• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMATSUPravoslaví, ορθόδοξη Εκκλησία
    ICXC
    ICXC --- ---
    POLICKA: Díky za zajímavý link!
    POLICKA
    POLICKA --- ---
    ahoj, znáte tuhle story... to je mazec! http://orthodoxinfo.com/death/unbelievable.aspx
    pravoslavnej muž z konce 19.stol. vypráví jak umřel a co se s nim dělo, pak ožil, a pak se stal mnichem. :-)
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    Hebemus episcopum!
    Ambon - pravoslavný weblog
    Ambon - pravoslavný weblog
    http://www.ambon.or.cz/
    > Slovensko > CIRKEV: Pravoslávni veriaci zvolili za biskupa otca Rastislava
    http://video.sita.sk/videoservis/za-noveho-biskupa-presovskej-pravoslavnej-eparchie-zvolili-otca-rastislava/29301-play.html
    MALAMUT
    MALAMUT --- ---
    dovoím si jeden odkaz ... http://www.pravmir.cz
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    Vážení přátelé,
    rád bych vás i letos pozval na festival pravoslavné duchovní hudby Archaion Kallos, který se koná po dva říjnové týdny v pravoslavném katedrální chrámu sv. Cyrila a Metoděje v Praze. Začíná se již v neděli 7. října liturgií s klasickým byzantským chorálem. Na festivalu vystoupí pěvecké sbyory jak domácí, tak zahraniční.
    Více podrobností a program najdete na http://www.philokallia.com/
    Všichni jste srdečně zváni!.
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    AACHEN: Kramář spíš chtěl, aby se České země osamostatnili a na trůn usedl někdo z romanovské dynastie, nechtěl společný stát s Ruskem.
    DÜrich se dostával během válkyv rámci odboje čím dál tím více na vedlejší kolej, takže v zoufalství asi Rusům sliboval hory i s horákama a doly i s dolákama.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    KOMATSU: No... a víš že vlastně svým způsobem ano? ;)
    KOMATSU
    KOMATSU --- ---
    GOBERS: Jidtě, třeba takový Ratzinger nebo Duka jsou vůbec nejlepšími argumenty pro hierarchické nepopulistické elitářství.
    ICXC
    ICXC --- ---
    co je prosím tě "křesťanský model"??
    ICXC
    ICXC --- ---
    NOXNOCTIS: 11 století pěstování křesťanské morálky? já myslím, že hodně drsně paušalizuješ, protože ta morálka se dobově měnila. Je rozdíl mezi společností za vlády např. Boleslava a vládou Karla IV, případně vlády například Rudolfa... A nezapomínejme také na ta divoká "revoluční" léta například husitství, velké exody, či nedávné ateistické experimenty.... Osobně si myslím, že lidé (většina) jsou utváření maximálně historií za posledních 100 let. Tzn. že dnešní mladý člověk už nemá žádné velké pouto například k první československé republice a už vůbec ne třeba k mocnářství. Takže, co utváří člověka a jeho víru či morálku? Klidně to může být něco naprosto nového, co tu je třeba jen 5, 10 let... Třeba to, jak to všechno mícháš dohromady, tvůj slovník, který obsahuje slova jako "gender", "náboženská realizace", "náboženská pluralita" atd. to je produkt až dnešní složité, informacemi přeplněné doby.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    NOXNOCTIS: No já ta přelíčení vesměs znám. A ano, veřejné mínění mělo křesťany za ty, co provozují místo bohoslužeb gang bang a kanibalismus, ale to se tak úplně neprotíná s realitou...
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    NOXNOCTIS: Jak lze dohledat v dobových dokumentech ze soudních přelíčení, tak minimálně zvířecí obětiny byly běžnou praxí a jiné zábavné prvky orgastických kultů také.

    Tohle bych prosil citovat s prameny, protože já si tedy nic takového nevybavuji.
    CALE
    CALE --- ---
    AACHEN: Díky za inet verzi článku. Já jak blbej jsem se sháněl všude po tištěných verzích abych to mezi naše (čti Srby) rozdistribuoval ;)
    AACHEN
    AACHEN --- ---
    Jiří Vyleťal: České východní blouznění a Pussy Riot - Deník Referendum
    http://www.denikreferendum.cz/clanek/13958-ceske-vychodni-blouzneni-a-pussy-riot

    Doslova zosobněním českého blouznění o Rusku je první předseda československé vlády Karel Kramář. Za manželku pojal ruskou šlechtičnu, a tak měl k ruským inspiračním zdrojům opravdu blízko. Budoucnost Čechů viděl v připojení k Rusku pod nadvládou carského rodu Romanovců. Jeho úzký spolupracovník, poslanec říšské rady Josef Dürich, se během 1. světové války zabýval myšlenkou zavést v novém státě Čechů pravoslaví jako státní náboženství.

    huh! ten konec, to jsem nevedel...
    AACHEN
    AACHEN --- ---
    NOXNOCTIS: jestli on nebude tvuj obraz prvotni cirkve tak trosku demagogie :-)

    Překvapivě naopak tento přístup činí jednotlivé věřící daleko zodpovědnějšími a v porovnání třeba s členy ŘKC berou (v průměru přes celou obec) své náboženské vyznání daleko vážněji.

    ovsem nekdy by bylo lepsi, aby zas tak vazne to svoje vyznani nebrali :-D

    (ehm, nevim, zda je to konkretne na tebe - nevim co zastavas za postoje - ale fascinuje me, jak odpurci krestanstvi vycitaji krestanum nedostatek krestanstvi.. idealni by prece melo bejt, ze krestani na nejaky blby krestanstvi prdej, ne?! :-) dyk to kazi karakter!!!

    a degradace nabozenske realizace

    omg!

    a jdu na vobed!
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    NOXNOCTIS: No zaplat Pan Buh. Jeste aby populisticky lezly do zadku "prumernemu volici", jako to delaji politici... kdepak, na to maji v opatrovani prilis vzacny poklad viry!
    ICXC
    ICXC --- ---
    Hoši nechme toho ;) já jsem teď objevil kouzlo teorie superstrun a to je třeba zajímavý... tam kde končí fyzika a měřitelnost, tam nastupuje víra a naděje ;)
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    NOXNOCTIS: Nemám čas pátrat, sorry.
    MALAMUT
    MALAMUT --- ---
    CHOMI: Karlovy Vary :-)
    LAUZER
    LAUZER --- ---
    NOXNOCTIS: a co je treba takovej stát?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam