• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAWEARTHSHIP - recyklované domy ^*^ energeticky soběstačné a ekologicky harmonické stavby
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    KUATO: žádné divoké kmeny neměly prostředky ničit svoje životní prostředí tak moc, aby se to výrazně projevilo...
    VAFLE
    VAFLE --- ---
    SELECTOR_IX: Velmi spravna poznamka, nezapomente na vsechny ty zbrane kolem..
    VAFLE
    VAFLE --- ---
    KUATO: Jisteze, mozna jste si uz i vsiml ze jine formy civilizace uz zasly nebo jsou tou nasi tvrde valcovany smerem k neexistenci. Ja jen nejsem presvedcen o tom, ze zakazy jsou ekvivalentni nahrazkou vedomi (vsech konsekvenci co nase jednani prinasi). Je mozne ze divoke kmeny "spojene s prirodou" dospely do tohoto stavu bez vedomi za pomoci tabu a prirozene extinkce, ale nemyslim si ze je tohle schudna cesta pro dominantni sobeckou civilizaci ktera stoji zrovna na vrcholu. Ze zijeme na dluh si dnes opravdu malokdo uvedomuje. Chleba co jime je zavisly na cim dal tezsich traktorech ktere jsou schopny rozorat cim dal tim stlacenejsi pudu, ktera ma jen ctvrtinu stopovych prvku a jen zbytky humusu oproti dobe pred 50 lety. Tretina zemedelske pudy u nas je zhutnena uz natolik, ze ma kapilarni propustnost 0- co to udela s hladinou spodnich vod muzete hadat. Nase prezivani pri soucasnem standardu je zavisle jen na tom co objevime v budoucnu. Nejakymi cestami se to jiste resit da, ale s direktivni napravou zcela jiste pohorite. Zeme tolik lidi uz neutahne a na Year Zero uz neni (doufam) nikdo zvedavy.
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    KUATO: a kdyby něco, máme zbraně :(
    KUATO
    KUATO --- ---
    VAFLE: maximalne muzes rict, ze myslenka nenicit sve okoli je nova pro nasi "moderni" civilizaci. zadne divoke kmeny propojene vic s prirodou si nedovolily nicit svoje zivotni prostredi, protoze jim byly jasne dopady na svuj zivot. jenze my to nemusime resit ne? vypestovat jidlo prece nepotrebuje zdravou kvalitni pudu, na to staci umela hnojiva. vodu v rece prece nepotrebuju na piti, staci kdyz tece pitna voda nekde v podhuri, koupim si ji ve flaskach..
    DAW
    DAW --- ---
    He he he.. noo to je pravda.. malo co je lepsiho na utuzeni laskyplnych sousedskych vztahu.. ;-)
    KOKES
    KOKES --- ---
    DAW: to určitě, jen myslím nemají na ten počáteční vklad a lidi by brblali proč stát topí peníze v eko, když by je mohl rozdat jim. Stačí (pro představu) pokecat se sousedy ohledně třídění opadu:-D
    DAW
    DAW --- ---
    VAFLE: Nojo.. to je spis ale nadejna predstava do budoucnosti, nez soucasna situace.. Osobne to vidim spis na stredni cestu, mezi tema dvema, ktere jsi nastinil..

    KOKES: Zejo ;-)
    A zaroven, kdyby byla ekologie plne zaclenena uz do programu rozvoje zaostalejsich statu, tak by to z dlouhodobeho hlediska prineslo skutecne vyrazny prospech..
    KOKES
    KOKES --- ---
    DAW: ano, skromnost jedince dělá úspory společnosti. Jinak je to s ekologií ro firmy uspokojující potřeby občanů. Ta je pro ně (nebo stát) těžkou ekonomickou zátěží. Ne nadarmo si eko chování a technologie můžou dovolit jen vyspělé a bohaté státy.
    VAFLE
    VAFLE --- ---
    DAW: Dovolil bych si oponovat: myslenka ze je dobre nenicit sve okoli je oproti jinym pomerne nova a pro liberalni spolecnost plati vice ze je schopna si osvojovat nove memy. Naopak rezimy jedouci "na silu" musi nutne delat offset mezi pohodlim jednotlivce a jeho pravy. V kombinaci s nizsi efektivitou takove spolecnosti to vede k vetsi exploitaci zdroju, protoze je to jednodussi a snadno riditelne.
    DAW
    DAW --- ---
    MAGGI_ON1: Hmm.. premyslim o bodu c.2.. (ty dalsi uz jsou pro me stejne spanelska vesnice:) .. Sam bych taky ekologii vzdycky spojoval se skromnosti.. vzdyt prece cim je spolecnost liberalnejsi, tim vice bude neekologicka.. prosazovani ekologickych principu vzdycky souvisi s redistribuci a regulaci, bez ni bude kazdy sledovat pouze maximalizaci zisku v kratkodobe perspektive, bez jakychkoliv ohledu na zivotni prostredi..
    MAGGI_ON1
    MAGGI_ON1 --- ---
    Já jsem byl. Docela zajímavé povídání, ze kterého nevyplunylo nic převratného nebo snad redikálního. Přikládám soupis čemu se přednáška věnovala. Možná by stálo za to si přečíst knihu Ekologická architektura ve stínu moderny od Petra Suskeho.


    DAW
    DAW --- ---
    Byl jste nekdo na seminari?
    Jaky to bylo?
    JUSTIF
    JUSTIF --- ---
    CENTRUM PRO TEORETICKA STUDIA ( http://www.cts.cuni.cz) Vas zve na ctvrtecni seminar CTS, ktery povede

    PETR SUSKE

    (Fakulta architektury CVUT, SEA Architects)

    na tema

    Ekologicka architektura - budoucnost nebo nesmysl?

    Abstract:

    =========================================

    Rozdil mezi trvale udrzitelnou architekturou a ekologickou architekturou. Je ekologie levicova nebo pravicova? Ekologie a trh.

    Ekologie a globalizace. Ekologicke a moderni.

    Seminar se kona ve ctvrtek 29. ledna 2009 od 10 hodin v CTS, Husova 4,

    3. patro.

    Viz http://www.cts.cuni.cz/seminar.htm.
    SYNAESTHESIA
    SYNAESTHESIA --- ---
    GRISWOLD: tak jsi byl zlý a protivný (beztak i rozmazlený) a takovým se neukazují ;-p
    GRISWOLD
    GRISWOLD --- ---
    SELECTOR_IX: Ale v té době jsem byl ještě děcko a věřil jsem všemu! :-)
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    GRISWOLD: třeba to bylo tím že na ně nevěříš ;)
    DAW
    DAW --- ---
    :-))

    Kamos ma potucek na chalupe v chodbe/predsini a zadny problemy mu to nedela.. ale je fakt, ze on je docela element..
    W_2
    W_2 --- ---
    no ja bydlim vedle reky a elementarnich bytosti se tu pohybuje tisice..... ale jsou hodny :) Nicmene reku ani potucek domu bych fakt nechtel.... je pak nemozne takovy dum vytapet, zvysuje se moc moc mega vnitrni vlhkost domu a dalsi nevyhody....
    GRISWOLD
    GRISWOLD --- ---
    LALINA: Ja jsem bydlel hned vedle reky a nikdy jsem tam zadne elementarni bytosti nevidel. Myslis, ze to bylo znecistenim a ony odesly?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam