• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAWEARTHSHIP - recyklované domy ^*^ energeticky soběstačné a ekologicky harmonické stavby
    DAW
    DAW --- ---
    Noo koukal jsem na to a jsou to proste normalni solarni panely.. nic zvlastního.. mozna jen docela dobry ceny.. Tudiz se omlouvam za zmatky a jdu si dat solarní sprchu (ze sudu na strese)..
    DAW
    DAW --- ---
    Hele tak prej to jsou solarni panely na vyrobu elektriny, ne na ohrev vody..
    www.aaasolarnipanely.cz
    DAW
    DAW --- ---
    To by snad nemelo vadit.. prej to jsou nejaky skleneny valce, skrze ktere teprve az vede hadice s vodou..
    LURA
    LURA --- ---
    DAW: Díky, to by mohlo být zajímavé. Jen si říkám, že pokud jsou z Maroka, jestli budou u nás fungovat - přeci jen jsme v jiné klimatické oblasti...
    DAW
    DAW --- ---
    LURA: Nedavno mi zrovna jeden kamarad rikal o jinem nasem spolecnem znamem, ze tyhle ohrivace dovazi.. myslim, ze z maroka. Tak kdybys vazne premyslela o tom si nejaky poridit, mohl bych se ti zeptat..
    MYKO
    MYKO --- ---
    Duše "K" (ČRo 2 - Praha) 20.03.2009 20:05
    Pořad zaujal především ty, kteří se zajímají o celostní architekturu, využití přírodních stavebních materiálů, ekologii a feng shui. Hostem Jaroslava Duška byl tentokrát akademický architekt Oldřich Hozman.

    downlaod: http://www.rozhlas.cz/radionaprani/archiv/_audio/00887295.mp3
    stream: http://www2.rozhlas.cz/stream/00887295.mp3
    LURA
    LURA --- ---
    M4DLENKA: Máme ještě plyn, takže jediný zdroj by to nebyl.
    Na ty čerpadla jsem se ptala a říkali, že jim přijdou taky, jen si je musím dokoupit (cca 1500,-).
    Zkusím ještě poslat dotaz mejlem, jestli k tomu pošlou nějakou bližší dokumentaci a info.
    KOKES
    KOKES --- ---
    to bude takovej prodej bokem..třeba jak si telefonujou nákupčí:"hele máme tu pár kousků co odmítli zákazníci, dáme vám to levně, on to někdo koupí"
    Po roce to zreklamuješ a oni ti řeknou "joo, pár jsme jich prodali, ale servis k tomu nedržíme, to se nám nevyplatí" nebo něco podobnýho:-)
    M4DLENKA
    M4DLENKA --- ---
    LURA: ze 200l na zasobnik je dost malo na tak nepravidelny zdroj tepla, jako je v cechach slunce. mozna fajn jako druhy (letni) zdroj teple vody, ale pokud by to byl jediny, tak protopis majlant v elektrickem dohrevu.

    pokud to neni uceleny system (cerpadlo musis dokoupit jinak), chci videt jak to budes regulovat - ridici jednotka s tim nemusi komunikovat..

    cena se mi zda podezrela. a jeste vic podezrele je tech 10 dni, kterymi ti brani v poradnem rozhodnuti a overeni. atd.
    LURA
    LURA --- ---
    Přišel mi do schránky leták s nabídkou solárního ohřívače vody s 200l zásobníkem (s elektrickou spirálou pro alt. ohřev) a (při objednání do 10 dnů) elektronickou řídící jednotkou celkem za 19 900,-Kč. Má to vakuové trubice 24ks, ale je to bez čerpadla. Zarazilo mě, že to prodává firma Eurolinecz, která jinak prodává pneumatiky a kola. Co si o tom myslíte?
    LURA
    LURA --- ---
    DAW: Tak jsem to viděla podobně - ale nakonec jsem uviděla domeček... no, pořádný dům - bývalou hospodu - a zamilovala jsem se :-)
    Ale přírody kolem máme dostatek - jsme úplně na kraji vesnice, takže za námi je už jenom les.
    DAW
    DAW --- ---
    LURA: To se mas :-) Tak podobne nejak si to predstavuju taky.. Vzdycky jsem rikal, ze mi bude stacit uplne malinkej domecek, hlavne kdyz bude velka zahrada a otevrena priroda vsude okolo..
    LURA
    LURA --- ---
    DAW: Tak energeticky soběstačný dům rozhodně nemáme, ale příjemný a z přírodních materiálů ano - kamenný dům z poloviny devatenáctého století (převážně kámen, jíl, něco z vnitřních zdí už je cihla). Snažíme se zachovat ráz a jít tím směrem přírodních materiálů - chystám se stavět jednu stěnu hrázděnou plus nepálené cihly, dali jsme nová dřevěná okna, něco asi budeme zateplovat slámou. Výhledově solární panely.

    Ale musím říct, že co se dětí týče, tak dům není až tak podstatný - hlavně, že mají kde být venku. Zahrada a les je poklad, žádné chození na hřiště jako v Praze - prostě je "vypustím" a klid :-) A třeba na kurzu DES (design ekozahradních společenstev) byl můj prostřední syn se mnou a zajímá ho to taky - a je fajn, když se s ekologií a přírodou děti seznamují i prakticky a ne z učebnic...
    KOKES
    KOKES --- ---
    KUATO: ideální!
    KUATO
    KUATO --- ---
    hehe, mnohem dulezitejsi je velke piskoviste. nase decka (predskolni vek) tedkom maji u svych vrstevniku vysoke hodnoceni, protoze jako jedini mame vedle piskoviste (ktere ma kazdy) pumpu, coz umoznuje nevsedni vyziti - igelit z rozstrihnuteho pytlu plus kameny, zulove kostky, desky a drevene spalky jsou material, ze ktereho se stavi ruzna vodni dila. kusem svodu od ryny se tam naliva z kyblu voda a oni tam vydrzi neskutecne mnoho hodin vselijak prekombinovavat jednotlive prvky a cabrat. sice se obcas stava, ze si pujci nejaky vercajk, ktery "potrebuji" a pak se zjisti, ze nikdo nevi, kde to je (jako naposledy sidlo!), ale to se musi brat s nadhledem :o).
    KOKES
    KOKES --- ---
    do 15ti asi opravdu ne.
    KUATO
    KUATO --- ---
    KOKES: nemyslim si, ze by byl internet zaklad :o). ja se na nej dostanu leda v praci nebo doma pres mobil, coz je nepohodlne a docela bych se bez toho obesel. deti (do 15 let) ho IMHO az na vyjimky moc nepotrebujou, protoze beztak tam 90proc casu stravi hlupotama.
    KOKES
    KOKES --- ---
    A až odrostou úplně, tak to pro mě bude zas báječný mimo Prahu:-)
    KOKES
    KOKES --- ---
    KUATO: ale internet je základ, žejo:-)
    My bydleli 12let ve vesničce za Berounem a pro děti to bylo báječný.Když odrostli, tak je to pro ně zas báječný v Prase:-)
    KUATO
    KUATO --- ---
    SELECTOR_IX: ja ziju cely zivot na dedine, takze pro me je civilizace dedina. mesto nevim jak mam nazvat, protoze jsem nikdy nebydlel nekde, kde bych 5minut od baraku nemel les, kde bych nevidel jak rostou veci jako obili, brambory a zelenina, kde bych rano nemohl bosky v trenkach se zajit v lete na zahradu nasnidat, kde cely den clovek neslysi zpev ptaku a stekani psu, kde se nesetkava s tim, jak se veci rodi a umiraji...

    priroda je pro me misto, kde se zije na samote a muze, ale nemusi tam vest elektrina, kde se v destivem pocasi da zajet akorat traktorem, jde je problem zit, protoze je to daleko do skolky, skoly, doktora, prace, obchodu, vsude. coz mene vadi, kdyz je clovek skromny a dospely (a pracuje v lese) a dost hodne, v ostatnich pripadech, maximalne kdyz ma male deti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam