• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIC_HALVIDEO PORTÁLY - Vznik, vývoj a trendy portálů pro sdílení maloformátových video obsahů: Youtube, Google video, Metacafe,
    JAPAN
    JAPAN --- ---
    SRNECEK: na YT získáš veškeré informace zde - https://www.youtube.com/yt/advertise/index.html Jestli ti jde o tu základní informaci, tak ano, uděláš nějaký spot a tomu nastavíš že chceš aby se přehrával před videi, plus ho můžeš cílit na různé publikum (země, kategorie videí a tak).
    Co se Streamu týče, tak nějaké informace jsou zde - http://onas.seznam.cz/cz/stream-cz.html a pro víc info jim asi budeš muset napsat.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    JAPAN: No, z pozice zadavatele reklamy. Jsem v jednání s jednou neziskovkou o tvorbě spotu, ale zajímalo by mne, jak funguje zadávání případného audiovizuálního materiálu jako "reklama" před videi - YouTube, Stream. Zdali lze dohodnout rozumné ceny atd. a na koho se obracet, popřípadě zkušenosti, abych alespoň znal přibližné ceny a reálnost realizace.
    JAPAN
    JAPAN --- ---
    SRNECEK: a to se ptáš z pozice autora videí, nebo z pozice zadavatele reklamy?
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, prosím Vás, víte někdo, jak funguje reklama na Voutube, pokud bych chtěl, aby spot nabíhal před videi? Děkuji za odpověď.
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    TOM_HOST: ne tam to funguje jinak ;)
    CHOSE_
    CHOSE_ --- ---
    Ahoj ve spolek, potřeboval bych nasměrovat, jak vyřešit video na webu tak, aby se zobrazovalo ve všech nejrozšířenějších browserech (chrome,ff,ie).
    Po návštěvě webu se automaticky spustí v okně, aby pokud je to formát webm, tak se nepřehraje v ff ie.pokud je to mp4, tak se najde jiny browser, na kterém to nejede. flashy bych se rád vyhnul kvůli telefonům a tabletům.
    Nemá někde zkušenost? Díky za jakékoliv nakopnutí :)
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    JAPAN: u vimea to funguje stejne?
    JAPAN
    JAPAN --- ---
    TOM_HOST: Krátká odpověď: ne.
    Dlouhá odpověď: neeeeeeeee :D Ale vážně, je to na studium autorského zákona a to nejen českého, ale i ve všech zemích, kam se obsah může potencionálně dostat. To tak nějak pokrývá Mezinárodní federace hudebního průmyslu, pokud pomineme fakt že ne všechna vydavatelství (a autoři) pod ní spadají. Je to poměrně komplikovaný problém, který čiší z toho že mamutí hudební vydavatelství se chovají jako dinosauři a nedokáží (nejsou ochotní) pružně reagovat na požadavky trhu (jako mezinárodní obchodování s digitální hudbou).
    Velice jednoduše bych řekl že když už si koupíš nějaké audio dílo, tak patří tobě, ale jen pro tvůj poslech a nejsi oprávněn ho použít pro další šíření.
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    JAPAN: no a jde ta stopa nejak koupit aby ten copyright byl oka??
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    LOOL nene, kdyz clovek prehrava na Youtube video z playlistu nebo channelu a pise k nemu komentar, tak co se stane kdyz video dohraje? ano spravne, loadne se dalsi video, rozepsanej koment v pici. Krasne vymysleno :)
    JAPAN
    JAPAN --- ---
    IHAY: nijak, je to automatická detekce audiostopy na straně youtube
    IHAY
    IHAY --- ---
    ahoj, prosím dotaz:
    jak při nahrávání videa na youtube aktivovat tuhle featuru umožňující nákup tracků. dá se pomocí toho vyhnout konfliktu s copyrightem? stačí aspoň tip, co mám hledat, díky.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    wow shuffle v playlistu na Yt, bomba! :)
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    _K5_: dyť to funguje, co je za problém?
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    _K5_: ta jejich "střižna" to umí. V audio stopě, kde je napsáno "sem přetáhně te audio", stačí na ono místo přetáhnout jakýkoli video a použije se z něho jenom audio. Takže stačí uploadovat obě videa a do video stopy dát, to co chci jako video a do audio stopy to co chci jako audio.
    JAPAN
    JAPAN --- ---
    _K5_: On YouTube ale není střižna, ale publikační nástroj.
    Možnost swapnout audiostopu za nějakou jejich (free), tam dali poměrně nedávno, aby lidi, kterým společnosti vlastnící práva k písničkám zablokují video, měli možnost si zvuk prohodit.
    Jestli se 15 let zabýváš střihem a řešíš problém tak, že uploaduješ dva soubory na službu, kde se ti encodujou a pak s nima chceš dál pracovat a ještě na to nadáváš, tak možná není něco v pořádku.
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    JAPAN: díky moc!
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    Zdárec, nevíte jak udělat aby můj novej kanál měl URL obsahující jeho název?
    Můj starej kanál je prostě youtube.com/polompolo ale můj novej kanál je youtube.com/channel/UC1GVmB86rchqF5JFvYc5x0A což neni úplně praktický.. Díky za jakýkoli info
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    to bude hodne legalni ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam