• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAWEARTHSHIP - recyklované domy ^*^ energeticky soběstačné a ekologicky harmonické stavby
    rozbalit záhlaví
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    VSOUKOLOHLOR: přestaň se vztekat. pokud tě moje rozumy nezajímají, na nic se mě už neptej... míra arogance v mých příspěvkách se ovšem s tou v tom tvým srovnat nedá. psal sem, že jsem nikdy žádnej slaměnej nebo hliněnej ani COB na betonu postavenej neviděl a že mi to přijde proti logice přírodních a recyklovatelných staveb. to že si někde vygoogluju že takový domky existovat můžou nic nemění na tom co jsem psal prve. ukaž mi, kde jsem psal, že se na betonu žádný domy nestaví prosím. zatím jsi mi jen ukázal, že když ti člověk slušně odpoví, začneš se chovat jako malej čuráček a kopat kolem sebe. a že mi sem dáš link na nějaký DVD - tím si mě opravdu přesvědčil, že je v čechách hodně slamáků postavenejch na betonu :)
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    SELECTOR_IX: Prosím tě, běž haurovat někam jinam. Jak vidno, nikoho tady příliš tvoje rozumy nezajímají. Jsi arogantnější víc než Klaus s Knížákem dohromady. A když už jsi takový všeználek, tak si níže jistě ještě jednou přečteš, že debata se nevedla o tom, jestli je beton fajnovej nebo není, a jestli je harmonickej nebo disharmonickej, recyklovatelnej nebo makovej, a debata se nevedla ani o tom, co to je beton (protože, jak jistě víš, ten materiál má svou tisíciletou historii). A když už jsi takovej harmonikář, tak si debatu přečteš jistě ještě jednou, a uvidíš, že začala tím, že jsi plácl nesmysl, když jsi napsal, že na betonu se žádné slaměné domy nestaví (a už jenom kdybys sledoval toto auditko, bys na několik z nich narazil) a že to bys o tom přece něco věděl, načež nám tu o pár dní později píšeš, že sis na googlu něco našel, a začínáš překrucovat. Pokud seš takovej frajer, že existenci něčeho omezuješ na to, co jsi kdy viděl a neviděl, tak věz, že mi ti to tu, jak vidno, nikdo nebaštíme. http://learnstrawbale.com/products/concrete-foundations-dvd Tuto frašku bych skončil nevysloveným bonmotem z jednoho českého filmu, jehož režisérkou je Věra Chytilová a hlavní roli v ní ztvárnil jistý Bolek P., kdo ho viděl, ví...
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    díky, až budu doma, zkusím to tam uploadnout... (pokud mi to moje ubohá znalost angličtiny dovolí)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    platila to tehdejší majitelka pozemku Helena Sharan Unmani - i když nevím, k čemu ti tahle informace bude. bydlí v něm kuchař, spodní patro postele je pro dva (osobně vyzkoušeno) - cpát do slaměnýho domku o průměru jestli 3 metry manželskou postel je hloupost. tyhle malý domky jsou vhodný pro lidi co je používají ke spaní, a během dne jsou na pozemku nebo v dílně a tvoří. spí se v tom úžasně a nikde není psáno, že ti jich na pozemku nesmí stát víc ;)

    fotku někde vyhrabu a pošlu. když mi doporučíš nějaký použitelný FTP, tak i nalinkuju pro ostatní
    TOM
    TOM --- ---
    SELECTOR_IX: ještě menší než ten na obrázku?! Kdo to platil? To v něm někdo bydlí? Nedokážu si představit, že by někdo obýval dům, do kterého se nevejde manželská postel.

    Možná by se hodila ta fotka, o které jsi psal, že jsi ji sem házel.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    ach jo... no nevadí
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    KUATO: co se týká tý izolace - na setkání osadníků v Ledči minulou sobotu tam jeden osadník vysvětloval jak a z čeho dělá přírodní izolaci - tedy není třeba používat ipu. pokud tě zajímají podrobnosti, můžu předat kontakt na FB kde se dozvíš víc. přesto ji ve slaměnohliněnym domku nepotřebuješ, pokud použiješ postupy, který byly běžný před 200 lety...
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    on ten betonovej základ bude jistě recyklovatelnej, pánové, o ekologický harmonii ani nemluvím - viz topic.
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    KERRAY: na google jsem právě našel pár zmínek o tom, že někdo dělá (doporučuje dělat) betonový základy. to nic nemění na tom, že jsem to na vlastní oči neviděl ani na tom, že mi to přijde mimo mísu. přečti si znovu moje poslední příspěvky a vysvětli mi prosím tenhle svůj kdybys býval skončil s něčím jako "ok, podle mně je stavět slaměnej barák na betonu blbost, ale co už" - copak sem se to přesně v tomhle duchu nepokoušel uzavřít? psal jsem že si klidně můžeš odlejt celej barák ze železobetonu a ozdobit ho slámou. potvrzuješ mojí teorii o vzdělání - před lety jsi mi připadal bystřejší.
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    KERRAY: po třetí - v životě sem neviděl pod slaměnym barákem něco jako beton. nevím co jsi viděl ty, ale ještě jsi mě nepřesvědčil ani jedním linkem

    KUATO: ty slaměný balíky se napouštějí blátem. můžou pod nima bejt kameny nebo klidně i pet lahve. kdybys postavil barák jen z balíků, byl by to spíš stoh, než barák, každopádně by dlouho nestál, možná do prvního vydatnýho deště.

    DAW: tebe rozčiluje moje arogance? jakože všechno vím, všechno znám? nemám pocit, že bych se tu, na rozdíl od tebe a dalších, někoho snažil shazovat.
    DAW
    DAW --- ---
    SELECTOR_IX: Myslim si, ze lidi spis rozciluje tvoje arogance.. O zkusenostech to nebude.. tech rozhodne nemas tolik, abys tady s nima nekoho moh nejak extra prekvapit :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    Selector: az chces nebo ne, musis z neceho udelat zaklady. Muzes samozrejme pouzit kameny a na ne dat izolaci, ale jakmile polozis ty slamene baliky primo na zem, nedlouho po prvnim desti ti tam zacnou rust houby a jak to sedne, tak se barak zhrouti.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    SELECTOR_IX: ahaaa, no tak to jo, on to vlastně není slaměnej barák, když je v něm beton, tak to samozřejmě klidně pokračuj a pověz co dalšího jsi slyšel... kdybys býval skončil s něčím jako "ok, podle mně je stavět slaměnej barák na betonu blbost, ale co už", tak myslím, že by nikdo ani nepípl...
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    KERRAY: to že se hodně staví na betonovym základu nikomu neberu - já mluvím o slaměných a hliněných domcích, ne dřevostavbách nebo cihlákách.

    VSOUKOLOHLOR: oficiální slaměný domy? jako s razítkem? :)))
    chtěl bych vidět slaměnej domek na betonovym základě. nemusí bejt oficiální. jen nebude moc slaměnej, když v něm bude použitej beton.

    TOM: tenhle se stavěl v rámci semináře, takže náklady na něj byly nula - později se v něm udělala dřevěná podlaha, tu dělal truhlář z český lípy a mám pocit, že to stálo kolem 24000... ten za 30000 je menší, podsklepenej, jsou v něm dvě místa na spaní (nad sebou) a má kolečka pomocí kterých se přivez o těch pár desítek metrů nad tu díru (sklep) a teprve tam se dostavěl...

    DIXIE: co se týká předpisů, tak jsem aktuálně slyšel, že do 16m2 nepotřebuješ stavební povolení, ale jelikož nic nestavím a v blízký budoucnosti se nechystám, neměl sem potřebu to ověřovat...

    ALL: proč tak nepřátelsky? moje názory a zkušenosti vás snad ohrožujou?
    DIXIE
    DIXIE --- ---
    SELECTOR_IX: rozumim, moje chyba - tak nejak jsem mel za to, ze mluvime o domech postavitelnych tak aby je cloveku nejaky byrokrat vzapeti nesboural, protoze jsou na cerno a neodpovidaji jejich predpisum..
    DAW
    DAW --- ---
    SELECTOR_IX: Vůbec nic.. je to trapnej a stupidní nápad. Navíc vůbec není originální.. stydím se za něj ó Mistře :)
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    SELECTOR_IX: Prosím tebe, žes nikdy v životě nic neviděl, to má být argument nebo doklad, že se na betonu nestaví? Chceš poskytnout seznam všech oficiálních slaměných domů v ČR a přesvědčit se, že a la zemljanka je z nich sotva pár? Stačí říct.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    SELECTOR_IX: opravdu se hodne stavi na betonovym zakladu...
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    VSOUKOLOHLOR: slaměnej domek na betonovym základu je proti logice, ale klidně si ho celej odlej ze železobetonu a ozdob slámou. kamna si můžeš koupit, nebo sehnat za odvoz nebo někde na skládce, ale klidně se směj...
    - píšeš že se hodně staví na betonovym základu. v životě sem takovej neviděl. můžeš mi rozšířit obzory, nebo jen tak plácáš? nepleteš si to s dřevostavbou?

    DIXIE: ano, mluvím o vlastní zkušenosti a pár lidí co se tím zabývají a pár jich postavili pochopitelně taky znám

    DAW: co je jako na tom tvym nápadu světovýho? hlínu nakopeš, dřevo nařežeš, rákos pokosíš, slámu nahrabeš a okna seženeš z bouračky za dobrý slovo. nebo za to všechno někomu zaplať, volba je na tobě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam