• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAWEARTHSHIP - recyklované domy ^*^ energeticky soběstačné a ekologicky harmonické stavby
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    SWATKA: Ovce se stříhají 2x ročně
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    MATT: Jo i s mákem, to nám taky vštipovali do hlav. Ach jooo
    BUBLINATOR
    BUBLINATOR --- ---
    to je pravda. Roste ale i ve vyšších nadmořských výškách (na kopcích kolem bruntálu:) a když je člověk šikovný, tak může půdě pomoci se s tím vyrovnat. Nic není zadarmo, nemůžem se za to na len zlobit; užitek z něj je veliký i pro člověčí tělo
    VODA
    VODA --- ---
    BUBLINATOR: len zase docela půdu vyčerpává:)
    LURA
    LURA --- ---
    SWATKA: Já nesoudím. To byl vtip - reakce na toho "pěstitele ovcí". Představila jsem si, jak tam za barákem máte záhon ovčího porostu ;-)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    BUBLINATOR: u nás se nepěstuje takovejch věcí co by sme potřebovali...
    BUBLINATOR
    BUBLINATOR --- ---
    škoda, že se u nás téměř přestal pěstovat len, ten se dřív používal na tepelné izolace
    LURA
    LURA --- ---
    SWATKA: To víš, tyhle genetický experimenty, to lidi nechtěj, oni radši normální ovčí vlnu od chovatele ;-)
    MAJA
    MAJA --- ---
    uvažuju na nové kůlně (střecha malý sklon, plocha cca 40m2) udělat vegetační střechu - ale dost mě odrazují ceny těch fólií (PVC nechci) ... risknout to bez ní postaru (jako ve Finsku apod.) se mi nechce riskovat. Nějaká alternativa ?
    MAJA
    MAJA --- ---
    KUATO: koukal jsem třeba na tepelne-izolace.cz - ale těch prodejců je mnohem víc, konkurence je vysoká
    KUATO
    KUATO --- ---
    MAJA: kdyz srovnam s isoverem, coby jednim z nejprodavanejsich, treba v te tloustce 140, co maji u te ovci vlny uvedene, at je jednoduche srovnani, tak u isoveru jsme na 224kc/m2 bez dph (nejaka sleva by na to mohla byt), u ovci vlny tam uvadeji 210kc/m2. vidim blbe?
    MAJA
    MAJA --- ---
    KUATO: Není to tak hrozné, jen pro informaci - skelná/minerální vata vychází na méně než polovinu ceny.
    KUATO
    KUATO --- ---
    nedavno se resilo zatepleni ovci vlnou. nasel jsem toto a ty ceny tady nejsou nijak hrozive. nemate s nimi nekdo zkusenosti? do toho bych sel, letos me ceka puda.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    KULHY: taky jsem zvedavej, me vzdycky prislo, ze to ma hrozne na haku a spis si to jede stylem fajn, postavime a uvidime ;) coz je v pohode, pokud nejsi ten, kdo stavbu plati :) z tech stranek to vypada, ze vsechny earthshipy v evrope jsou zatim spis tak trochu fail, krome toho spanelskyho.

    chysta se druhy vydani knizky earthships in europe, kde by mely byt nejaky dalsi data. me ten styl zahrabanejch domu, pasivniho solarniho topeni a dalsich systemu okolo prijde fajn, ale musi se fakt dobre vymyslet na tohle podnebi. :) ale neco v tom stylu se da, viz. ten odkaz co jsem pred casem daval na postavenej dum v rumunsku, pasivni solarni + ten "thermal wrap", jak pouziva reynolds.
    KULHY
    KULHY --- ---
    TADEAS: Dobrý článek, nenašel jsem u něj datum, ale dle dat u fotek nebude mít víc jak dva roky. Vzhledem k plánům staveb ES u nás, jsem zvědavý, jestli má Reynolds v zásobě nějaký opatření proti neduhům standardního designu ve vlhčích a studenějších částech Evropy.
    MATT
    MATT --- ---
    LINKOS: 4000 jsem psal kvuli klima... ono se priblizne na kazdejch 100 m vysky pocita 1°C pokles teploty...

    kazdopadne maj husty svatky...
    PELEA DE HOMBRES Y MUJERES EN BOLIVIA PARTE II - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=3_OIJmVydE4&feature=related
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    MATT: já zas neznám bolivijce co by nebyl v pohodě, protože znám jen tohodle jednoho :) Jako co sme se s polu bavili o tamních lidech tak jde spíš o to kde seš, sou tam čtvrtě v La Pazu, kde že okradou za bílího dne, ale jinak na vesnicích je prej klid. Navíc se Bolívie řadí mezi nejbespečnější země jižní ameriky. Spousta lidí si to plete s jinejma zeměma, kde je mnohem větší nebezpečí. 4000 nebude takovej problém, oni tam maj věci, která jim pomáhají vyrovnat se s toudle nadmořskou vejškou... :) Jinak mi přijde, že tam lidi, uvažujou úplně jinak

    ta jílovitá půda taky není příliš vhodná, to mi říkal, člověk kterej má mezinárodní certifikát na hliněný omítky, takže by o tom moch něco vědět. Jinak kdyby ste někdo chtěl s hliněnou omítkou pomoc, tak myslim, že bych to moch s ním domluvit
    MATT
    MATT --- ---
    LINKOS: no vidis, taky dobra poznamka.. nadruhou stranu, kdyz budu mluvit v nakejch tlakovejch potencialech, tak ji imho jil drzi jeste vic..

    a teda, o bolivijcich, jsem snad jeste neslysel nic dobryho.. ;) maximalne prej ty z hor jsou jeste jakstaks pri smyslech.. ;) ale to je jen takova blba poznamka, ale tak narychlo co jsem koukal na clima charty, tak maj vcelku podobny podnebi jako my.. .. ale ve 4000 m n.m. ;)

    Bolivia Climate Information - ClimateTemp.info, Making Sense of Average Monthly Temperature & Weather Data with Detailed Climate Graphs That Portray Average Rainfall & Sunshine Hours
    http://www.bolivia.climatetemp.info/
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DAW: tímhle stylem stavěj domi v bolívii, známej kterej je od tamtud to chce dělat i v čechách, ale já mu to vymlouval.

    MATT: nebylo by to kontraproduktivní?? Hrozně drží vodu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam