• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PENDREKObrana kultury v CR
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    snažím se dát všechno info z poslední doby na jednu stránku, máte-li další, posílejte do pošty
    http://www.alfredvedvore.cz/index.php?nid=78
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    ITSX: existuje jeste jedna nova petice: [ ZUZU @ Obrana kultury v CR ]
    ktera jde podepsat i online. ale vesmes je to jen konkretnejsi rozvinuti petice predchoyi. ale da se to podepsat online, tak proc ne, zeano? :)
    no a sirit odkaz kde se da. zatim to podepsalo nakejch 730 lidi.
    ITSX
    ITSX --- ---
    no je to mozna trochu OT: ale vzpominam si, ze Thom Yorke v jednom rozhovoru na otazku: Kdyby jste si musel vybrat mezi delanim "computer music" nebo vytvarenim hudby bez pocitace.Odpovedel - urcite "computer music" ...
    ITSX
    ITSX --- ---
    ach jo.btw existuje k dnesnimu dni porad jedna a ta sama petice (ktera bezi porad dal) nebo se porada (bude poradat) petice nova? Predpokladam, ze by to asi nemelo smysl nutit tech trinact tisic lidi podepisovat neco noveho, pokud by se ovsem nezmenily pozadavky ... Ptam se, protoze jsem podepsal tu starou a predpokladam, ze timto neuspechem na magistratu to lobbiste za plosne dotace definitivne nevyhrali (doufam)
    PENDREK
    PENDREK --- ---
    PATISLAV: ja uz diskuse pod clankama nectu dobre dva roky. nemam na to a pevne doufam, ze ti, kteri do nich prispivaji, predstavuji jen specifickou vrstvu populace - nevzdelani, zakomplexovani idioti, kteri musi za kazdou cenu mit nazor na vsechno, co zmerci. doufam.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    PENDREK: Je velké neštěstí číst si tu diskuzi pod tím. Napadá mě snad jen "národ má takovou vládu, jakou si zaslouží".
    PENDREK
    PENDREK --- ---
    tady jsou ty richterovy vejsplechty v rozhlase, na ktery just reaguje http://www.rozhlas.cz/radiozurnal/publicistika/_zprava/448513
    PENDREK
    PENDREK --- ---
    Vladimír Just: Breviář lží primátora Béma a radního Richtera aneb Traktát o krabicovém a nekrabicovém divadle
    http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/vladimir-just.php?itemid=3283
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    PATISLAV: well.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    ZUZU: do záhlaví! :)
    CATT
    CATT --- ---
    CLAD: Tak jiný drb. Proč myslíte, že město zamítlo půjčku Arše? Stejné politické důvody. Nechtěli ho na Vinohradech a v Arše se snaží maximálně uškodit.
    To je ta pražská zem, možná ještě nižší spodina na radnici.
    CLAD
    CLAD --- ---
    //ZUZU: ja zas slysel z vinohrad, ze tyhle pozadavky byli spis umele vytvoreny, jen proto, aby se ten silenej napad, uvadet hru na vinohradech, vznikly po odmitnuti v narode, nakonec nahodou nerealizoval. panove hledali zpusob, jak se z toho vyvliknout a nasli celkem efektivni. myslim, ze ted v arse zkousi normalne.
    ale to jen tak na okraj a vratme se zpatky na prazskou zem. . .
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    // CATT k tomu poslednímu drbu: možná. každopádně naprosto ujetý požadavky mistra radoka a havla (před premiérou zkoušení 14 dní v kuse == divadlo mimo provoz, obsazení hlavních rolí, finanční nároky atd.) by třeba mě jako produkčního asi hodně sraly a možná by mi taky došla dřív nebo později trpělivost
    CATT
    CATT --- ---
    dobrá, to poslední je drb, ale důvěryhodný
    CATT
    CATT --- ---
    PENDREK: jsou připosraní. vinohrady jsou jedno ze dvou divadel, které si chce město nechat a oni si nedovolují odporovat. přesto, že jsou tam zřejmě nejnižší platy v branži, tak se neodvažují ani pípnout.
    proč myslíte, že nový havel nebude na vinohradech? politika...
    PENDREK
    PENDREK --- ---
    ZUZU: petice jinych instituci, nez jsou postizena divadla, jsou skvele, protoze ukazuji na podporu odborne verejnosti. chtelo by to i podporu z dalsich divadel. skoda ze na vinohradech jsou takovy pici, ze si tu petici ani nedovolili dat poslat a havlovou s ni pry div nevyhodili.
    PENDREK
    PENDREK --- ---
    PATISLAV: zrovna jsem s kamaradem v kavarne rozvijel debatu o tom, jak nejlepe zautocit na magistrat. jsou tu 2 prekazky. 1 je moralni - my zhulenecti humaniste prece nenicime pamatky. 2. je prakticka - predpokladam ze marianske namesti je obsancovane kamerami.
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    CLAD: ono to tak bohužel je. zástupci komerčních divadel umí mnohem lépe pracovat s médii, a to nejen proto, že na to maj prachy. z jejich strany je jejich podnikání chladnej kalkul, takže tohle rozhodně uměj.
    kdežto "obyčejní umělci" je, přiznejme si to, banda bohémů, snílků a idealistů. pár zhulenců se jistě taky najde. práci s médii velmi podceňujeme. furt si myslíme, že lidi na sebe budou hodní, že pravda a láska zvítězí, ale ono je to trochu jinak a veksláci se v tomhle světě vždycky uměli orientovat lépe....

    ...na druhou stranu lidi okolo ta fantastiky a broadwaye jsou zase často dost zkoksovaný :))) ....proto uměj bejt tak tvrdý. a proto jim btw. ulítla ta vzducholoď :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam