• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    C8400
    C8400 --- ---
    Ahoj vespolek, chtěl bych vsechny upozornit na založení nového klubu [Frankfurt am Main a okolí: Mohan, Rýn, Taunus...]
    Všichni co ve Frankfurtu a v okolní oblasti soutoku Rýna a Mohanu byli, jsou, budou či čistě o oblast mají zájem jsou vítáni.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    VOY: Lol, Němci už píšou. 2 odpovědi a to jsem to tam dal před deseti minutama. Tak moc díky tip :D
    VOY
    VOY --- ---
    SDN33: většina se toho prodává ne na klasické ebay, ale na ebay Kleinanzeigen, což má ve výsledku blíž k tomu sbazaru.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Ahojte, prosím vás, poradili byste mi nějaký něměcký Bazoš.cz nebo sbazar.cz?

    Prostě online bazar takového olckul typu. Moc nic nemlžu najít, co frčí. Mám doma 35 vinylů s Goťákem a říkám si, že by to tam možná někdo vzal, protože tady je toho plno. A na Ebay a podobné to dávat nechci.

    Dík.
    RODWY
    RODWY --- ---
    RODWY: Schöneberg a okoli.)
    RODWY
    RODWY --- ---
    Cau,hledam na mesic bydleni v Berline,kdyby nahodou nekdo o necem vedel.)
    Pro 2-3..idealne byt nebo penzion/apartman s kuchyni..
    Diky
    JMEDIK
    JMEDIK --- ---
    TEKKANNE: řekl bych, ze po vás chtějí Meldebescheinigung. To vydává buď Gemeinde nebo Bürgerbüro. Je to ale v podstate jen výpis z evidence obyvatel s razítkem.
    Pokud ale přítel není nahlášené na adrese, tak asi budete muset vymyslet nějaký work around nebo se jich tam proste vyptat.
    TEKKANNE
    TEKKANNE --- ---
    zdravím ve spolek, mám prosbu na dotaz ohledně otcovské dovolené: přítelovi z práce napsali, že aby mu bylo volno proplacené, musí dodat jakési potvrzení od nějakého úřadu, google translator to překládá jako matriku....nedává nám to moc smysl, takže prosím, máte někdo zkušenost? nebo víte, o co přesně za úřad a potvrzení se jedná?

    "Es sollte die Bestätigung Ihres Einwohnermeldeamtes sein, dass Sie mit dem Kind und der Kindesmutter in einem Haushalt leben. Die Elternzeit
    dient ja dazu, dass Sie sich während dieser Zeit ausschließlich um Ihr Kind kümmern."
    Mělo by to být potvrzení registračního úřadu vašeho rezidenta, že žijete s dítětem a matkou dítěte v domácnosti. Rodičovská dovolená
    slouží k zajištění toho, abyste se během této doby starali pouze o své dítě.

    trvalé bydliště máme každý jinde a přítel není nahlášen u mě v bytě. matrika vydává akorát rodný list (kde je samozřejmě uvedený jako otec), jinak nějaký úřad potvrdí pouze adresu trvalého bydliště, pokud bych měla potvrzovat, že bydlí se mnou v domácnosti, tak bych to musela doložit tím, že je uvedený v nájemní smlouvě (přičemž to ale u nás nikoho nezajímá, krom toho, kam vám mají zaslat korespondenci), což ale není potvrzení žádným úřadem....
    poradíte někdo?
    C8400
    C8400 --- ---
    HYNCUS: jak spolu souvisi simkarta a anmeldung? Predplacenou sim kartu si muze koupit kdokoliv v aldi/lidl pri aktivaci si pokud si to pamatuju kontroluje pouze totoznost.

    Ohledne bankovních uctu: n26 (německá IBAN) je dobrý tip, ale i ne-nemecke SEPA úcty (v Eur) musí byt akceptovány, např. Openbak (španělská IBAN), wise (Belgická IBAN) nebo revolut (tuším taky belgická IBAN). Němci to neradi slyší, ale od roku 2014 jsou všechny euroucty v SEPA (eurozona) rovnocenne. Všechno internetové banky s z nula poplatky za vedeni úctu. Jinak samozrejme sparkasse či volksbank jsou taky dobre adresy, s měsíčními poplatky.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    HYNCUS: To nevim. Ja postupoval: prijat v praci → bankovni ucet → registrace bysliste (ze zacatku jsem bydlel po vsech certech, takze to byla adresa zamestnavatele, nevim jak mi to proslo) → SIM pres LIDL (telefonicka registrace)
    HYNCUS
    HYNCUS --- ---
    PETER_PAN: Jasný,takže na registraci simky mi stačí ID a adresa zamestnavatele?
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    HYNCUS: Jak jsem to udelal ja. Koupil jsem si predplacenou SIM kartu v LIDLu. Aktivoval pres telefon (pamatuju si ze asi chteli ID card). Bankovni ucet jsem si zalozil u Volksbank osobnim sjednanim na pobocce s tim ze jsem tehdy nemel ani bydliste, tak jsem tam nahlasil adresu zamestnavatele. Pak jsem si zalozil N26 ucet jeste, ten je lepsi v mnoha ohledech.
    HYNCUS
    HYNCUS --- ---
    Zdravím.Může mě tu prosím někdo poradit jak zaregistrovat německou simkartu bez anmeldungu? Potrebuju si co nejrychleji otevřít bankovní účet. Předem díky za info
    KROJC
    KROJC --- ---
    Zpět k žrádlu. Zítra máme kopřivou polévku.
    C8400
    C8400 --- ---
    PETER_PAN: Me se na tom, jak to popisujes nezda nic divneho. "Reseni z vyrobcem" tak jak jsem ho zazil ja, spociva v tom, ze jsi na webu aldi/saturn/atd. vygenerujes gratis retour/reklamacni stitek na balik, ktery putuje primo k servisnimu centru vyrobce, ten to resi. To mi prijde logicke, protoze to zkracuje cestu reklamace.

    Saturn nabizi vraceni na pobocce, protoze je ma a pracuji tam jakz takz veci znali lide. V ALDI ty dva tri manici dost prace s obluhou pokladny a doplnovanim, a vedomostne o nejake elektronice taky nemaji zadne tuseni. Ty pracovnici na pobocce jsou (Saturn) resp. by byli (ALDI) jen zbytecnym clankem v komunikacnim retezci mezi tebou a servisnim centrem vyrobce.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: Zdravim vespolek. Mam dotaz ohledne uplatneni zakonne zaruky na elektroniku, bilou techniku atd. At jsem se snazil reklamovat cokoliv, kdekoliv, je tu tlak tu reklamaci udelat co nejkomplikovanejsim zpusobem.
    Napr. objednam neco z eshopu (saturn.de) a eshop mi da k reklamaci 2 moznosti: resit to na pobocce, nebo to resit s vyrobcem (WTF). Nebo si neco koupim v ALDI a reklamace a kdyz to prinesu na pobocku tak ze pry to mam resit s vyrobcem.

    Jak je to? Vi to nekdo? Zkousi to na mne, nebo opravdu ze zakonna mi to muzou prodat a pak to se mnou neresit, nebo mi to komplikovat. Chapal bych logiku - koupeno pres eshop a doruceno balickem → reklamace balickem postou. Koupil jsem to na pobocce → reklamace na pobocce.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    KROJC: Klasika je pak hačí :)) Hele m;j mladej o Obstapuse ve školce vykřikuje HOVNOOO, HOVNOO :))
    OLIII
    OLIII --- ---
    KROJC: Je to prostě takovej námořnickej eintopf pro lidi bez zubů :) U nás (Hamburg) se to občas objeví v kantýně. Dá se to, ale jednou mi to na zkoušku asi stačilo.
    KROJC
    KROJC --- ---
    OLIII: Tak znal to jenom nejstarší kolega. Prý je to divný jídlo ze severu.
    KROJC
    KROJC --- ---
    VOY: Erzgebirge.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam