• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMATSUPravoslaví, ορθόδοξη Εκκλησία
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    LEON_KOWALSKI: u staryho capa?
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    COCKROACH: já sice nepiju, ale moje žena tam rodila :o)
    COCKROACH
    COCKROACH --- ---
    LEON_KOWALSKI: Ja moc dobre vim kde, chodival jsem chlastat ke starymu Capovi ;)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    COCKROACH: ano, přímo pod okny porodních sálů a tam kde leží maminky s miminy, jak normální, tak po těžkých porodech.
    COCKROACH
    COCKROACH --- ---
    Btw, blizi se zacatek (28.11 naseho kalendare) vanocniho pustu. Nemohl jsem dogooglit, jaka jsou jeho pravidla. Co se ji, co se neji. Jen sjem se docetl, ze se pust s blizicimi se Vanocemi zprisnuje, ale podrobnosti jsem nedohledal. Mhl by nekdo poskytnout treba nejaky odkaz (prosim, ne v rustine, kdyz tak krome cestiny v AJ nebo FJ).
    COCKROACH
    COCKROACH --- ---
    Ten knez se jmenuje Halik a demonstrovaval pred porodnici (nikoliv potratovou nemocnici) v Brne na Obilnaku. Je to vysinuty magor. Akorat by me zajimalo, jakym zpusobem je "pod kridlem" vladyky Simeona.
    ICXC
    ICXC --- ---
    THE_SON_OF_MAN: On je nyní velký kamarád vladyky Simeona...
    MALAMUT
    MALAMUT --- ---
    ICXC: z Freimanna už se dělá oběť ... viz obvinění Bartáka z plánování vražd ...
    ono se najde (nebo vymyslí) na každého něco, je-li zájem, ale holt někdo se přes ty morální zábrany přenést dokáže (či je vůbec nemá - balast jeden hnusnej zbytečnej) a jinej ne ...
    ICXC
    ICXC --- ---
    A jen tak pro informaci, protože už toho mám plné zuby, už se do toho sere i novácký režisér Adamec, protože jeho manželka je dcerou kněze Nováka. Biskup Jáchym ho neuváženě zmínil v souvislosti z možnou manipulací této reportáže, a už se Adamec ozval a vyskočil jak čertík z krabičky, vyměnil si s ním několik emailů, soukromých, které pak kdosi (možná Novák nebo jeho dceruška) přeposlali opět všem, aby z Jáchyma udělali blba.

    Říkáš si? Cože Adamec? Co ten s tím má společného? No tak ti řeknu asi tak - to je taková hra, a takoví hráči, o kterých obyčejný smrtelník není schopen či spíš ochoten uvažovat. Je to mnohem horší, mnohem děsivější. Na každého biskupa, který se postaví jako kandidát na pražského biskupa (a statutáře a tím pádem bude mít kontrolu nad penězi ze své funkce) se vyrobí estébácky "materiál"...

    Máme jich 4..

    Vladyka Simeon - na toho nikdo nic nedělá, protože ho ta hnusná lůza a estébací chtějí
    vladyka Jiří - již byl obviněn z homosexuality (našli nějakého "svědka", co sepsal u notáře, že po něm Jiří chtěl sex)
    vladyka Jáchym - nedostudovaný smilník (má milenku)
    vladyka Rostislav - zatím mimo zájem, ale už víme, že na něj mají "materiál", ve kterém nějaký cigán přísahá, že ho Rostislav zneužil v dětském domově, kde Rostislav pracoval. Rostislav o tom ví, vyhrožovali mu telefonicky.

    o. Krupica (správce eparchie)- homosexuál, potom bisexuál, drogově závislý, estébák (našel se estébák, který sepsal u notáře výpověď, že jej řídil, přitom má o. Krupica čisté lustrační osvědčení)

    Místní CHOMI (člen eparchiální rady)- zneužitelný mladík, drogově závislý...


    Všimni si, na koho jsou vytahovány tyto lži a svinstva. Nějak se to zázračně vyhýbá lidem jako Pulec, Simeon, Freimann, Novák, Polanský, nebo třeba laik Chrást a další, kteří stojí po boku Simeona
    ICXC
    ICXC --- ---
    THE_SON_OF_MAN: Tak se konečně probuď, kamaráde, ČT dnes dělá reportáže na objednávku. Kdo zaplatí, a sežene si "novináře", tomu to vyrobí. Dnes se zase provalilo na ČT, že něco udělali pro Raiffeisen banku. Jak jsem řekl, ta "novinářka" ho vyslýchala (doslova) přes hodinu, kladla naprosto manipulativní otázky, měla informace od lidí jako Freimann či Novák, vůbec to neověřovala, ale pokládala to za fakta. Já bych ji vyrazil hned. Z té hodiny rozhovoru na různá témata, bylo v reportáži sotva pár minut a samozřejmě to, co se ji hodilo...

    Simeon - ten tam žvanil jako blázen a naštval tím nejen pravoslavné (ale je vykreslen jako moudrý dědeček, který nepotřebuje pro svou svatou činnost žádné penízky)

    Pulec - tam opakoval svoje nesmysly o Satanovi v církvi, což novinářka přijala jako "fakt" a vše poskládala tak, aby tato "verze příběhu" byla vykreslena jako pravdivá. (je vykreslen jako hodný strejda, proti kterému se spikli)

    Novák, ten tam vůbec neměl co žvanit. Je to obyčejný kněz a úředník. To že si v církvi každý dělá, co chce, a za nic neodpovídá ani jej nikdo nijak nepotrestá, to je věc druhá. (vykreslen jako starostlivý hospodář, kterému někdo kazí jeho práci - VÝSMĚCH)

    Krupica byl záměrně vyobrazen jako jasná negativní osoba (byť je obětí výhružek a spálili mu auto, otrávili ovce atd..)

    Šuvarsky (bývalý ředitel eparchie) - to samé (byť je obětí výhružek smrtí atd.)

    Kdo tam byl dál? No celá církev - jako spolek lidí, kteří si jdou po krku, které nezajímá nic než prachy...

    A komu to posloužilo? Krupicovi a oficiálním představitelům? Nebo lidem jako Střelec, Freimann, Pulec a v neposlední řadě i starý, ale stále ambiciózní Simeon?

    Situace je nepřehledná a pro novináře z venčí je to vlastně neuchopitelné téma, pokud mu jej někdo nepřipraví a neřekne, jaký z toho má být výstup. Ta ženská na mě působila, že vůbec neví, o co jde, že ji to ani nezajímá, ale dělá to prostě proto, protože to dostala za úkol.
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    THE_SON_OF_MAN: V to doufám i já:o)
    MALAMUT
    MALAMUT --- ---
    THE_SON_OF_MAN: když "myslíš" ...
    MALAMUT
    MALAMUT --- ---
    THE_SON_OF_MAN: Ledaže ... BINGO!
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    THE_SON_OF_MAN: On je spíš na jedné straně vl. Kryštof a vl. Simeon a spol. a na druhé straně církev. V církvi je samozřejmě několik skupin, ale ty by se dohodly.
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    THE_SON_OF_MAN: Ne, je to spor jednotlivců, kteří chtějí moc a peníze - přesněji řečeno kryštofovci chtějí zpět k penězům a vl. Simeon chce za každou cenu na pražskou kathedru. Střet odlišných názorů v tom nehledej.
    Stížnost na radu ČT se právě formuluje.
    MALAMUT
    MALAMUT --- ---
    THE_SON_OF_MAN: zůstaňme tedy jen u té ekonomické stránky... jsi-li deklarován jako příjemce nějaké částky, předpokládáš, že ty peníze obdržíš a budeš s nimi moci v rámci platné legislativy svobodně nakládat, že? ovšem pokud je ( v lepším případě) dostaneš a nuceně předáš jinému, kdo s nimi svobodně naloží zcela ve svém zájmu a klidně i mimo rámec legislativy (protože oficiálně je máš přeci ty), a nebo dokonce reálně přijdou přímo onomu jinému a celé úetnictví se stává nepřehlednou haldou lží, výmyslů a špíny, za níž smrdí kriminál, pak se situace a s ní i pohled na věc rapidně mění, že?
    ICXC
    ICXC --- ---
    ICXC: mluvila s ním přibližně hodinu. v reportáži bylo možná pár sekund a samozřejmě jen to, co se ji hodilo do "výroby" dokumentu... Vůbec bych se nezlobil, kdyby církev oficiálně podala stížnost u Rady ČT... Ať si takové estébácké škváry točí paní za své, ale ne za peníze daňových poplatníků
    ICXC
    ICXC --- ---
    Ten kašpar se tam ohání Tomosem, ale když ho po měsíci tedy někdo laskavě přepošle lidem, aby konečně mohli přečíst, co v něm je napsáno, zjistí se, že na základě tohoto Tomosu tento kašpar neměl a nemá právo jakkoliv vyhrožovat či zasahovat do volby pražského biskupa. A ta Simeonova klika uvnitř církve tyhlety provokace a urážky opět zlehčí nebo rovnou přejde jakože se vlastně nic nestalo. Mezitím Simeon vezme Pulce do Srbska a protože je starý a nemůže chodit, tak na všechny oficiality vyšle za sebe Pulce (bez vědomí ostatních biskupů). Ten potom všem ostatním biskupům z jiných zemí nalhává, jak v té naší církvi vládne Satan a jak on chudák za nic nemůže a ať mu tedy s tím pomůžou.
    Přitom drtivá většina lidí má Pulce i Simeona a jejich špinavých her plné zuby. Simeon to dovedl k dokonalosti - Ústava PC mu dává jednu pravomoc - svolávat Posvátný Synod, coby nejvyšší autoritu naší církve, a bez jeho svolání to prostě nejde. A tak už několik měsíců Synod sabotuje. A bude až do smrti a já už toho mám opravdu dost. Navíc není tím metropolitním správce ani oprávněně, ale chybným, byť rádoby přívětivým, rozhodnutím.
    ICXC
    ICXC --- ---
    THE_SON_OF_MAN: Já jsem byl u toho, když se o. Marka Krupicy vyptávala ta novinářka na kůru v chrámu v Litoměřicích, protože po nimi jsem na velkých truhlách cvičil svou ruku pro psaní ikon. Novinářka s ním mluvila jako nějaká gestapačka, sám bych ji vyrazil už po prvních dvou otázkách. Ta paní byla zaplacena Střelcem, celá ta reportáž je na objednávku, což se i nyní na ČT a jejich pořady pěkně provalilo. Tahle reportáž není jediná. Ta "novinářka", pracovala předtím na Nově... Na Nově je velký hráč režisér Adamec. Jeho manželka Adamcová, rozená Nováková (moderátorka) je dcerou nynejšího kancléře o. Nováka (který tam lhal jako když tiskne). Obě jejich děti křtil Pulec. Jednou dokonce jsme dostali email s přílohou, opět plný lží a manipulace, a ve vlastnostech toho dokumentu jsme našli "vlastníka" - jmeno Adamec... Jistě je to všechno náhoda. Ale známe tyhle lidi, je to dobytek.

    Ohledně o. Marka - ano v té reportáži byl vykreslen jako jasná negativní osoba. Ale od počátku ta "novinářka" přijala pohled Pulce na celou věc a bagatelizovala např. výhružky smrtí (však si to ten bejvalý spolupracovník zaslouží a Krupica taky) - ve výsledku tato reportáž poškodila všechny křesťany, nejen ty pravoslavné. To co tam sprominutím blekotal v závěru starý vladyka Simeon bylo už za hranou a myslím si, že si tím podřezal větev a snad nikdo normální si jej nedovede představit jako pražského biskupa a metropolitu, protože by mohl v nějakém pominutí smyslů coby statutář peníze "vrátit" a bylo by vymalováno.

    Simeon už dávno kope jen za sebe a své ambice. Klidně se spojí s Turky, najde nějakého kašpara (ano už mě to sere), který nakráčí na naše posvátná místa a vyhrožuje tam jako by se nechumelilo...

    Simeon pravoslavné církvi svým jednáním přivodil větší škody než ten smilník Pulec...
    MALAMUT
    MALAMUT --- ---
    THE_SON_OF_MAN: je to asi takhle (existuje víc verzí a parafrází) "Než mě budeš pomlouvat a soudit můj život: Obuj si mé boty a projdi mou cestu, projdi mou minulost, pociť mé slzy, zažij mou bolest, prožij roky, které jsem prožil já, zakopni na každém kameni, na kterém jsem zakopl já! Za každým vstaň a jdi dál, tak jako já! A až potom můžeš soudit moje chování a tvrdit, že mě znáš…!!!"
    a upřímně - kdo z nás se nevyjadřuje "poněkud zvláštním způsobem"?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam