• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    EUCHENIE: Je to slovensko-nemecke.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    Tento týden zemřel pán, kterýmu jsem pomáhala psát knížku o příslovích - má tam i autorské hlášky. Ještě to chtěl pořád dokola pročítat, zda tam není chyba, ale víceméně je to fertig. Nechtěl by, aby to leželo v šuplíku. Tak zde to je.
    V srpnu by mu bylo 83.
    Gott-ist-mit-die-Doofen-6-2023.pdf - Disk Google
    https://drive.google.com/file/d/1DrOGuTo1qCfxzUsbgAoWaKL4DXpENRKb/view?
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    Aha, já peníze cash nevkladam a nevybíram mimo Německo. Peníze mi tam chodí.
    C8400
    C8400 --- ---
    EUCHENIE: ING v posledních letech hodně zvedli poplatky (např. za výběry a platby v mimo Eurozonu, za vkládání hotovosti). A zdarma pouze pokud ti tam chodí výplata.
    JMEDIK: Comdirect (Digital sestra Commerzbank) bývala levná, ale myslím, že už není, podobně jako ING, přitvrdili.
    KROPUCHA: Souhlas s ostatními, N26 je okay, pokud pro tebe je přijatelný banking na mobilu. A nejjednosušší založení. Zablokování účtu bych se nebál.
    Jinak účet opravdu zdarma bez podmínek v Německu prakticky neexistuje.
    Tip: v rámci eurozóny můžeš mít Euroúčet kdekoliv a nesmí tě diskriminovat, tj. Wise (Belgické IBAN) nebo Revolut (Litevské IBAN) příp. další banky zemí Eurozóny jsou taky možnosti.
    P_T
    P_T --- ---
    KROPUCHA:
    VOY:
    Plus u N26 je zdarma standardni karta, u Commerzbank je zdarma jen takova ta srandovni Nemecka (girocard?)
    VOY
    VOY --- ---
    Já bych řekl že je fajn kombinace n26 jako každodenního účtu a větší banky na zasílání výplaty. U n26 byly případy že příliš proaktivne zablokovali nějaký účet kvůli fraudu a to se věřím s Deutsche Bank nestane nebo minimálně bude možné o tom problému mluvit s člověkem.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    KROPUCHA: mám Ing diba, online, bez poplatku :) je a možná tam je i nějaká doporučující akce, mrknu Ev.
    JMEDIK
    JMEDIK --- ---
    KROPUCHA: Commerzbank neni spatna. Zalozeni online, rozumne online bankovnictvi + aplikace. Nevim jak ted,ale vedeni uctu bylo take zdarma
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    Nemáte doporučení, u který německý banky si když tak zřídit účet? Jsem zvyklá na mbank, všechno online, bez poplatků, tak kdyby bylo něco podobnýho... :)
    C8400
    C8400 --- ---
    JIRKAJINDRA11: Jde to. Některé firmy se vzpouzejí a je třeba jim to vysvětlit. Existuje nařízení EU o nediskriminaci EUR SEPA účtů. Tj. stejně jako se nesmí diskriminovat mezi mezi papírovým eurem ze Španělska a papírovým eurem z Německa tak se nesmí diskriminovat mezi EUR účtem z rozdílných zemí. Já používám účet se španělským IBAN. (Wise má Belgické, Revolut nevím).
    JIRKAJINDRA11
    JIRKAJINDRA11 --- ---
    Zdarec všem, snažím se najít práci v Sasku (bydlíme za kopečkem) a napadlo mne: máte někdo zkušenost s výplatou v eurech na účet u Revolutu nebo u Wise? Anebo máte klasický účet u německé banky?
    P_T
    P_T --- ---
    KROJC: bankomaty, co umí vklady berou standardně i mince.
    JUWELIUS
    JUWELIUS --- ---
    KROJC
    KROJC --- ---
    FRIENDSHIPPOWER: Vůbec se neboj agentury. Se vším Ti píchnou. Vydrž rok,rozkoukej se.
    Neboj si postěžovat. Zkus si víc prací. Najdi si kámoše,poradí,pomůžou. Jediná věc mi sere. Co s těma zasranejma centama. Mám je všude.
    C8400
    C8400 --- ---
    PROMETHEA: sorry, máš pravdu.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    C8400: vzdyt to nize pisu :)
    C8400
    C8400 --- ---
    PROMETHEA: Teoreticky na hledání zaměstnání nepotřebuješ ani adresu, ani bankovní účet ani číslo sociálního systému. Na pohovory jsem jezdil z Čech, a vše jsem zařídil až s pracovní smlouvou v ruce, pak to taky jde lépe. Samozřejmě to je z pohledu zaměstnavatele tvoje nevýhoda ve srovnání s něký kdo už bydlí za rohem. Ale jde to.
    SM3
    SM3 --- ---
    FRIENDSHIPPOWER: Pokud něco umíš a máš něco vystudovaného nebo nějaké významné certifikáty pro tu zemi (můj případ pro Německo) a chceš to dělat, tak oslovuj přímo firmy. Osvědčilo se mi to různě po Evropě. Občas jsem dřív dělal nějakou „podřadnou práci“ abych získal sociální číslo apod. v dané zemi, ale zkoušel bych rovnou i ty firmy, za to nic nedáš, to, že oficiálně nehledají neznamená, že je třeba tvé CV neosloví, pokud tam máš tedy co napsat...
    btw. pokud umíš něco co neumí každý na druhém rohu, tak je i ten jazyk jedno, já mluvím pouze anglicky...
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SM3: máš stopro pravdu. u mě už je to dávno, ale až teď se mi to vybavilo v detailu.
    takže jen číslo účtu a adresu resp. Meldebescheinigung...


    FRIENDSHIPPOWER: podle mě jo. celoněmecký pracovní portály jsou, v mém oboru se ale hledá spíš na oborových portálech nebo u konkrétních zaměstnavatelů: tak se rychleji dostaneš k relevantním věcem. dobrá němčina imho není podmínkou. ale čím lepší němčina, tím lepší výběr...

    na ty nekvalifikované práce mě napadá projít jakýmkoliv městem a zajít za první nabídkou práce: u nás (okolí Frankfurtu) hledají pořád nějaké Aushilfe třeba v pekařstvích, na pumpě, v obchodech, v mekáči a tak. firmy na úklid hledají pořád. na nástupišti s-bahnu inzerují, že hledají pracovníky do péče o seniory (i s dost dobrým platem). zdá se mi, že nikdy nebylo jednodušší sehnat v DE práci než je teď (na pumpě teda zažil syn kolegyně němky scam ze strany zaměstnavatele, tak to bych nedoporučovala)..

    já si tenkrát před ca. 10 lety vygooglila dva až pět hostelů v lokalitě, kde jsem měla bydlení a hned v prvním to klaplo...tenkrát ještě byl nějak omezený pracovní trh pro nově přistoupivší eu země, a ani to nebyl problém..
    SM3
    SM3 --- ---
    PROMETHEA: Pokud se na tom nic nezměnilo, tak to číslo soc. systému zařizuje zaměstnavatel, před pár lety si mě občas objednávali z ČR na výpomoc a to číslo mi stejně vyřídili.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam