• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CASLAWCHAMELEONI aneb vše co o nich chcete vědět + rady a galerka
    TEREXS
    TEREXS --- ---
    STALK: a odkud jsi...uz jsem tu psala v praze je moznost za 50kc parazitologiciky rozbor-vcetne kokcidioz...v ty knize od Necase je v zadu seznam literatury a tam je spousta okazu na clanky v casopisech a veterinalni studie atd.,ale zatim nevim jak se k nim mam dostat:)))casaky ruznejch cisel akvarium-terarium se snazim sehnat v bazarech:))
    ted se snazim dopatrat nejaky infa o prodeji bradypodion damaranum
    http://www.sciencedaily.com/images/2008/01/080129125524-large.jpg
    neni to moc dobre vybarveny...nejhezci fotku se videla prave u Necase,ted byla burza v Italii kde udajne byvaji k sehnani tak znamy co tam byli rikali ze nic...pres net si na to netroufnu,znam hodne chovatelu co hodne cestujou a znaj kde koho tak to pujde asi pres ne...ale to je jeste ve hvezdach:)))
    ted mnozim jenom jemenaky a porizuju pardalise...
    STALK
    STALK --- ---
    TEREXS: bohužel, neznam nikoho kdo by toho byl schopnej.Sám dovedu posoudit jen povrchně, konzistenci, barvu, takže vlastně prd, máš pravdu no, nejlepší publikaci napsal Nečas a tim to hasne ...
    Toho strachu z importu se nedivim, to je holt pašeráctví, žádná péče, naházej to do krabice a je to.O jaký druhy máš zájem?Zatim si množila jen calyptratus ne?
    NETHE
    NETHE --- ---
    STALK: zejtra pro ni bezim :-)
    TEREXS
    TEREXS --- ---
    STALK: jenom mel si na rozbor trus? je to tezky...ja mam nekdy pocit ze se zblaznim,precetla sem uz veskerou literaturu pres google prelozenou:))co sem na netu nasla a stejne si pripadam ze vim prd....teda ne pripadam ja vim ze vim prd:)...informaci je tak malo....zrovna se chystam na nejaky novy druhy,asi skoncim u importu a mam z toho nahnano silene....

    STALK
    STALK --- ---
    NETHE: tak třeba philodendron scandens. Nenáročná liánovitá rostlina, seženeš v každym zahradnictví, lehko se množí, neni jedovatá, při slušnejch podmínkách pěkně vegetuje (což může dělat do haleluja, kdyš jí ten výhonek okamžitě ukousne) :)
    Jinak tam dej určitě dost slabších větví, pořádnou džungli, a bude mu hej.
    NETHE
    NETHE --- ---
    STALK: Mno nejak to poresim. Ja halvne potrebuju tedka sehnat nekde neco plaziveho, protoze jak se zda tak chama budu mit asi opravdu uz od prcka a on by po tech velkych vetvich nebyl schopny lejzt no.
    STALK
    STALK --- ---
    TEREXS: v pořádku, :) on opravdu někdy vypadá jak z dachau, přesto že dělam co je v mejch silách aby se měl líp než průměrnej chovanec...těžko soudit co to zapříčinilo tu "poruchu příjmu potravy", spekulovalo se o otravě - ovšem rostliny co má doma nepřicházej v úvahu, samý absolutně neškodný.Pak je tu dalších stopadesát variant při kterejch plaz nežere, ale suď u chameleóna kterej se maskuje za zdravého dokud neni opravdu zle.Nezbejvá než udržet podmínky, pečlivě sledovat a čekat.

    NETHE: živý rostliny jedině! :) já osobně bych umělý nesnes, chamíkovi je to pravděpodobně jedno, ale já beru to terárko jako drobnej umělej biotop u mě doma, se všim všudy.Chci aby to žilo, aby se s tim dalo pracovat, ne jen vyklízet hovínka. S toho že na tebe čuměla baba v akvaristice si nic nedělej, většinou maj tyhle lidi znalosti o teraristice jako pani za kasou vedle v makru.Pro rostliny do květinářství, bau/maxu/hausu... uš sem to sem dával, moje tops sou různý druhy od philodendron, chlorofytum, nějaký bromélie třeba.Dobrý je že se daj lehce množit, tudíž můžeš dolaďovat prostor a neplatit 250 za trapnou sazeničku.
    NETHE
    NETHE --- ---
    TEREXS: a to se mi spousta lidi divi, proc si nejdu koupit chama do akvaristiky nekam :) Ale ju, ja si skocim do nejakeho zahradnictvi pro fikus :D
    TEREXS
    TEREXS --- ---
    NETHE: ono jde spis o to ze zive rostliny do teraria jako primo takhle pojmenovane nemaji snad nikde ani v teraristice...mozna na burze...takze spis vubec nepochopila o co ti jde.)))jak znam tyhle odbornice:))...
    NETHE
    NETHE --- ---
    TEREXS: tak jako me je jasne, ze v akvaristice to v terariich mit nebudou, pac maji tak trosku jinou udrzbu asi ... Ale spis me to zarazilo, pani me vazne malem poslala pohledem do blazince :-)
    TEREXS
    TEREXS --- ---
    NETHE: mno to se nedivim:))tohle se takhle neprodava,zkus normalni zahradnictvi nebo obi atd...
    NETHE
    NETHE --- ---
    Mam dotaz :-) Kolik z Vas ma v terariu zive rostliny? Ja kdyz totiz pred pul hodinou prisel do akvaristiky a optal jsem se jestli tam neco takoveho maj, pani se na me podivala jakoze jsem blazen...
    TEREXS
    TEREXS --- ---
    STALK: tak to je pak vsechno jasny...mno uznavam ze sem mohla byt milejsi:)))neber to osobne a rozhodne muj chov neni bezproblemovej to me ver...vzhledem k poctu chamiku ani nevis co pro ne vsechno kolikrat musim delat:))a co za zahady resim,je to dost tezky k tomu malu co se o nich vi....no dobre ze se to lepsi..hodne stesti:))ja si budu pamatovat nejdriv se slusne ptat a az pak se rozcilovat jo...:)
    GOURYELLA
    GOURYELLA --- ---
    Nejaky fotky sem zase dam :)







    No nejsou xezrani? :)

    >
    HJURVAJS
    HJURVAJS --- ---
    no mám ho už asi půl roku... terárko mám podobně velký jako ty..
    GOURYELLA
    GOURYELLA --- ---
    HJURVAJS: A jak je starej? Ti moji dva jsou spolu os malicka :) No porad jsou to jeste prcci.
    Mam 60x60x45 ale budu ted kupovat vetsi.
    Zatim maji mista dost a taky je dost casto poustim ven - oblibili si yuku - vylezou do koruny a z vejsky koukaj po okoli. Taky tam s oblibou sedej kdyz je dam i s kytkou na slunicko :)
    HJURVAJS
    HJURVAJS --- ---
    GOURYELLA: a jak máš velký terárko? já právě furt přemejšlim že bych nelsonovi pořídila samičku jenže se bojim aby jí něco neudělal...na mě je docela agresivní tak nevim no...
    NETHE
    NETHE --- ---
    CASLAW: vsechno se zvladne :))
    CASLAW
    CASLAW --- ---
    NETHE: to ne no..)) stačí když budeš sledovat teplotu...
    NETHE
    NETHE --- ---
    CASLAW: dyztak mu terarko potunime a vetrani mu pridame jeste nahoru zejo ;) To zas takovy problem nebude :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam