THE_SON_OF_MAN: Tak se konečně probuď, kamaráde, ČT dnes dělá reportáže na objednávku. Kdo zaplatí, a sežene si "novináře", tomu to vyrobí. Dnes se zase provalilo na ČT, že něco udělali pro Raiffeisen banku. Jak jsem řekl, ta "novinářka" ho vyslýchala (doslova) přes hodinu, kladla naprosto manipulativní otázky, měla informace od lidí jako Freimann či Novák, vůbec to neověřovala, ale pokládala to za fakta. Já bych ji vyrazil hned. Z té hodiny rozhovoru na různá témata, bylo v reportáži sotva pár minut a samozřejmě to, co se ji hodilo...
Simeon - ten tam žvanil jako blázen a naštval tím nejen pravoslavné (ale je vykreslen jako moudrý dědeček, který nepotřebuje pro svou svatou činnost žádné penízky)
Pulec - tam opakoval svoje nesmysly o Satanovi v církvi, což novinářka přijala jako "fakt" a vše poskládala tak, aby tato "verze příběhu" byla vykreslena jako pravdivá. (je vykreslen jako hodný strejda, proti kterému se spikli)
Novák, ten tam vůbec neměl co žvanit. Je to obyčejný kněz a úředník. To že si v církvi každý dělá, co chce, a za nic neodpovídá ani jej nikdo nijak nepotrestá, to je věc druhá. (vykreslen jako starostlivý hospodář, kterému někdo kazí jeho práci - VÝSMĚCH)
Krupica byl záměrně vyobrazen jako jasná negativní osoba (byť je obětí výhružek a spálili mu auto, otrávili ovce atd..)
Šuvarsky (bývalý ředitel eparchie) - to samé (byť je obětí výhružek smrtí atd.)
Kdo tam byl dál? No celá církev - jako spolek lidí, kteří si jdou po krku, které nezajímá nic než prachy...
A komu to posloužilo? Krupicovi a oficiálním představitelům? Nebo lidem jako Střelec, Freimann, Pulec a v neposlední řadě i starý, ale stále ambiciózní Simeon?
Situace je nepřehledná a pro novináře z venčí je to vlastně neuchopitelné téma, pokud mu jej někdo nepřipraví a neřekne, jaký z toho má být výstup. Ta ženská na mě působila, že vůbec neví, o co jde, že ji to ani nezajímá, ale dělá to prostě proto, protože to dostala za úkol.