• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    VOY
    VOY --- ---
    FRIENDSHIPPOWER: Bohuzel muj pripad ti asi uplne nepomuze, protoze ja prvni praci ziskal tak, ze jsem udelal pohovor pro zahranicni firmu a ta zaplatila moji relokaci sem. Aktualne mam druhou praci a tu jsem si nasel tak, ze se mi zase ozvali a ja hledal zmenu. Aby si sem vubec mohl prijet a tu praci tady hledat tak budes muset nejspis najit nejaky ne uplne oficialni zpusob bydleni, napr. nejaky sdileny byt. Protoze bytu je jinak akutni nedostatek, ceny jsou vystreleny nahoru a hlavne nikdo ti neda najemni smlouvu aniz bys ukazal vyplatni pasky a nejaky doklady o tom, ze mas praci a beres mnozstvi penez, ze kterych se to da cely ufinancovat. Rekl bych, ze ty budes muset asi pouzit nejaky vyrazne punkovejsi zpusob nez vetsina lidi z meho okoli, kteri typicky pracuji v technologickych firmach.
    FRIENDSHIPPOWER
    FRIENDSHIPPOWER --- ---
    VOY: jak sis nasel prvni tri prace v Berline ty ?
    FRIENDSHIPPOWER
    FRIENDSHIPPOWER --- ---
    VOY: dobre, zkusme to takto, umim nemecky a anglicky, jak se sehnat praci v Berline nebo v jinem meste ?

    vim ze pracovniku z turecka, arabu, ukrajincu, atd. maji dost, a cecha berou stejne.

    Napada me nejaka tovarna na salamy apod. Ale ted jak to udelat, aby se vyhnul clovek pracovni agenture ? (jak nemecke tak ceske vychcane).

    Rekl bys, ze tim ze si clovek zaplati najem a pak odpovida na nabidky prace sam za sebe pres nemecke pracovni portaly jako jsou ty nase. Ale tohle, muzes trvat i vice jak 3 mesice...
    VOY
    VOY --- ---
    FRIENDSHIPPOWER: Tak zkus vymyslet konkretni dotazy, urcite se ti pokusime poradit. Jinak ja ziju momentalne jiz sedmym rokem v Berline.
    FRIENDSHIPPOWER
    FRIENDSHIPPOWER --- ---
    C8400: chtel bych v Nemecku pracovat a zit ! ale nemam sajnu jak na to...
    C8400
    C8400 --- ---
    FRIENDSHIPPOWER
    FRIENDSHIPPOWER --- ---
    OLIII: gut gut super gut alles super gut
    OLIII
    OLIII --- ---
    FRIENDSHIPPOWER: Hamburg.
    FRIENDSHIPPOWER
    FRIENDSHIPPOWER --- ---
    Guten Tag, kdo zijete v Nemecku aktualne ? a uvedte mesto prosim
    JIGGYBIGGIE
    JIGGYBIGGIE --- ---
    PETD: Kdybys chtěl, můžeš si to nechat poslat k nám domů. Bydlíme hned u hranic v Zittau.
    C8400
    C8400 --- ---
    MILAZAJICEK: Co vím, tak DP boxy (Packstation) fungují pouze pro registrované zákazníky (č. zákazníka se píše jako součást adresy), a registrace zákazníka funguje pouze s ověřením osobní adresy v Německu (pošlou ti dopis s heslem - alespoň to tak bylo před několika lety.)

    PETD: Pokud obchod umožňuje zaslat přímo do výdejního místa nebo boxu DPD/Hermes/GLS/Amazon, tak u těch to funguje i bez registrace.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    PETD: deutche post ma boxy jako tady zasilkovna stejne tak hermes a ostatni dopravci asi taky.
    PETD
    PETD --- ---
    Zdravím všechny, měl bych dotaz. Chtěl bych si objednat whisky z německého obchodu, ale nedodávají do Čech. Existuje v Německu možnost si poslat zásilku na poštu a vyzvednout si jí tam? Popřípadě máte s tím nějakou zkušenost?
    Děkuju moc
    C8400
    C8400 --- ---
    PROMETHEA: Anebo s jednim prestupem v Dresden (ICE Frankfurt-Dresden, IC Dresden-Praha)
    VOY
    VOY --- ---
    Blablacar by mohlo pomoct, ale nevim nevim s tim psem no... to nebude uplne snadny.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    Nebo spolujízda bla bla cars
    KATTY1987
    KATTY1987 --- ---
    PROMETHEA: Diky moc, jen si nejsem jista, jak je to se zviraty, popatram… :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    KATTY1987: ta db ma kdyztak spoj Frankfurt-Praha s jednim prestupem v Norimberku (ICE a pak bus). Ten jeden prestup je easy, a diky tomu ICE je to i docela rychly. drzim palce!
    KATTY1987
    KATTY1987 --- ---
    Nejede nahodou nekdo v patek rano z Frankfurtu do Prahy, manzel se stehuje z NYC a kvuli psovi na palube konci ve Frankurtu 6.30 rano. Flexi (nejde se dovolat-ma papiry na emotional support dog, ale je tam kontaktujte nas telefonicky 36 hod pred jizdou a je to nemozne se s kymkoli spojit), blabla neni, DB jsme zkouseli-dva prestupy (neprakticke kvuli psovi), pujcovna aut jednosmerna je €1000 plus minus a vice. Jel by jeden clovek dva, tri bagly a pes cca 24kg hodnej, zvykly v aute. Nechceme ho moc trapit a ja v noci z Prahy ani tchyne ridit nemuzeme. Jsme slepe:) nejaky ridic nebo napad (jiny klub)? Dekuji moc a omlouvam se za OT. Diky moc!
    KROJC
    KROJC --- ---
    Zubař mi vypracoval podrobnou zprávu pro pojišťovnu. To je vše. Za měsíc mi přišel dopis že mám dodržovat postup opravy na kterém sem se dohod s doktorem. Půlka z toho je odměna za vykonanou práci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam