• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    KROJC
    KROJC --- ---
    Zpět k žrádlu. Zítra máme kopřivou polévku.
    C8400
    C8400 --- ---
    PETER_PAN: Me se na tom, jak to popisujes nezda nic divneho. "Reseni z vyrobcem" tak jak jsem ho zazil ja, spociva v tom, ze jsi na webu aldi/saturn/atd. vygenerujes gratis retour/reklamacni stitek na balik, ktery putuje primo k servisnimu centru vyrobce, ten to resi. To mi prijde logicke, protoze to zkracuje cestu reklamace.

    Saturn nabizi vraceni na pobocce, protoze je ma a pracuji tam jakz takz veci znali lide. V ALDI ty dva tri manici dost prace s obluhou pokladny a doplnovanim, a vedomostne o nejake elektronice taky nemaji zadne tuseni. Ty pracovnici na pobocce jsou (Saturn) resp. by byli (ALDI) jen zbytecnym clankem v komunikacnim retezci mezi tebou a servisnim centrem vyrobce.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: Zdravim vespolek. Mam dotaz ohledne uplatneni zakonne zaruky na elektroniku, bilou techniku atd. At jsem se snazil reklamovat cokoliv, kdekoliv, je tu tlak tu reklamaci udelat co nejkomplikovanejsim zpusobem.
    Napr. objednam neco z eshopu (saturn.de) a eshop mi da k reklamaci 2 moznosti: resit to na pobocce, nebo to resit s vyrobcem (WTF). Nebo si neco koupim v ALDI a reklamace a kdyz to prinesu na pobocku tak ze pry to mam resit s vyrobcem.

    Jak je to? Vi to nekdo? Zkousi to na mne, nebo opravdu ze zakonna mi to muzou prodat a pak to se mnou neresit, nebo mi to komplikovat. Chapal bych logiku - koupeno pres eshop a doruceno balickem → reklamace balickem postou. Koupil jsem to na pobocce → reklamace na pobocce.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    KROJC: Klasika je pak hačí :)) Hele m;j mladej o Obstapuse ve školce vykřikuje HOVNOOO, HOVNOO :))
    OLIII
    OLIII --- ---
    KROJC: Je to prostě takovej námořnickej eintopf pro lidi bez zubů :) U nás (Hamburg) se to občas objeví v kantýně. Dá se to, ale jednou mi to na zkoušku asi stačilo.
    KROJC
    KROJC --- ---
    OLIII: Tak znal to jenom nejstarší kolega. Prý je to divný jídlo ze severu.
    KROJC
    KROJC --- ---
    VOY: Erzgebirge.
    VOY
    VOY --- ---
    KROJC: A v ktere casti nemecka tyhle dobroty ochutnavas?
    KROJC
    KROJC --- ---
    OLIII: Dík za typ. Hned zítra to nadhodím u oběda. Ale už sem prošel ohněm. Do Hackepetera sem si musel rozklepnout sirový žloutek a celý to zamíchat a zdlábnout s houskou namazanou máslem.
    OLIII
    OLIII --- ---
    KROJC: A to ještě neznáš specialty námořníků ze severu https://cs.wikipedia.org/wiki/Labskaus
    KROJC
    KROJC --- ---
    Poslouchá děti jak si hrajou u na hřišti školky na sanitku. Tak český dělaj úí úí a německý íů íů.
    KROJC
    KROJC --- ---
    Byl jsem upozorněn na některé bizardní zajímavosti ohledně jídla ale smažený pstruh s červené hlávkové zelí a dvěma bramborovými knedlíky “ Halb und halb”. Hmmm.. no nevim. Knedlo zelo pstruho.
    FRANCINE
    FRANCINE --- ---
    VOY: Vidíš, to mě nenapadlo, že je tu přímo klub na Berlin. Jdu tam mrknout. Díky za nasměrování. Jinak beru cokoliv, máme široký rozptyl - technické památky, něco z historie, tip na pěknou pivní zahradku a třeba i nějaké berlínské obskurnosti (např. jsem našla muzeum Davida Hasselhoffa). Prostě zajímavost, o které nepíšou všechni pruvodci.
    VOY
    VOY --- ---
    FRANCINE: Trochu specifikuj co te tak zajima. Taky bude mozna lepsi smerovat dotaz do klubu o Berline, ktery tu myslim taktez mame.
    FRANCINE
    FRANCINE --- ---
    Ahoj, máte někdo tip na zajímavé misto v Berlíně? Nemyslím turisticke "must see", ty už mám zcihnute z minulosti. Spíš nějaké zajímavosti nebo perličky, které se vám osobně libily. Guglit umím, ale osobní tipy mám nejradši. Diky
    TBC
    TBC --- ---
    KROJC: hele vobcas je vidim postavat u stary celnice u staryho mostu od trojmezi, 100% se na to spolehnout neda....
    KROJC
    KROJC --- ---
    GONZA223: Nikdo to nekontroluje.
    GONZA223
    GONZA223 --- ---
    Zdravím , prosím pěkně chápu dobře že pokud člověk jede do Německa konkrétně do Žitavy na méně než 24h nemusí prokázat jak negativní test tak očkování ani doklad o prodělání covidu...
    AUSSIE
    AUSSIE --- ---
    R_G: Děkuji, doufám, že to dobře dopadne.
    R_G
    R_G --- ---
    AUSSIE: Stačí očkování. Málokde se to kontroluje a sází se na čestné prohlášení, tolik aspoň má zkušenost z minulého týdne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam