KOKES: Jojo, technologie jsou už na více místech ozkoušené, teď je jen zdárně napodobit.. :-) Taky jsme uvažovali o domku ve stráni, ale tam by se muselo dobře promyslet a udělat odvodnění. A ideální by bylo mít svah na jih. Já mám svah na západ, i když taky by to asi nějak šlo počuftit. Ale budou další projekty... :-) Já jsem to místním zdůvodňoval hlavně nedostatkem peněz, a prostě jako takový experiment. A taky jsem se jim záměrně zmiňoval o hospodářském statku 10km dál, kde se narodil děda i táta, abych zdůraznil svůj druhý, venkovský kořen. Z pozemku také vidím na stromy u jiné vesnice, kde se zas narodila babička.
Je důležité projevit zájem o jejich zkušennosti (kterých opavdu mají dost), naslouchat jim, i přes případný osobní nesouhlas neodsuzovat jejich způsoby a netvářit se že tu jdu "zachraňovat svět". Mám zatím jen jakési teorie, oni mají v rukou desetiletí praxe. To je dobré si uvědomit, řekl bych. Pokora je prostě velmi vhodná. I když možná jsem na ně prostě měl jen štěstí... :-)