• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAWEARTHSHIP - recyklované domy ^*^ energeticky soběstačné a ekologicky harmonické stavby
    rozbalit záhlaví
    MATT
    MATT --- ---
    LINKOS: 4000 jsem psal kvuli klima... ono se priblizne na kazdejch 100 m vysky pocita 1°C pokles teploty...

    kazdopadne maj husty svatky...
    PELEA DE HOMBRES Y MUJERES EN BOLIVIA PARTE II - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=3_OIJmVydE4&feature=related
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    MATT: já zas neznám bolivijce co by nebyl v pohodě, protože znám jen tohodle jednoho :) Jako co sme se s polu bavili o tamních lidech tak jde spíš o to kde seš, sou tam čtvrtě v La Pazu, kde že okradou za bílího dne, ale jinak na vesnicích je prej klid. Navíc se Bolívie řadí mezi nejbespečnější země jižní ameriky. Spousta lidí si to plete s jinejma zeměma, kde je mnohem větší nebezpečí. 4000 nebude takovej problém, oni tam maj věci, která jim pomáhají vyrovnat se s toudle nadmořskou vejškou... :) Jinak mi přijde, že tam lidi, uvažujou úplně jinak

    ta jílovitá půda taky není příliš vhodná, to mi říkal, člověk kterej má mezinárodní certifikát na hliněný omítky, takže by o tom moch něco vědět. Jinak kdyby ste někdo chtěl s hliněnou omítkou pomoc, tak myslim, že bych to moch s ním domluvit
    MATT
    MATT --- ---
    LINKOS: no vidis, taky dobra poznamka.. nadruhou stranu, kdyz budu mluvit v nakejch tlakovejch potencialech, tak ji imho jil drzi jeste vic..

    a teda, o bolivijcich, jsem snad jeste neslysel nic dobryho.. ;) maximalne prej ty z hor jsou jeste jakstaks pri smyslech.. ;) ale to je jen takova blba poznamka, ale tak narychlo co jsem koukal na clima charty, tak maj vcelku podobny podnebi jako my.. .. ale ve 4000 m n.m. ;)

    Bolivia Climate Information - ClimateTemp.info, Making Sense of Average Monthly Temperature & Weather Data with Detailed Climate Graphs That Portray Average Rainfall & Sunshine Hours
    http://www.bolivia.climatetemp.info/
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DAW: tímhle stylem stavěj domi v bolívii, známej kterej je od tamtud to chce dělat i v čechách, ale já mu to vymlouval.

    MATT: nebylo by to kontraproduktivní?? Hrozně drží vodu
    MATT
    MATT --- ---
    a ted me napadlo, neslysel jste, ze by nekdo pri stavbe hlinenejch zdi primichaval do materialu perlit?
    MATT
    MATT --- ---
    DAW: imho hlavni izolace je u takovejdlech materialu vzduch, kterej se nemuze v tech malejch dutinkach hejbat. kdyz vetsinu toho vzduchu nahradis hlinou, tak ti imho izolacni vlastnosti klesnou klidne o řád i dva..
    DAW
    DAW --- ---
    A co takhle michat vlnu rovnou to smesi hliny a slamy a z toho pak placat barak? To by neslo?
    KUATO
    KUATO --- ---
    COLOMAN: no pozor! pta se na vrstvu 15-20cm, coz je vrstva jak prase.
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    kolektiv DVP » Blog Archive » Zateplování ovčí vlnou
    http://dvp.s.cz/?p=137
    a bydlim na te zateplene podlaze a v pohode zatim
    MATT
    MATT --- ---
    COLOMAN: google..... nic nez googl...

    Vaše otázky a naše odpovědi: Ekologický institut Veronica
    http://www.veronica.cz/?id=12&i=297
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    MATT: konečne, parada, diky
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    MAJA: COLOMAN: nevim co konkretneho to žere, klidne i červotoče alebo mikroorganizmy,, vono je to akože moc "živé a horlivé" na priame použitie... chce to dajaku jednoduchu upravu pravdepodobne
    MATT
    MATT --- ---
    MAJA:
    Ochrana proti škůdcům
    Jedinou námitkou proti čisté ovčí vlně je to, že ji mohou postupně sníst moli. Obranou je pokrytí vláken přírodě blízkou chemikálií (pyrethroidem), která přebývání molů ve vlně znemožní. Pyrethroid zůstává trvale na povrchu vláken a neuvolňuje se do prostředí.
    Námitka, že vlnu snědí myši, není pravdivá. Vlnou ani žádným jiným izolačním materiálem se hlodavci nedokáží živit. Naopak ale v kterémkoliv materiálu (kromě pěnového skla) mohou bydlet. Zabránit tomu lze jen tak, že se jim znemožní přístup do prostoru vyplněného izolací. To je ostatně vhodné učinit důkladně, aby se tam nedostaly ani vosy. Na vnější straně budovy přitom musí být kryt izolace prostupný pro difuzi vodních par.
    Hořlavost
    Vlna je nejméně hořlavá ze všech užívaných organických izolačních látek. Je-li nutné hořlavost ještě dále snížit, je to možné pokrytím vláken například fosforečnanem amonným.

    Izolace z ovčí vlny: Ekologický institut Veronica
    http://www.veronica.cz/?id=319
    MAJA
    MAJA --- ---
    co myši ? nežerou tu ovčí vlnu ?
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    KUATO: LINKOS: udajne tu ovciu vlnu staci preplachnut cistou vodou, ale pokial je ta vlna urcena na izolaciu, treba ju este spracovat s práškovým boraxom dajak... akurat to riesime, zatial neznam detaily a niesme si ani maximalne isty o nutnosti tejto procedury... ale znie to logicky troska, lebo ta vlna je vznietliva celkom dost a maju ju radi i mikrozivocichovia, takze predpokladame nutnost miernej zmineralizacie tej vlny pred pouzitim k uvedeným ucelom...
    ale 200+ ovci neni:)
    potvrdte alebo vyvrate prosi, dostby namto pomohlo
    MAJA
    MAJA --- ---
    KUATO: uff, tolik jsem ani nečekal :-)

    Foukaná celulóza by imho neměl být nějaký ekologický průšvih ne ?
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    by mě zajímalo jestli dostanu dotace když si nechám zateplit dům slámou, nebo konopím...:) Jinak já nevim, ale pomatuju si, že sem kdysi nekde zjistil, že ono to konopí zas tak skvělej izolant není, jako slámu bych preferoval.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    KUATO: jak se to čistí, stačí nějaká stará pračka,ne?? Jinak výhoda vlny je, že je to v podstatě duté vlákno a moc se nesnižujou jeho tepelně-izolační vlastnosti když se namočí
    MATT
    MATT --- ---
    Izolace podkroví: Ekologický institut Veronica
    http://www.veronica.cz/?id=320
    KUATO
    KUATO --- ---
    MAJA: zalezi jak nahustene to chces mit, ale imho pocitej smele tak s 200+ ovcema. co se pamatuju jak jsem zamlada pomahal prarodicum strihat ovce, tak z jedne bylo na jedno ostrihani tak pul pytle namackaneho, ale ne fest.

    nevycistena vlna, jak tady niz nekdo zminoval ma ale nevyhodu v tom, ze ma pomerne intenzivni pach ovci - protoze ony se do toho cely rok poti a je to proste mastne a nacuchle. a taky kolem zadele to maji oblepene bobkama :o)
    MAJA
    MAJA --- ---
    SVETLUSKA222: Kolik ovcí je potřeba tak ostříhat na objem zaplňující dejmetomu plochu cca 40m2 o výšce cca 15 - 20cm ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam