• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PENDREKObrana kultury v CR
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Tohle mi vždycky dokáže zvednout mandle. Bourání staré Prahy na přelomu 19./20. století. Některé domy sice byly opravdu v katastrofálním stavu, naprostá většina ale padla za oběť chamtivosti a snaze dobře postavených lidí získat lukrativní pozemek.

    http://www.zastarouprahu.cz/pragensia/fotogalerie/rozc.htm
    CATT
    CATT --- ---
    Tak se nám Havel přidal k likvidátorům - protože si chce Dášenka zahrát, tak na poslední chvíli zruší natáčení v Arše a nechá Hraba nést náklady:
    http://kultura.idnes.cz/vaclav-havel-chysta-filmove-odchazeni-s-manzelkou-dagmar-v-hlavni-roli-1z4-/filmvideo.asp?c=A090622_192902_filmvideo_tt
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Další z facebookových akcí
    http://www.facebook.com/home.php#/event.php?eid=127311407432

    Po změně šéfa české filharmonie je pravděpodobné, že bude odvolávat současného ředitele galerie Rudolfinum...
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    http://www.lidovky.cz/na-stvanici-bude-misto-stadionu-koncertni-sin-foh-/ln_praha.asp?c=A090609_080123_ln_praha_mtr

    Tohle je fakt dilema. Na jednu stranu je skvělé, že se něco takového postaví, na druhou stranu je škoda, že zrovna na úkor tohohle lidového stadionu :)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Nezlobte se na mě, ale to už je spiknutí!

    "Jednání o setrvání Roxy v centrum Prahy se bude podle zástupců nadace konat zítra."
    http://www.lidovky.cz/skandal-s-nacisty-se-zidovskou-hvezdou-d96-/ln_kultura.asp?c=A090423_123508_ln_kultura_ani
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Mám chuť vraždit.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    http://www.zaceskokulturni.cz/ -- prosím do záhlaví

    vivat jaro, je to tu znova, jen ještě o něco brutálnější:

    Ministerstvo kultury likviduje doma živé umění a přitom pořádá mezinárodní konferenci Fórum pro kreativní Evropu! Částku pro granty na kulturní aktivity letos snížilo o 35 %. Bezdůvodně a nepochopitelně, protože celkový rozpočet ministerstva kultury se snížil o necelých 6 %.
    Proto protestujeme ve středu 25. března od 18:00 před Českým muzeem hudby (Karmelitská 2, Praha 1), kde bude tou dobou probíhat slavnostní zahájení konference Fórum pro kreativní Evropu. Desítky představitelů významných kulturních institucí se už svým podpisem připojily k dopisu účastníkům evropského Fóra (viz příloha). Připojte se i Vy svou účastí na středečním shromáždění!
    Za RevolveR Revui Terezie Pokorná a Edita Beníšková

    jinak tu shromažďuju reakce médií .. kdybyste věděli o dalších - prosím do pošty
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LURA: tezko rict :/
    LURA
    LURA --- ---
    QUANTI: Hm, na to už jsem taky koukala ... a sádrokartonový obložení tam dávat nebudou?
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    LURA: podepsáno. Tohleto mi pije krev. Není to teď čím dál častější? Zůstane tady po našich předcích vůbec něco a nebo budeme bořit?


    A co vlastně říkáte na nejnovější kauzu rádia Wave?
    LURA
    LURA --- ---
    V Ústí nad Orlicí nám chtějí zbourat historickou budovu nádraží a místo ní tam postavit budovu novou, megalomanský projekt ve stylu Tesca. Lidem se to nelíbí a proto protestují, snaha je uznat budovu za kulturní památku. Petici podepsalo už skoro 5,5 tisíce lidí.
    Přečtěte si, prosím, informace a případně podpořte snahu o zachování nádraží.
    http://www.stop-demolici.wz.cz/
    PENDREK
    PENDREK --- ---
    ja tedy kultturni zpravodajstvi v podani svoboda & svoboda z duse nenavidel, ale preci jen verejnovpravni televize bez kulturni redakce je ponekud zvlastni vyjimka. vyroky pane fridricha mi pripominaji takovy ten richterovsko - kratochvilovsky trend ceskeho pohledu na umeni jako na uchylku, kterou sdili jen hrstka (levicackych!) intelektualu.
    PENDREK
    PENDREK --- ---
    MECHTILD: presne:)))
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    CATT: Myslim, že užití pojmu "volnočasová aktivita" jako synonyma pro kulturu odpovídá na tvou otázku vcelku vyčerpávajícím způsobem. Kdyby Talvi studoval ekonomii o 20 let dřív, mluvil by o "nadstavbě".
    CATT
    CATT --- ---
    TALVI: Nekomerční kultura je něco, co se neuživí v ČR, ale ani v Británii nebo USA. Je potřeba ji dotovat. Proč je potřeba ji dotovat, proč je potřeba "lít darmožroutům do chřtánu peníze"? No protože se to ekonomicky odrazí v jiných oblastech. Každá koruna investovaná do kultury se vrátí minimálně stejnou hodnotou. Kultura podporuje služby, které mají zisky a odvádějí peníze. Takže ve výsledku v zásadě kulturu nedotuješ, ale dotace do kultury je motor dalšího rozvoje.
    Bez dotace by to nefungovalo. Proč? Protože i v úspěšných divadlech by lístky stály neúnosné peníze. Není přitom možné ani zvýšit kapacitu, protože každé představení je projektované na jiné množství lidí a jakákoli změna se odrazí na kvalitě.
    Co na tom prosímtě nechápeš? Nerozumíš ekonomickým argumentům, nerozumíš ničemu, jenom chceš kritizovat něco, čemu nerozumíš. Nebo jsem něco nepochopil?
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    TALVI: Jojo, nezapomeň si udělat čárku za vítězství, liberále.
    TALVI
    TALVI --- ---
    Tak jo, protoze krome Blabouse tu nikdo neni otevreny dialogu a protoze jsem se dozvedel, co jsem chtel (alespon castecne), nevidim duvod pokracovat v debate. Timto vam vsem dekuji za ucast v experimentu a s pranim vseho dobreho se loucim...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam