• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CASLAWCHAMELEONI aneb vše co o nich chcete vědět + rady a galerka
    MIK23
    MIK23 --- ---
    CALIBOS: no tak zkusenosti jsou asi dost individualni. Nam pomohl az veterinar. na tera poradne nam radili prevazne fundovani lide a bohuzel spatne.Díky tomu jsme se dostali az do stadia zavreni obou oci, krom lovu potravy.pohled na nej me pichal u srdce. samozrejme musi jit o veterinare ktery je spcialistou minimalne na plazi, nejlepe primo na chamiky. Ten veterinar ktereho jsem uvedl je opravdu clovek na svem miste.
    CALIBOS
    CALIBOS --- ---
    Resp klidně hoď fotku terárka, popis větrání rosení a krmení i sem :-) poradím ti klidně víc jestli budu vědět...
    CALIBOS
    CALIBOS --- ---
    Poptej se na tera poradne - chodí tam chovatelé se zkušenostma. Budou po tobě chtít i fotky terárka a popis větrání, osvětlení, krmení, vitamínů... Takže si to ideálně rovnou nachystej a napiš.
    To je asi to nejlepší, co teď můžeš udělat... Veterinář ti z 95% neporadí správně a spíš je šance že ublíží (už s nimi mám 2x špatné zkušenosti). Každopádně si tam můžeš nechat i doporučit veta. Ale v republice jich je asi jenom pár, kteří dokážou pomoci chamíkovi.
    Teraristická poradna - poradna.net
    http://tera.poradna.net/?category=24

    K problémům: ocas může být zdeformován nedostatkem nebo nadbytkem D3 vitamínu, respektive vápníku. Něčeho je hodně, něčeho málo. A může se to projevit deformacemi na kostech. Případně špatnou funkcí jazyka, křečemi, nechutenstvím atd... Záleží podle dávkování vit. Samozřejmě těžko říct z fotek, je to jenom možnost.
    Zavřené a zapadlé oko bývá často způsobeno nevhodným větráním, přílišnou vlhkostí... rosením atd... U takhle starého chamíka se má rosit tak 1x za týden v pohodě... Jestli rosíš deně, tak je to pravděpodobně nějaký problém z vlhka...

    To jsou tak nejčastější příčiny, co se objevují u lidí na poradně... V zásadě ti s nimi vet moc nepomůže, jenom okamžitá náprava kramení a větrání. Ale jak říkám, ideálně se poptej na poradně, tam jsou větší experti :-)
    HUZWA
    HUZWA --- ---
    ok,dekuju,skocim na veterinu a snad to nebude nejaka fatalka,na to mi prijde ještě dost mlada...
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    To se nekvalifikuje jako vhodná rada, skoč za veterinářem.
    Ale když jde o zapadlé oči a lenost je otvírat, tak to u mě dělal jako mladý.
    Neuměl pořádně jíst a musel jsem ho krmit, především hlavně vodu.
    Když nechtěl vodu, tak jahody a mladé listy banánovníku
    HUZWA
    HUZWA --- ---
    ahoj,mam problém se samickou jemenaka,tak třeba někdo poradi...je ji asi 1,5roku a cca tak tyden dozadu jsem si vsimnul,ze se ji tvori něco na koreni ocasu/konci tela,vypada to jako zbytnely obratel,ale je to nesoumerny,na jedne strane je to vetsi a na pohmat reaguje bolestive (foto prikladam)
    a ještě se o vikendu k tomu pridalo jedno oko,ktere ma porad zavrene,teda když preleza z vetve na vetev tak otevre obe,stejne tak, když lovi cvrcka,ale kldyz nemusi,tak to jedno ma zavrene a malinko vpadle (foto prikladam)
    za kazdou radu předem dik (i když vim,ze na dalku,podle fotek se tezko něco diagnostikuje..:) )


    MALABLECHA
    MALABLECHA --- ---
    Zdravím, koupím mládě samečka jemenáka.Praha :)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Spam: mám tu příbytek po našem zesnulém chameleonovi. Cena je k jednání, dohoda je určitě možná
    [ OFFERINGNABÍZÍM: Terárium pro velké plazy 150x180x80 / Praha, nutný vlastní odvoz / 6000 CZK ]
    LYNXX
    LYNXX --- ---
    Ahoj, k Vánocům jsem dostal tříměsíčního jemeňáka Alberta. Zezačátku hodně žral, trochu se bál, ale teď se většinou schovává dopoledne aby ho nikdo neviděl, a naopak každý odpoledne klepe na sklo a chce ven z terárka. Rychle roste, barvu má hezkou a celkově mi připadá že mu nic nechybí. Ale k problému: když jsem ho jednou vyndal z terárka a chvilku se mi procházel po ruce, najednou zastavil, začal couvat (co nikdy nedělá, takže mi to přišlo podezřelý). Docouval až k dlani, tam se mě pevně chytil a začal se o mě třít břichem a zadkem, prostě to vypadalo jak kdyby si jí spletl s nějakou samičkou :D hned jsem ho sundal a vrátil do terárka, dva dny potom ale udělal to samý když byl asi potřetí venku. Chytil se mě ještě víc a dokonce mu z kloaky po chvilce vyjelo asi na vteřinu cosi červenýho, takže už jsem měl jasno.. když jsem ho sundaval z ruky tak mě dost poškrábal, a musel jsem ho odtrhnout větší silou, což taky nechci dělat abych mu nějak neublížil. Nikde jsem se o tom nic nedočetl tak ani nevim jestli se s tim dá něco dělat..
    MIK23
    MIK23 --- ---
    MAIKA: v pátek je burza v holešovicích kdyžtak.
    MAIKA
    MAIKA --- ---
    zdravím, nemáte někdo miminka jemenáka?? moje princezna mi umřela před vánoci a tak bch ráda další zlatíčko... trárko vypadá tak prázdně :(
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    Na jaře nás Mr. Hrášek bohužel opustil. Nabízíme tedy vybavené terárko - vel. 50 x 60 x 110 cm. Více info ve zprávách. Praha Nusle.
    KNX
    KNX --- ---
    HLAVNI_KAT: neviem presne ale odhadujem ze nejaky Furcifer Pardalis xxxx.
    mne osobne sa velmi paci Ambilobe Pardalis ;]
    HLAVNI_KAT
    HLAVNI_KAT --- ---
    Zdravim. Prosim o radu. Co je za druh chameleona tenhle krasavec?
    MAIKA
    MAIKA --- ---
    NEMÁTE NEKDO MIMČO CHAMÍKA? JEMENÁKA? UMŘELA MI MOJE PRINCEZNA A TAK TAM TO TERÁRKO ZEJE PRAZDNOTOU :(
    DIKY
    CALIBOS
    CALIBOS --- ---
    heh.... doufám, že ne jemenského...
    DZUSI
    DZUSI --- ---
    chameleona to je jasny
    FIFO
    FIFO --- ---
    DZUSI: a neni lepsi se nejdriv rozhodnout co chces v tom terarku chovat? to je muj nazor, nemas zac ;)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    DZUSI: bude mít k tý vodě přístup (třeba po pádu z větve)?
    DZUSI
    DZUSI --- ---
    Zdravim, budu stavět tararium ve kterem bude ve spodni casti v rohu asi na ctvrtine plochy udelany břeh do akvaria pod terariem nad vodu nebudou zadne vetve a jiny pristup abych chamik nemohl spadnout do vody. rozmer teraria 50x120x150 . zajímá mě jestli do tohoto teraria je vhodny chameleon docetl jsem se ze nesnasi vodu, takze je to asi blbost ho tam davat. děkuji za radu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam