• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMATSUPravoslaví, ορθόδοξη Εκκλησία
    SAMUELARACHNID
    SAMUELARACHNID --- ---
    Hej tohle asi nemá smysl, jen jsem rád, že jsem potkal ve svých slabých chvilkách trochu jiný typ věřících.

    opravdu mne jenom mrzí, že až tam Ti hákoši nalezou tuplem, tak je možná čeká legitimizace jejich názorů. a ontologické podhoubí.
    Tohle ztady už fakt vypadá jako přípravka konzervativního, autenticky pravicového demagoga.


    To je to, na co jsme se ptal.
    Pak se nedivte, že vám tyhle modly příjdou ostatní rozbít kladivem.


    HAROLD
    HAROLD --- ---
    LOL!!!
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    SAMUELARACHNID: Ukaž co konkrétně je v programu DOST v rozporu s křesťanstvím.
    SAMUELARACHNID
    SAMUELARACHNID --- ---
    no děkuju za odpověď co se stane hákošům když přijdou do pravoslavné církve.
    Tady kucí nenarazí na Vlka, co je pošle pryč :(
    slavjanofilské nacionální kruhy zaplesají.
    Von byl vlastně Franco dobrej křesťan, a je mnohem menší fuck být KGBák popř nácek, než si stěžovat u B-horodice.


    CHOMI: viz předchozí příspěvek.
    Franco , Putin, a Kiril jsou vlastně také dobří křesťané a určitě jsou menší svině než třeba Marx, že?
    Ta interpretace, která je v DOSTU umožňuje "majitelům pravdy" mlátit jiné svou pravdou po hlavě.
    Myslím si, že pokud se pastýř církve jako morální vzor paktuje s nágly, vytváří morální vzor.




    THE_SON_OF_MAN: Považuješ za urážku, že je někdo KGBák a koleboruje z dalším KGBákem? kdy ruka v ruku myje? Nebo to,m že si v rusku uzákonili, že tuhle spolupráci mít budou? Pro mne je to už skryté světské panování, a kdyby to udělal Mussolini tak by Tě asi nenasralo, ž mu někdo řekne zmrd.
    Chápu tvé konzervativní, z mého pohledu už klerofašistické názory. Nicméně pokud j Patriarcha učitzelem církve, tak jde hl. příkladem.

    A úplně osobně: Proč si říkáš Syn Člověka? Není to trošku výhradní titul? ( To neber jako invektivu, niccméně já si říkat Jan Předchůdce, tak bych si přišel minimálně krapet namyšlenej ;) ) ( tohle je můj pohled, nenárokuju si absolutní pravdu)
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    THE_SON_OF_MAN: To nejsou žádný nadávky, ale konstatování fakt.
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    THE_SON_OF_MAN: S Haroldem neztrácej čas, to je totalitní vygumovanej nácek, doporučuju do ignore listu nebo si na něj ztěžovat administrátorům.
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    Mně se to dokonce líbí, akorát vím, že v DOST jsou divní lidé, dílem kašpaři, dílem tíhnoucí k extremismu. Ale to neznamená, že tam nemohou být i lidé slušní a křesťané.
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    SAMUELARACHNID: Díky za odkaz. A co konkrétně z těchto bodů je proti křesťanství?

    Já, níže podepsaný signatář iniciativy D.O.S.T. veřejně prohlašuji, že:

    - Uznávám rodinu založenou na manželském svazku muže a ženy za základní výraz lidské sounáležitosti a odmítám snahy o její demontáž.

    - Uznávám nestejnost a komplementaritu muže a ženy a odmítám shora řízený program bezpohlavní společnosti.

    - Uznávám výsostné právo rodičů na hodnotovou výchovu potomků v souladu s přirozenými mravními normami a odmítám snahy o ideologizaci školních výchovně-vzdělávacích programů.

    - Uznávám hodnotu právního státu a principu presumpce neviny a odmítám jakékoli pokusy o porušení tohoto principu i snahy vnést do české legislativy vágní, právně irelevantní termíny, např. „extremismus“.

    - Uznávám hodnotu národa a vlasti jako konstitutivní prvek utváření lidské osobnosti a odmítám se rozplynout v tavicím kotlíku vykořeněného kosmopolitismu.

    - Uznávám hodnotu autentického náboženství a odmítám jeho řízené odstraňování z veřejného života, ale také jeho zneužívání pro nenáboženské cíle.

    - Uznávám západní, anticko-křesťanské kořeny naší tradiční kultury a odmítám její účelové „úpravy“ v duchu tzv. politické korektnosti.

    - Uznávám relativní hodnotu různých lidských kultur a odmítám snahy o jejich umělou nivelizaci za účelem utvoření jediného multikulturního „světového názoru“.

    - Uznávám nedotknutelnost soukromého vlastnictví a odmítám snahy o zpochybnění této nedotknutelnosti.
    SAMUELARACHNID
    SAMUELARACHNID --- ---
    CHOMI: Máš to v poště, fakt necjci chlapcům dělat reklamu, ostatní kdyžtak použijou google :)
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    GUYVER: Poslyš, ty máš svůj názor hotový, nejde ti o to dobrat se pravdy, mně zase přijde, že už s žádným argumentem nepřijdeš (kdyby jsi ho znal, už bys ho dávno přinesl), takže navrhuju nezaplevelovat tohle fórum diskusemi, které nikam nevedou. Navíc v posledních příspěvcích už totálně ztrácíš glanc, takže to asi bude lepší nejen pro nás oba, ale pro všechny tady.
    CHOMI
    CHOMI --- ---
    SAMUELARACHNID: citaci prosím a nejlépe odkaz, toto jsou tvoje výklady, které mohou, ale nemusejí být přesné. Věřím, že pokud opravdu chceš prokázat správnost svého názoru, nebude ti činit potíže ten odkaz sem hodit.
    Děkuji :-)
    SAMUELARACHNID
    SAMUELARACHNID --- ---
    CHOMI: Pasáž o extrémizmu a pasáž o neoknutelnosti soukromého vlastnictví, které se nedá zpochybnit.
    Podsouvání toho , že signatáři jsou vlastníci "přirozené morální normy" (což beru jako konstrukt a v podstatě modloslužebnictví)pokud jsem majitelem pravdy a mu interpretaci beru jako úhelný kámen, takvyplývá, že mám také právo tu svou interpretaci vnucovat lidem jako objektivní pravdu.
    z čehož mi trošku uniká láska k bližnímu, láska k B-hu, a hlavně pokud člověku seberu svvobodnou vůli si vybrat na základě jeho rozhodnutí a manipuluju jím, tak nemůže vzniknout žádný vztah a tím tuplem žádný vztah k B-hu.

    Dle mého názoru, pokud sebereme člověku možnost volby i tím, že mu podsouváme jediný možný přirozený a pravý variant ( tj. jednu interpretaci) zbavujeme ho možnosti nalezení vztahu k oné pravdě( která věřím, že existuje, nicméně pokud by se dala pojmout, popsat a dokonalye vysvětlit, tak to není B-h).
    učili mne , že Trojice znamená nedeformovaný , láskyplný vztah.

    a bez láskyplného vztahu k člověku a k B-hu ( oboustraně) můžeme dle mého názoru celé to křesťanství vzít a dát vycpat do muzea, páč měl Nietzsche se záhrobníky recht

    Já se tu nesnažím o trolling, a ačkoliv asi máme jinjé názory na politiku a argumentaci tak mne vážně zajímá jestli není k smůle onoho univerzalismu prosazeného sv. Pavlem, nakonec to, že často slyším Ja pravoslavna ja ruska!

    GUYVER
    GUYVER --- ---
    HAROLD: Jenom za to, co Hosudar v Kremliku dovolí! Vlastní iniciativa je nežádoucí.
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    GUYVER: Tak víš jak... Modlitba k Bohorodici... To se v takypravoslaví neodpouští...
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    HAROLD: To jenom ti dva kágébáčtí kokoti by je nejradši viděli hnít v zemljance za to, že si dovolili na ně stěžovat u Bohorodičky.
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    GUYVER: Já proti Kundám nemám křivýho slova!
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    HAROLD: Psssst! Nebo Člověčenko neunese tíhu argumentu a zařadí tě do ignora za to, žes toho zmrda Gjunďaje pomlouval!
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    THE_SON_OF_MAN: Já s tim souhlasim! Dávno neexistující strana je naprd. Já bych rozebral toho hajzla kágébáckýho bolševickýho stalinistickýho, co si řiká Kirill. Co ty na to?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    už chápu co měli učitelky porád s tou nadávkou "boží hovádko" :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    THE_SON_OF_MAN: prozrodim ti jedno satanovo dílo, jmenuje se google a kromě tuny sodomistickýho porna ti najde snad úplně cokoliv, při hledání programu NSDAP tě odkáže na svojí sestru v hříchu, šířící informace (jen tak jak si chce) jako mor - wikipedii, takový dítka západního antikrista, hlava pomazaná Vladimír Pyrožek Putin bojuje všemi prostředky aby od nich ochránil naše bílé děti (po celym světě) - než se mu tak podaří, můžeš tam najít ten program NSDAP a napsat mi jaký bod je v rozporu s křesťanstvím.

    Mám ho otevřenej přímo ve vedlejším okně, ale linkovat ti ho nebudu, protože jsem slyšel od vícero pravoslavných že ses v pravoslavnym kostele dopustil pravoslavný sodomie s pravoslavnym kohoutem... :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam