JAVESEU: poslednich par mesicu, kdyz si chci prohlednout video na youtube, tak u nekterych to po me chce overit, ze je mi vice nez 18 let, a bez toho mi prehrani videa neni umozneno.
ad ulet :
prijde mi velice nezodpovedne slinkovani tve realne identity, oficialne zastoupene obcanskym prukazem, s virtualni identitou sledovatele videi. tyhle dve sfery by z duvodu pravni bezpecnosti zodpovedny clovek nemel nikdy spojovat.
druhak udaj jako je cislo obcanky jsem ochotnej poskytnout leda tak statni instituci, pripadne s jistou neochotou bance spravujici muj ucet, cislo karty v nejvyssi nouzi nejakymu eshopu, pokud neumoznuje dobirku, nebo platbu pres nejaky bankovni portal, ale i tak si budu vedom toho, ze si koleduju o pruser.
doted jsem na youtube koukal 20 let anonymne s tim, ze tak nikdo nemuze - dle zhlednutych videi - sbirat data o mem psychologickem profilu, vkusu, osobnostnich sklonech, ktere by bylo mozne pri hypotetickych zmenach rezimu a spolecenske atmosfery k necemu totalitnejsimu v budoucnu zpetne kriminalizovat v ramci nejake mile dezinterpretace. pokud bych k tomuto profilu priradil cislo obcanky, tak to si budu moct rovnou navlict teplaky v pulce zemi, ne? doted slo tak maximalne dohledat ip sledujiciho, coz ale neni pravne prukazne jeho id, nehlede na to, ze ip muzes menit pomoci vpn atd, coz je ale jine tema.