• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALISTAIRAdolf Hitler
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    CHORCHEOS: No, nedělal jsem, pravda, žádné hluboké analýzy. Ale osobně mám ten pocit.
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    HAROLD: Pořád se válčit nedá, to by žádný systém nevydržel, ne? :) Takže myslíš, že by bez války nemohl existovat, třeba v několika evropských zemích?
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    Otázka je spíš, zda "národní socialismus v době míru" není tak nějak z definice protimluv...
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    Taky myslím, rozdíl je jen v tom inter/nacionalismu, praktický dopady by byly nejspíš podobný.
    SKYNET23
    SKYNET23 --- ---
    CHORCHEOS: Myslim, že by se příliš nelišil.
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    SKYNET23: Je otázka, o kolik by se reálný národní socialismus v době míru od komunismu lišil...
    SKYNET23
    SKYNET23 --- ---
    SARKAAA: Ano, invazí do SSSR a přístupem k vlastním vojákům prohrál tuto válku. Měl moc změnit svět trochu k lepšímu, ochránit Evropu před komunismem, místo toho okradl a zabil miliony lidí a vlastní jednotky na východní frontě nechal pomrznout. Barbaři to byli oba dva.
    SARKAAA
    SARKAAA --- ---
    Nevim jestli můžeme říct, že jeden z nich byl krutější... Oba dva, Hitler i Stalin, páchali nepochopitelné věci kvůli svému fanatickému přesvědčení... Byli to lidé, kteří nebyli schopni brát na vědomí myšlenky a názory někoho jiného. Bylo pro ně nepochopitelné a nemyslitelné, že by neměli pravdu. Podle toho se také vyvíjela celá válka.. Hitler si byl absolutně jistý že vyhraje, nepřipouštěl žádný jiný vývoj války.. Přesvědčil sám sebe, že Rusko - Stalin- je na konci všech sil.. Nebral v úvahu žádnou jinou variantu. Všechny své generály a různé vojevůdce, kteří se mu při obratu ve válce snažili alespoň trochu naznačit opak, okamžitě svrhl z funkce a nahradil je lidmi, kteří v něm vyděli přesně toho neomylného vůdce, za kterého se pokládal. Nejvíce mě dostala právě knížka Stalingrad od Guido Knoppa, ve kterém popisuje vývoj této bitvy. Byla to v podstatě psychologická bitva mezi Hitlerem a Stalinem, která neměla pro válku jako takovou v podstatě žádný význam. Pro Hitlera bylo město Stalingrad trnem v oku, jelikož neslo jméno Stalina. Skončilo to pro mě absolutní krutostí spojenou s absolutní ignorací nad lidskými životy. Pro Hitlera byl voják jenom jakási bezvýznamná tečka na mapě, která se pohybuje podle pokynů s tisíci a milióny ostatními. Nedbal na žádné životní potřeby těchto lidí, kteří mu bezmezně věřili. "Pobavilo mě", když jeden voják, co přežil Stalingrad nebo psal dopis domu, popisoval zásobování, které bylo míň než minimální. Trpěli hlady, mrzli a ke konci už byli i bez munice.. Jednoho dne jim prý zásobovací letadlo přivezlo bednu plnou kondomů... Přijde mi to jako výsměch.. Člověk by řek, že když už Hitler teda vraždí lidi, kteří nevyhovují jeho režimu, tak by se mohl alespoň zajímat o lidi, kteří bojují pro jeho splnění cíle a zajistit jim podmínky, vůbec aby měli nějakou šanci. Ve Stalingradu ukončila svou existenci celá 6. armáda, kterou vedl generál Paulus.
    Stalin byl výborný manipulátor.. Když někdo vystupoval proti němu nechal ho okamžitě zlikvidovat.. Četla jsem o jeho chorobné nedůvěřivosti.. Pořádal prý různé večírky kam pozval všechny sve rádce, vojevůdce a blízké... Účel těchto akcí bylo tyto pozvané lidi opít a pozorovat jejich chování.. Stalin zásadně nepil. A jak se říká, v alkoholu je pravda, kdokoli se jakkoli zachoval v opilosti s nějakým náznakem odporu, okamžitě byl zlikvidován..
    Proto, musím ještě reagovat na to, že si někdo myslí, že byl Stalin krutější...Polemizovat o tom zrovna v případě Hitlera a Stalina je zbytečné... Když oba byli schopni způsobit takovou hrůzu (bez měřítka o kolik ten druhý zabil víc), tak nemůžeme řešit, že jeden byl lepší, protože... To prostě nejde:)
    BRANA
    BRANA --- ---
    SKYNET23 byl idealni figurka. A kdyz si tenkrat ujizdel na pervitinu, bylo z nej tuplem zvire.
    Nekdo si mysli ze Stalin byl o dost krutejsi ...
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    nechvaltema!!!
    ..repast z massacru;)
    NAVRS
    NAVRS --- ---
    COLOMAN: Naprostá bomba - díky za odkaz!!!
    L4MA
    L4MA --- ---
    COLOMAN: wikid!!! takova kvalita a vsechno v barve!
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    takyto rozsahly foto archiv o Adolfovy este nevidel
    http://2photo.ru/2008/12/26/111_fotografijj_nacistskojj_germanii_life_c.html
    je tam aj fotka maleho cca4rocneho adolfa:)
    SKYNET23
    SKYNET23 --- ---
    Jestli mohu přidat svůj názor do diskuze...Proč je hodnocen tak negativně ve srovnání s ostatními? Jako většina němců ( i když to byl rakušan, ale podle mě je to stejně jeden národ akorát s jinym názvem ) i Adolf Hitler byl člověk se zakořeněnou láskou k pořádku, disciplíně a jisté preciznosti. Já největší rozdíl spatřuji v tom, že Hitler nechal lidi zabíjet propracovaným průmyslovým způsobem, ty co mohli pracovat využil, ty co nemohli nechal zplynovat. Takhle masově a systematicky nevraždil lidi nikdo. Většině ostatních nešlo tak o vyvraždění jiných národů, spíše jim šlo o odstranění opozice, uvést lidi ve strach a zajištění si vlastní moci. Jenom Hitler vraždil podle tabulek, na východní frontě třeba ihned po wehrmachtu nastupovaly jednotky SS, aby vybily zbytky méněcenných Slovanů. Stalin měl své gulagy, ale to nebyly vyloženě fabriky na smrt, i když tam zahynulo mnoho lidí a Stalin byl možná ještě větší vrah než Hitler. A Napoleon a třeba Ceasar? Tak těm šlo pouze o svoji moc...Ceasar pravidelně uzavíral spojenectví s Galy a vraždil pouze ty, kteří se mu nechtěli podrobit. A na Napoleonovi nespatřuji špatného skoro nic. Šířil myšlenky humanismu a stavěl se proti moci katolické církve, s čímž mohu jen souhlasit.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    HITLERŮV POSKOK VYPOVÍDÁ

    http://www.reflex.cz/Clanek32121.html

    Byl to ten nejlepší šéf, jakého jsem si uměl představit. Opravdu. Všechny ty věci, co se píší - takový Hitler nebyl! Lidi, kteří s ním byli deset minut, o něm sepisují celé knihy. Byl to úplně obyčejný, jednoduchý člověk. Dalo se s ním normálně mluvit. Ukážu vám fotky, jež jsem si v jeho okolí směl spolu s Evou Braunovou pořídit. Měli jsme zkrátka všechno dovoleno. Vždyť jsme s ním žili.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    "
    OLYFKA
    OLYFKA --- ---
    muj vynalez instantni kkk cepicky z papiru A3, jde to i z A4, vzdy po ruce, vhodny pro vsechny prilezitosti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam