale proste na vylete do Londyna si tim asi nic nezaplatim {nevim, nemam overene, ale co jsem tak googlil}. Samozrejmne ten ucet stoji 3EUR/mesic, coz je zanedbatelna castka vzhledem k cash-flow a urcite mi to nevadi. Do budoucna bych ale chtel mit jeste jeden ucet, treba i bez karty, ale kde budou skutecne mandatorni naklady 0.00 EUR/rok. Tak jako v CR mam AirBanku a Fio. Nejake tipy?
    RODWY
    RODWY --- ---
    cau,nekdo Praha-Frankfurt(M)?
    rad bych neco poslal.)diky
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    VOY: On je to v Německu tradiční rozměr, jako v ČR 70 x 90 cm. Tady jsem to našla snad jen na mimibazaru za víc než 400 Kč. Přes Amazon to taky vyjde dráž než z obchoďáku, tam by to měli mít do 200 Kč, a mě staší fakt úplně obyčejný.
    VOY
    VOY --- ---
    TAMARIX: fakt se v CR neda sehnat polstar? v nejhorsim urcite jde objednat z amazon.de, ne? prijde mi, ze ty rozdily nejsou zas tak zasadni at uz v cenach nebo v tom co jde sehnat. i kdyz je fakt, ze nabidka v supermarketech mi prijde subjektivne o krapet lepsi nez v CR. zas ale ne nejak drasticky.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    KETHAMINA:
    PETER_PAN: Díky moc, už jsem napsala Kethamině.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    TAMARIX: Ja pojedu v sobotu pred stedrym dnem z Nemecka do Prahy autem. Kdyztak posta.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    TAMARIX: ahoj,jedu v sobotu do Marienbergu. Klidně, pošta
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    Ahoj, neměl by někdo možnost dovést mi z Německa do Prahy úplně obyčejný polštář z dutého vlákna o rozměrech 80 x 80 cm? Tady je skoro nemožné ho za nějakou rozumnou cenu sehnat a v Německu ho mají levně v každém obchoďáku. Třeba za nějakou dobrou bio čokoládu. Díky moc! :-)
    MEDDOG
    MEDDOG --- ---
    STORM2: Pokud ti smlouva ještě běží, podáváš daňovku až po konci roku. Jinak formuláře se nemění. Jen to datum.
    STORM2
    STORM2 --- ---
    MEDDOG: nic jsem nenasel, mozna je to archivovany. mam smlouvu o zamestnani na dobu urcitou. nasel jsem web se vsema formularema pro vraceni dani za rok 2016, ale nic na 2017. musim cekat do konce tohoto roku?
    MEDDOG
    MEDDOG --- ---
    STORM2: Myslím ze se to tu uz rozebiralo. Záleží v jakem pracovním poměru jsi.
    STORM2
    STORM2 --- ---
    A jeste... nejede nekdo ciste nahodou v patek 10.11. pres Heilbronn do Prahy kdo by mel volny misto? Kdyztak posta, dik.
    STORM2
    STORM2 --- ---
    Zdravim ve spolek. Pracuju kratkodobe v Nemecku s vydelkem pod 8000€ rocne, takze si budu nechavat vracet dane. Nez zacnu googlit se svoji nenemcinou, chci se zeptat zda mi nekdo neporadi jak na to ci kde hledat info. Kdyztak predem dik.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam