• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAWEARTHSHIP - recyklované domy ^*^ energeticky soběstačné a ekologicky harmonické stavby
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    KERRAY: to že se hodně staví na betonovym základu nikomu neberu - já mluvím o slaměných a hliněných domcích, ne dřevostavbách nebo cihlákách.

    VSOUKOLOHLOR: oficiální slaměný domy? jako s razítkem? :)))
    chtěl bych vidět slaměnej domek na betonovym základě. nemusí bejt oficiální. jen nebude moc slaměnej, když v něm bude použitej beton.

    TOM: tenhle se stavěl v rámci semináře, takže náklady na něj byly nula - později se v něm udělala dřevěná podlaha, tu dělal truhlář z český lípy a mám pocit, že to stálo kolem 24000... ten za 30000 je menší, podsklepenej, jsou v něm dvě místa na spaní (nad sebou) a má kolečka pomocí kterých se přivez o těch pár desítek metrů nad tu díru (sklep) a teprve tam se dostavěl...

    DIXIE: co se týká předpisů, tak jsem aktuálně slyšel, že do 16m2 nepotřebuješ stavební povolení, ale jelikož nic nestavím a v blízký budoucnosti se nechystám, neměl sem potřebu to ověřovat...

    ALL: proč tak nepřátelsky? moje názory a zkušenosti vás snad ohrožujou?
    DIXIE
    DIXIE --- ---
    SELECTOR_IX: rozumim, moje chyba - tak nejak jsem mel za to, ze mluvime o domech postavitelnych tak aby je cloveku nejaky byrokrat vzapeti nesboural, protoze jsou na cerno a neodpovidaji jejich predpisum..
    DAW
    DAW --- ---
    SELECTOR_IX: Vůbec nic.. je to trapnej a stupidní nápad. Navíc vůbec není originální.. stydím se za něj ó Mistře :)
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    SELECTOR_IX: Prosím tebe, žes nikdy v životě nic neviděl, to má být argument nebo doklad, že se na betonu nestaví? Chceš poskytnout seznam všech oficiálních slaměných domů v ČR a přesvědčit se, že a la zemljanka je z nich sotva pár? Stačí říct.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    SELECTOR_IX: opravdu se hodne stavi na betonovym zakladu...
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    VSOUKOLOHLOR: slaměnej domek na betonovym základu je proti logice, ale klidně si ho celej odlej ze železobetonu a ozdob slámou. kamna si můžeš koupit, nebo sehnat za odvoz nebo někde na skládce, ale klidně se směj...
    - píšeš že se hodně staví na betonovym základu. v životě sem takovej neviděl. můžeš mi rozšířit obzory, nebo jen tak plácáš? nepleteš si to s dřevostavbou?

    DIXIE: ano, mluvím o vlastní zkušenosti a pár lidí co se tím zabývají a pár jich postavili pochopitelně taky znám

    DAW: co je jako na tom tvym nápadu světovýho? hlínu nakopeš, dřevo nařežeš, rákos pokosíš, slámu nahrabeš a okna seženeš z bouračky za dobrý slovo. nebo za to všechno někomu zaplať, volba je na tobě.
    DAW
    DAW --- ---
    DRUDRIGER2: Super :))
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    takovej barak uz stavime, az to bude tak dame link.tedka sme ve stadiu konstrukce, na jare se pokracuje.celej fygl je tovm ze kazdej takovej barak je jinej a nidko vam nerekne kde a jak sehnal todle nebo tamdle to....to se mi na m strasne libi kdyz si clovek ktery si to sam stavi a pak v tom bydli, ten pocit je uplne jinej nez postavene od nekoho.a hlavne neda se o tom psat knizka nebot neda se napsat ze okna mam s tamdle te skaldky, dvere s tohodle rozbouraneho baraku.takze fakt si jede kazdy svi a skusenost se neda moc popsat a ten popis prodavat.....
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    DAW: Ze skládky, která by byla hned za bukem.
    DAW
    DAW --- ---
    SELECTOR_IX: mmm.. klíčí ve mě novej nápad :)) Díky ti za to.. Jednou bysme mohli postavit nějakej domek úplně zadarmo. Nesmělo by do stavby přijít nic koupenýho :) Všechno jenom z přírody a ze skládky.. Co ty na to?
    DIXIE
    DIXIE --- ---
    SELECTOR_IX: dekuji za vycerpavajici odpoved, zkusim se zeptat jinak: Mluvis o vlastni zkusenosti, o zkusenosti nekoho koho osobne znas, nebo ses proste jen chytrej jak radio?
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    SELECTOR_IX: Ale tak... Samozřejmě, že se může stavět i na betonovém základě a hodně se staví. Když to někomu vyhovuje, tak si to taky na beton postaví.

    A zadarmo? Nenech se vysmát.
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    kdysi sem sem dával fotku jednoho domku, kterej stál právě těch 30
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    KUATO: ano. nebo se to může podsklepit, udělat dřevěná podlaha... cokoli. jen ne proboha beton, to by bylo trochu (dost) mimo mísu.

    hlavní výhoda těhle domečků je, že až tě přestane bavit, vyndáš okna a podobný věci a rozmrdáš ho na prach. nezbyde po něm nic, co tam dřív nebylo (žádná suť)

    DIXIE: dá se udělat i zadarmo. 30 000 je cena, kterou zaplatíš někomu, aby ho postavil za tebe (pochopitelně bez zařízení, který snad umíme taky sehnat zadarmo ;)
    KUATO
    KUATO --- ---
    SELECTOR_IX: slamak se nestavi na nejakem (betonovem) zakladu? proste se jen uslape hlina?
    DIXIE
    DIXIE --- ---
    SELECTOR_IX: tak takovy rozpocet bych skutecne rad videl..
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    Passive Solar Cob House
    http://www.tinyhousetalk.com/2010/10/21/passive-solar-cob-house/

    kombinace cob + slameny baliky, video baracku s vysvetlenim od typka :)
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    to bych řekl... kor za ty prachy, co za to chtěj... slamák tě vyjde na 30 000
    DAW
    DAW --- ---
    SELECTOR_IX: Já jsem to bral jako dočasnou možnost bydlení na pozemku, dokud právě nepostavíme něco bytelnějšího.. ale zdá se, že už možná bude lepší rovnou postavit nějakýho slamáka :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam