• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    SM3
    SM3 --- ---
    PROMETHEA: Pokud se na tom nic nezměnilo, tak to číslo soc. systému zařizuje zaměstnavatel, před pár lety si mě občas objednávali z ČR na výpomoc a to číslo mi stejně vyřídili.
    FRIENDSHIPPOWER
    FRIENDSHIPPOWER --- ---
    Jde o to, zda hledani prace v Nemecku probiha stejne standardne jako v Praze, pres analogicke nemecke ekvivalenty nemeckych serveru jako www.jobs.cz a www.prace.cz atd.

    S tim ze musis mit ten podnajem, adresu, cislo uctu atd jiz. Pokud ano, tak je to fajn. Znamena to ale dobrou nemcinu.

    Co se tyce Berlina nebo jinych velkych mest, da se bydlet par km za mestem a dojet do prace autem nebo busem, tim je problem bydleni vyresen.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    PROMETHEA: spousta pohovoru probiha i online
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    FRIENDSHIPPOWER: k dotazu procesu hledání: životopis už si můžeš připravit a rozeslat předem, na pohovory taky ještě nemusíš mít adresu (asi by ale bylo fér to v motivačním dopise zmínit, aby zamestmavatel vedel, do ceho jde)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    FRIENDSHIPPOWER: nečetla jsem celou diskuzi, tak snad ještě nepadlo: nevím, jak v berlíně, ale ve zbytku německa: hlavně ve východní části se dost potýkají s nedostatkem pracovních sil. pokud máš v nějakém oboru vzdělání, nebude nejspíš potřeba začínat ve fabrice na salámo. určitě bych se soustředila na tu kvalifikaci (pokud teda chceš dál dělat v tom oboru).
    už dávno neplatí, že se musí v německu začínat od píky (i když já taky začínala v hostelu, než jsem se přes praktikum dostala k oboru, který jsem studovala v cz, teď je situace k zaměstnancům ještě mnohem příznivější).

    základ asi bude, že tady kromě jazykových znalostí napíšeš více a tvém backroundu-pak tě můžem nasměrovat konkrétně.

    jak tu psali kluci: základ je adresa, číslo bankovního účtu,a číslo sociálního systému (i když to tuším může vyřídit zaměstnavatel)
    FRIENDSHIPPOWER
    FRIENDSHIPPOWER --- ---
    VOY:

    Mo-Do - Eins Zwei Polizei (Official Video)
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=dSy2DcATYUo&feature=youtu.be#menu



    tak neco za odmenu ze si pustil info ;)
    FRIENDSHIPPOWER
    FRIENDSHIPPOWER --- ---
    VOY: je mi to jasny, ze ani na doktory inzenyry nikde necekaj, natoz nejaka fabrika na salamy, kde jsem chtel s doktoratem zacit ;)
    VOY
    VOY --- ---
    FRIENDSHIPPOWER: Bohuzel muj pripad ti asi uplne nepomuze, protoze ja prvni praci ziskal tak, ze jsem udelal pohovor pro zahranicni firmu a ta zaplatila moji relokaci sem. Aktualne mam druhou praci a tu jsem si nasel tak, ze se mi zase ozvali a ja hledal zmenu. Aby si sem vubec mohl prijet a tu praci tady hledat tak budes muset nejspis najit nejaky ne uplne oficialni zpusob bydleni, napr. nejaky sdileny byt. Protoze bytu je jinak akutni nedostatek, ceny jsou vystreleny nahoru a hlavne nikdo ti neda najemni smlouvu aniz bys ukazal vyplatni pasky a nejaky doklady o tom, ze mas praci a beres mnozstvi penez, ze kterych se to da cely ufinancovat. Rekl bych, ze ty budes muset asi pouzit nejaky vyrazne punkovejsi zpusob nez vetsina lidi z meho okoli, kteri typicky pracuji v technologickych firmach.
    FRIENDSHIPPOWER
    FRIENDSHIPPOWER --- ---
    VOY: jak sis nasel prvni tri prace v Berline ty ?
    FRIENDSHIPPOWER
    FRIENDSHIPPOWER --- ---
    VOY: dobre, zkusme to takto, umim nemecky a anglicky, jak se sehnat praci v Berline nebo v jinem meste ?

    vim ze pracovniku z turecka, arabu, ukrajincu, atd. maji dost, a cecha berou stejne.

    Napada me nejaka tovarna na salamy apod. Ale ted jak to udelat, aby se vyhnul clovek pracovni agenture ? (jak nemecke tak ceske vychcane).

    Rekl bys, ze tim ze si clovek zaplati najem a pak odpovida na nabidky prace sam za sebe pres nemecke pracovni portaly jako jsou ty nase. Ale tohle, muzes trvat i vice jak 3 mesice...
    VOY
    VOY --- ---
    FRIENDSHIPPOWER: Tak zkus vymyslet konkretni dotazy, urcite se ti pokusime poradit. Jinak ja ziju momentalne jiz sedmym rokem v Berline.
    FRIENDSHIPPOWER
    FRIENDSHIPPOWER --- ---
    C8400: chtel bych v Nemecku pracovat a zit ! ale nemam sajnu jak na to...
    C8400
    C8400 --- ---
    FRIENDSHIPPOWER
    FRIENDSHIPPOWER --- ---
    OLIII: gut gut super gut alles super gut
    OLIII
    OLIII --- ---
    FRIENDSHIPPOWER: Hamburg.
    FRIENDSHIPPOWER
    FRIENDSHIPPOWER --- ---
    Guten Tag, kdo zijete v Nemecku aktualne ? a uvedte mesto prosim
    JIGGYBIGGIE
    JIGGYBIGGIE --- ---
    PETD: Kdybys chtěl, můžeš si to nechat poslat k nám domů. Bydlíme hned u hranic v Zittau.
    C8400
    C8400 --- ---
    MILAZAJICEK: Co vím, tak DP boxy (Packstation) fungují pouze pro registrované zákazníky (č. zákazníka se píše jako součást adresy), a registrace zákazníka funguje pouze s ověřením osobní adresy v Německu (pošlou ti dopis s heslem - alespoň to tak bylo před několika lety.)

    PETD: Pokud obchod umožňuje zaslat přímo do výdejního místa nebo boxu DPD/Hermes/GLS/Amazon, tak u těch to funguje i bez registrace.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    PETD: deutche post ma boxy jako tady zasilkovna stejne tak hermes a ostatni dopravci asi taky.
    PETD
    PETD --- ---
    Zdravím všechny, měl bych dotaz. Chtěl bych si objednat whisky z německého obchodu, ale nedodávají do Čech. Existuje v Německu možnost si poslat zásilku na poštu a vyzvednout si jí tam? Popřípadě máte s tím nějakou zkušenost?
    Děkuju moc
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam