Mně teda rozhodně nepřijde, že na vesnici všechny zajímá jen hospoda a televize, ani zdaleka. Možná je to tím, že když se člověk o ty ostatní nezajímá, tak si o nich udělá nějakou představu, která může být zkreslená.
Naše vesnice má sice jen asi 130 obyvatel, ale akcí se tu koná docela hodně - a ne jen chlastacích.
Jezdí se na koních, dělají se indiánské sauny a návštěvy indiánů a dalších zajímavých lidí, se kterýma se tu konají různé semináře, dětský den, průvod na sv. Martina, společný výlet na výročí konce 2. světové války k pomníku dole u řeky, různé hody a společenské akce minimálně jednou do měsíce, někdy i víc (třeba nedávno byla akce "letní palačinky"), karneval pro dospělé, karneval pro děti, ples, v zimě se scházíme a nacvičujeme koledy a společně se pak zpívá pod stromečkem. V hospodě se dá pít i čaj nebo cokoliv jiného i nealkoholického, nad čímž se nikdo nepozastaví, sedět venku a děti tam mají udělané hřiště (máme tu hodně dětí, tak to bylo potřeba). V sousední vesnici je velké ekocentrum, kde se pořádají přednášky, workshopy a další zajímavé akce (něco jako Toulcův dvůr)...
Rozhodně mi nepřijde, že bych tu byla o něco ochuzená...
A znám tu docela dost lidí a nemůžu říct, že by byli nezajímaví. Dozvěděla jsem se od nich spoustu věcí, umějí toho hodně, přemýšlejí nad životem, řeší ekologické otázky. A i ti ostatní, co nejsou nějak výrazní na první pohled, jsou fajn. Zatím jsem tu narazila jen na jednoho blbce, ale ten má aspoň normální ženu, takže bilance dobrá :-)
Někdo se přistěhoval z Prahy, něco jsou starousedlíci, kteří ale cestovali po světě (třeba pěšky do Itálie do nějaké komunity a po dvou letech zase zpátky), pak člověk, co si našel přítelkyni až v Austrálii a přijel s ní sem a tak.