• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    VOY
    VOY --- ---
    Blablacar by mohlo pomoct, ale nevim nevim s tim psem no... to nebude uplne snadny.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    Nebo spolujízda bla bla cars
    KATTY1987
    KATTY1987 --- ---
    PROMETHEA: Diky moc, jen si nejsem jista, jak je to se zviraty, popatram… :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    KATTY1987: ta db ma kdyztak spoj Frankfurt-Praha s jednim prestupem v Norimberku (ICE a pak bus). Ten jeden prestup je easy, a diky tomu ICE je to i docela rychly. drzim palce!
    KATTY1987
    KATTY1987 --- ---
    Nejede nahodou nekdo v patek rano z Frankfurtu do Prahy, manzel se stehuje z NYC a kvuli psovi na palube konci ve Frankurtu 6.30 rano. Flexi (nejde se dovolat-ma papiry na emotional support dog, ale je tam kontaktujte nas telefonicky 36 hod pred jizdou a je to nemozne se s kymkoli spojit), blabla neni, DB jsme zkouseli-dva prestupy (neprakticke kvuli psovi), pujcovna aut jednosmerna je €1000 plus minus a vice. Jel by jeden clovek dva, tri bagly a pes cca 24kg hodnej, zvykly v aute. Nechceme ho moc trapit a ja v noci z Prahy ani tchyne ridit nemuzeme. Jsme slepe:) nejaky ridic nebo napad (jiny klub)? Dekuji moc a omlouvam se za OT. Diky moc!
    KROJC
    KROJC --- ---
    Zubař mi vypracoval podrobnou zprávu pro pojišťovnu. To je vše. Za měsíc mi přišel dopis že mám dodržovat postup opravy na kterém sem se dohod s doktorem. Půlka z toho je odměna za vykonanou práci.
    VOY
    VOY --- ---
    KROJC: můžeš napsat víc co a za jakých okolností ti dovolili?
    KROJC
    KROJC --- ---
    Pecka. AOK mi schválila opravu tlamu za 3300eček. Doplácím jen asi 300.
    BLACKATIE
    BLACKATIE --- ---
    ahoj, vyrazime v utery 20.9. do Cz z Beaujolais pres Štrasburg smer Praha - dohoda mozna.mame az tri volna mista, prispevek na naftu se hodí...Piste, diky za případné sdílení
    C8400
    C8400 --- ---
    Ahoj vespolek, chtěl bych vsechny upozornit na založení nového klubu [Frankfurt am Main a okolí: Mohan, Rýn, Taunus...]
    Všichni co ve Frankfurtu a v okolní oblasti soutoku Rýna a Mohanu byli, jsou, budou či čistě o oblast mají zájem jsou vítáni.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    VOY: Lol, Němci už píšou. 2 odpovědi a to jsem to tam dal před deseti minutama. Tak moc díky tip :D
    VOY
    VOY --- ---
    SDN33: většina se toho prodává ne na klasické ebay, ale na ebay Kleinanzeigen, což má ve výsledku blíž k tomu sbazaru.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Ahojte, prosím vás, poradili byste mi nějaký něměcký Bazoš.cz nebo sbazar.cz?

    Prostě online bazar takového olckul typu. Moc nic nemlžu najít, co frčí. Mám doma 35 vinylů s Goťákem a říkám si, že by to tam možná někdo vzal, protože tady je toho plno. A na Ebay a podobné to dávat nechci.

    Dík.
    RODWY
    RODWY --- ---
    RODWY: Schöneberg a okoli.)
    RODWY
    RODWY --- ---
    Cau,hledam na mesic bydleni v Berline,kdyby nahodou nekdo o necem vedel.)
    Pro 2-3..idealne byt nebo penzion/apartman s kuchyni..
    Diky
    JMEDIK
    JMEDIK --- ---
    TEKKANNE: řekl bych, ze po vás chtějí Meldebescheinigung. To vydává buď Gemeinde nebo Bürgerbüro. Je to ale v podstate jen výpis z evidence obyvatel s razítkem.
    Pokud ale přítel není nahlášené na adrese, tak asi budete muset vymyslet nějaký work around nebo se jich tam proste vyptat.
    TEKKANNE
    TEKKANNE --- ---
    zdravím ve spolek, mám prosbu na dotaz ohledně otcovské dovolené: přítelovi z práce napsali, že aby mu bylo volno proplacené, musí dodat jakési potvrzení od nějakého úřadu, google translator to překládá jako matriku....nedává nám to moc smysl, takže prosím, máte někdo zkušenost? nebo víte, o co přesně za úřad a potvrzení se jedná?

    "Es sollte die Bestätigung Ihres Einwohnermeldeamtes sein, dass Sie mit dem Kind und der Kindesmutter in einem Haushalt leben. Die Elternzeit
    dient ja dazu, dass Sie sich während dieser Zeit ausschließlich um Ihr Kind kümmern."
    Mělo by to být potvrzení registračního úřadu vašeho rezidenta, že žijete s dítětem a matkou dítěte v domácnosti. Rodičovská dovolená
    slouží k zajištění toho, abyste se během této doby starali pouze o své dítě.

    trvalé bydliště máme každý jinde a přítel není nahlášen u mě v bytě. matrika vydává akorát rodný list (kde je samozřejmě uvedený jako otec), jinak nějaký úřad potvrdí pouze adresu trvalého bydliště, pokud bych měla potvrzovat, že bydlí se mnou v domácnosti, tak bych to musela doložit tím, že je uvedený v nájemní smlouvě (přičemž to ale u nás nikoho nezajímá, krom toho, kam vám mají zaslat korespondenci), což ale není potvrzení žádným úřadem....
    poradíte někdo?
    C8400
    C8400 --- ---
    HYNCUS: jak spolu souvisi simkarta a anmeldung? Predplacenou sim kartu si muze koupit kdokoliv v aldi/lidl pri aktivaci si pokud si to pamatuju kontroluje pouze totoznost.

    Ohledne bankovních uctu: n26 (německá IBAN) je dobrý tip, ale i ne-nemecke SEPA úcty (v Eur) musí byt akceptovány, např. Openbak (španělská IBAN), wise (Belgická IBAN) nebo revolut (tuším taky belgická IBAN). Němci to neradi slyší, ale od roku 2014 jsou všechny euroucty v SEPA (eurozona) rovnocenne. Všechno internetové banky s z nula poplatky za vedeni úctu. Jinak samozrejme sparkasse či volksbank jsou taky dobre adresy, s měsíčními poplatky.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    HYNCUS: To nevim. Ja postupoval: prijat v praci → bankovni ucet → registrace bysliste (ze zacatku jsem bydlel po vsech certech, takze to byla adresa zamestnavatele, nevim jak mi to proslo) → SIM pres LIDL (telefonicka registrace)
    HYNCUS
    HYNCUS --- ---
    PETER_PAN: Jasný,takže na registraci simky mi stačí ID a adresa zamestnavatele?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam