• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    Klub je pro vsechny kdo cestuji do nemcka za praci, na dovolenou,Informace o zajimavych mistech,mestech,gurmanskych specialitach daneho reigionu, atd...
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Německo
    Spratelene kluby: [ München ] , [ BERLIN.....mesto andelu... ]
    rozbalit záhlaví
    SM3
    SM3 --- ---
    FRIENDSHIPPOWER: Pokud něco umíš a máš něco vystudovaného nebo nějaké významné certifikáty pro tu zemi (můj případ pro Německo) a chceš to dělat, tak oslovuj přímo firmy. Osvědčilo se mi to různě po Evropě. Občas jsem dřív dělal nějakou „podřadnou práci“ abych získal sociální číslo apod. v dané zemi, ale zkoušel bych rovnou i ty firmy, za to nic nedáš, to, že oficiálně nehledají neznamená, že je třeba tvé CV neosloví, pokud tam máš tedy co napsat...
    btw. pokud umíš něco co neumí každý na druhém rohu, tak je i ten jazyk jedno, já mluvím pouze anglicky...
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    FRIENDSHIPPOWER: nečetla jsem celou diskuzi, tak snad ještě nepadlo: nevím, jak v berlíně, ale ve zbytku německa: hlavně ve východní části se dost potýkají s nedostatkem pracovních sil. pokud máš v nějakém oboru vzdělání, nebude nejspíš potřeba začínat ve fabrice na salámo. určitě bych se soustředila na tu kvalifikaci (pokud teda chceš dál dělat v tom oboru).
    už dávno neplatí, že se musí v německu začínat od píky (i když já taky začínala v hostelu, než jsem se přes praktikum dostala k oboru, který jsem studovala v cz, teď je situace k zaměstnancům ještě mnohem příznivější).

    základ asi bude, že tady kromě jazykových znalostí napíšeš více a tvém backroundu-pak tě můžem nasměrovat konkrétně.

    jak tu psali kluci: základ je adresa, číslo bankovního účtu,a číslo sociálního systému (i když to tuším může vyřídit zaměstnavatel)
    FRIENDSHIPPOWER
    FRIENDSHIPPOWER --- ---
    VOY: je mi to jasny, ze ani na doktory inzenyry nikde necekaj, natoz nejaka fabrika na salamy, kde jsem chtel s doktoratem zacit ;)
    VOY
    VOY --- ---
    FRIENDSHIPPOWER: Bohuzel muj pripad ti asi uplne nepomuze, protoze ja prvni praci ziskal tak, ze jsem udelal pohovor pro zahranicni firmu a ta zaplatila moji relokaci sem. Aktualne mam druhou praci a tu jsem si nasel tak, ze se mi zase ozvali a ja hledal zmenu. Aby si sem vubec mohl prijet a tu praci tady hledat tak budes muset nejspis najit nejaky ne uplne oficialni zpusob bydleni, napr. nejaky sdileny byt. Protoze bytu je jinak akutni nedostatek, ceny jsou vystreleny nahoru a hlavne nikdo ti neda najemni smlouvu aniz bys ukazal vyplatni pasky a nejaky doklady o tom, ze mas praci a beres mnozstvi penez, ze kterych se to da cely ufinancovat. Rekl bych, ze ty budes muset asi pouzit nejaky vyrazne punkovejsi zpusob nez vetsina lidi z meho okoli, kteri typicky pracuji v technologickych firmach.
    FRIENDSHIPPOWER
    FRIENDSHIPPOWER --- ---
    VOY: jak sis nasel prvni tri prace v Berline ty ?
    FRIENDSHIPPOWER
    FRIENDSHIPPOWER --- ---
    VOY: dobre, zkusme to takto, umim nemecky a anglicky, jak se sehnat praci v Berline nebo v jinem meste ?

    vim ze pracovniku z turecka, arabu, ukrajincu, atd. maji dost, a cecha berou stejne.

    Napada me nejaka tovarna na salamy apod. Ale ted jak to udelat, aby se vyhnul clovek pracovni agenture ? (jak nemecke tak ceske vychcane).

    Rekl bys, ze tim ze si clovek zaplati najem a pak odpovida na nabidky prace sam za sebe pres nemecke pracovni portaly jako jsou ty nase. Ale tohle, muzes trvat i vice jak 3 mesice...
    VOY
    VOY --- ---
    FRIENDSHIPPOWER: Tak zkus vymyslet konkretni dotazy, urcite se ti pokusime poradit. Jinak ja ziju momentalne jiz sedmym rokem v Berline.
    FRIENDSHIPPOWER
    FRIENDSHIPPOWER --- ---
    C8400: chtel bych v Nemecku pracovat a zit ! ale nemam sajnu jak na to...
    C8400
    C8400 --- ---
    FRIENDSHIPPOWER
    FRIENDSHIPPOWER --- ---
    OLIII: gut gut super gut alles super gut
    OLIII
    OLIII --- ---
    FRIENDSHIPPOWER: Hamburg.
    FRIENDSHIPPOWER
    FRIENDSHIPPOWER --- ---
    Guten Tag, kdo zijete v Nemecku aktualne ? a uvedte mesto prosim
    JIGGYBIGGIE
    JIGGYBIGGIE --- ---
    PETD: Kdybys chtěl, můžeš si to nechat poslat k nám domů. Bydlíme hned u hranic v Zittau.
    C8400
    C8400 --- ---
    MILAZAJICEK: Co vím, tak DP boxy (Packstation) fungují pouze pro registrované zákazníky (č. zákazníka se píše jako součást adresy), a registrace zákazníka funguje pouze s ověřením osobní adresy v Německu (pošlou ti dopis s heslem - alespoň to tak bylo před několika lety.)

    PETD: Pokud obchod umožňuje zaslat přímo do výdejního místa nebo boxu DPD/Hermes/GLS/Amazon, tak u těch to funguje i bez registrace.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    PETD: deutche post ma boxy jako tady zasilkovna stejne tak hermes a ostatni dopravci asi taky.
    PETD
    PETD --- ---
    Zdravím všechny, měl bych dotaz. Chtěl bych si objednat whisky z německého obchodu, ale nedodávají do Čech. Existuje v Německu možnost si poslat zásilku na poštu a vyzvednout si jí tam? Popřípadě máte s tím nějakou zkušenost?
    Děkuju moc
    C8400
    C8400 --- ---
    PROMETHEA: Anebo s jednim prestupem v Dresden (ICE Frankfurt-Dresden, IC Dresden-Praha)
    VOY
    VOY --- ---
    Blablacar by mohlo pomoct, ale nevim nevim s tim psem no... to nebude uplne snadny.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    Nebo spolujízda bla bla cars
    KATTY1987
    KATTY1987 --- ---
    PROMETHEA: Diky moc, jen si nejsem jista, jak je to se zviraty, popatram… :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    KATTY1987: ta db ma kdyztak spoj Frankfurt-Praha s jednim prestupem v Norimberku (ICE a pak bus). Ten jeden prestup je easy, a diky tomu ICE je to i docela rychly. drzim palce!
    KATTY1987
    KATTY1987 --- ---
    Nejede nahodou nekdo v patek rano z Frankfurtu do Prahy, manzel se stehuje z NYC a kvuli psovi na palube konci ve Frankurtu 6.30 rano. Flexi (nejde se dovolat-ma papiry na emotional support dog, ale je tam kontaktujte nas telefonicky 36 hod pred jizdou a je to nemozne se s kymkoli spojit), blabla neni, DB jsme zkouseli-dva prestupy (neprakticke kvuli psovi), pujcovna aut jednosmerna je €1000 plus minus a vice. Jel by jeden clovek dva, tri bagly a pes cca 24kg hodnej, zvykly v aute. Nechceme ho moc trapit a ja v noci z Prahy ani tchyne ridit nemuzeme. Jsme slepe:) nejaky ridic nebo napad (jiny klub)? Dekuji moc a omlouvam se za OT. Diky moc!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam